به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سید مهدی میرزابابایی عضو هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی با اشاره به اهمیت پژوهشهای کاربردی در پیشرفت اقتصادی افزود: تجاری سازی طرحهای پژوهشی به ویژه در صنایع غذایی میتواند کمک مناسبی برای بهبود ارتقای صنعت و بالا بردن سطح امنیت غذایی در کشور باشد.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به طرح انجام شده در این پژوهشکده خاطر نشان کرد: ضرورت ساخت دستگاه ذبح مکانیزه – شرعی اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در زمینه ذبح دامهای سنگین از جمله گاو وجود داشت محققان این پژوهشکده موفق به طراحی و ساخت دستگاه ذبح مکانیزه شرعی این نوع دامها شدند.
میرزابابایی با بیان اینکه این دستگاه توانایی ذبح 60 راس دام در ساعت را دارد که میتواند در کشتارگاهها مورد استفاده قرار گیرد، ادامه داد: مکانیزم این دستگاه به گونهای است که عملیات مهار و رو به قبله شدن دام بدون آسیب به حیوان انجام گرفته و سپس برای ذبح در اختیار سلاخ قرار میگیرد.
وی عدم استفاده از شوک الکتریکی را از مزایای این دستگاه نام برد و یادآور شد: فرآیند خون گیری به طور کامل انجام گرفته و همچنین گوشت دام ذبح شده به این روش به لحاظ کیفیت طعم، رنگ و شیوه نگهداری کاملا مطابق با موازین شرعی و بهداشتی است.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: استفاده از این دستگاه تمامی مقدمات لازم برای انجام عملیات ذبح حلال را ایجاد میکند و مزیتهای بسیاری در مقایسه با روش شوک الکتریکی دارد همچنین این دستگاه به تایید مراجع ذیصلاح در امور ذبح شرعی و دامپزشکی نیز رسیده است.