کد خبر:۳۵۴۴۳۷

چرا هنوز ایرانی ها بیکارند؟

"امروز جامعه ما از معضل بزرگی به نام بیکاری رنج می‌برد، به نحوی که آمار بیکاری در کشور تکان‌دهنده است و از سال ۸۶ تا ۹۱ یک عدد اشتغال خالص در کشور نداشته‌ایم و در نهایت آمار می‌گوید اشتغال در کشور صفر است.‌

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، "امروز جامعه ما از معضل بزرگی به نام بیکاری رنج می‌برد، به نحوی که آمار بیکاری در کشور تکان‌دهنده است و از سال ۸۶ تا ۹۱ یک عدد اشتغال خالص در کشور نداشته‌ایم و در نهایت آمار می‌گوید اشتغال در کشور صفر است.‌ بیکاری بزرگترین معضل جامعه ما است و در شرایط این‌چنینی هیچ راهی جز اولویت‌بندی مشکلات و راه‌حل‌های آنها وجود ندارد." اینها آخرین اظهارات حسن روحانی در خصوص بیکاری است که اواسط مرداد ماه در سفر استانی وی به چهارمحال و بختیاری بیان شد.با این حال اما هر چند یک سال از حیات دولت یازدهم می گذرد و امارهای داخلی از افزایش نرخ اشتغال و کاهش تورم می گویند اما هنوز هم  گلایه های بیکاری از گوشه و کنار کشور بلند است و جوانان تحصیل کرده بسیاری که می توانند علم خود را خرج توسعه کشور کنند در پارک و کافی شاپ ها روزگار می گذرانند و از در امد پدر ارتزاق می کنند.

 

تاکنون راهکار مشخصی از سوی دولت در ارتباط با نحوه حرکت به سمت کاهش نرخ بیکاری ارائه نشده، هرچند کاهش نرخ بیکاری نمی تواند در قالب یک پروژه مستقل از سایر برنامه های کشور به ویژه بدون ارتباط با رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم اتفاق بیافتد.

 

همچنین انجام سرمایه گذاری های جدید داخلی و خارجی، ایجاد رونق در بازارهای مختلف و تقویت فعالیت بنگاه های موجود نیز راهکارهای روشنی است که می تواند منجر به اشتغال زایی و رونق در بازار کار شود.رذ تاکنون راهکار مشخصی از سوی دولت در ارتباط با نحوه حرکت به سمت کاهش نرخ بیکاری ارائه نشده، هرچند کاهش نرخ بیکاری نمی تواند در قالب یک پروژه مستقل از سایر برنامه های کشور به ویژه بدون ارتباط با رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم اتفاق بیافتد.

 

همچنین انجام سرمایه گذاری های جدید داخلی و خارجی، ایجاد رونق در بازارهای مختلف و تقویت فعالیت بنگاه های موجود نیز راهکارهای روشنی است که می تواند منجر به اشتغال زایی و رونق در بازار کار شود.

 

در هر حال هر چند آمارهای مرکز آمار و بانک مرکزی از آرام شدن اوضاع اقتصادی و بهبود وضعیت کسب و کار در کشور خبر می دهندو بر این اساس هم نرخ بیکاری اعلام‌شده سال ۹۲ از سوی مرکز آمار عدد ۴/۱۰‌درصد را نشان می‌دهد اما نهادهای بین‌المللی هم‌عقیده با آمارشناسان داخلی نیستند.

 

صندوق بین‌المللی پول معتقد است نرخ بیکاری ایران در سال ۲۰۱۳ به عدد ۹۳/۱۲درصد رسیده است و برآورد این صندوق حکایت از بدترشدن نرخ بیکاری به اندازه  یک‌درصد در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال قبل دارد. این در حالی است که آمارهای داخلی وضعیت بهتری نسبت به سال پیش را برآورد می‌کند.

 

به این ترتیب، اگرچه طی روزهای  گذشته حسن روحانی، رییس‌جمهور در جمع زایران امام‌رضا(ع) خبر خوش خروج از رکود در سه‌ماهه ابتدای امسال را اعلام کرد اما نشانه‌های این خروج از رکود در آمار اشتغال کشور مشهود نیست و هر چند که  روحانی معتقد به خارج‌شدن اقتصاد از رکود است اما در سه‌ماهه ابتدای امسال نرخ بیکاری نسبت به سه‌ماهه آخر سال ۹۲ بیشتر شده است.

 

حتی به گزارش مرکز آمار ایران هم  نرخ بیکاری زمستان ۹۲، ۵/۱۰درصد بوده حال آنکه در بهار امسال به ۷/۱۰درصد رسیده است.

 

در این میان، صندوق بین‌‌المللی پول معتقد است وضعیت اشتغال ایران طی دوسال آینده رو به بدترشدن دارد و در سال ۲۰۱۵ نرخ بیکاری ایران به ۶۵/۱۴‌درصد خواهد رسید.

 

این نهاد بین‌المللی نرخ بیکاری ایران در سال ۲۰۱۳ را ۹۳/۱۲درصد، در سال‌جاری میلادی ۰۱/۱۴‌درصد و در سال ۲۰۱۵، ۶۵/۱۴درصد پیش‌بینی کرده است.


با نرخ اعلامی صندوق بین‌المللی پول درواقع ایران در بین کشورهای جهان، در رتبه ۱۶ از نظر درصد بیکاران است. یعنی تنها ۱۵ کشور در جهان از نظر بیکاری وضعیتی بدتر از ایران دارند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ ایران رتبه ۲۱ را در جهان به ثبت رسانده بود.

 

با این تفاسیر ایران  همچنان در رده های بالای بیکاردار ترین کشورهای جهان است و این در حالی است که انتظار می رفت با روی کار آمدن دولت یازدهم  و با هشدار هایی که دولتی ها در خصوص وضعیت بیکاری دادند وضعیت بهتر شود  و نه بدتر.این آمار اثبات می کند که دولت یازدهم هنوز طرح مدون و علمی برای کاهش معضل بیکاری در کشور ندارد و باید منتظر ماند و دید بالاخره روحانی می تواند به وعده های خود در خصوص بیکاری عمل کند یا خیر؟


منبع: شفاف

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار