عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اداره قبیلهای دانشگاه ازاد باعث کُند شدن روند پیشرفت علی کشور میشود.
به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند احراز سمتها و پُستهای مدیریتی در دانشگاه آزاد، گفت: آن چه که امروز در دانشگاه آزاد میبینیم این است که فرزندان و اقوام هاشمی رفسنجانی سمتهای این دانشگاه را به سبب نسبت خویشاوندی که با آیتالله هاشمی رفسنجانی دارند، احراز میکنند که این خلاف شایستهسالاری است.
وی با بیان اینکه یکی از شعارهای نظام اسلامی شعار شایستهسالاری و عمل به آن در تمامی ابعاد است، افزود: شایستهسالاری میتواند پیشرفت کشور را رقم زده و شایستهگان در یک میدان رقابت آزاد با هم به رقابت پرداخته و هر کسی توانایی علمی، فکری و تقوایی خود را ظهور و بروز برساند که این مهمترین هدف نظام اسلامی ماست که در تمامی شئون باید رعایت شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ملاک برتری را از دیدگاه قرآن تقوا دانست و تأکید کرد: قرآن میگوید که افرد باید برای احراز پُستها حفیظ و علیم باشند؛ یعنی اینکه افرادی باید برای سمتها و پُستها در دستگاهها و اداره امور منصوب شوند که قدرت مدیریت و دانش لازم برای مدیریت را داشته و امانتدار نیز باشند. این طریق آیات قرآن است که باید مبنای کار ما نیز همین باشد.
حجتالاسلام سلیمی در ادامه از روند مدیریتی دانشگاه آزاد انتقاد کرد و گفت: اگر در خانواده مسئولان هم کسی واقعا در حدی که از دیگران برتریهایی داشت، اگر پُستی گرفت مشکلی ندارد، اما در صورتی که وجه تمایزی با دیگران نداشت و فقط به سبب نسبتها، مسئولیتهایی را بر عهده گرفت، باعث عقب راندن نخبگانی میشود که توانایی مدیریت داشتهاند و به ضرر پیشرفت کشور است.
وی در همی زمینه تصریح کرد: بنده معتقدم روندی که در حال حاضر در دانشگاه آزاد در احراز پُستهای مدیریتی است و به صورت قبیلهای و خانوادگی انجام میشود، باعث عقب ماندگی علمی کشور شده و نخبگان از فضای علمی و پژوهشی دانشگاهها رانده شده و به انحصارطلبی منجر میشود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه سمت و سوی اداره دانشگاهها با سایر حوزهها تفاوت دارد، خاطر نشان کرد: در دانشگاهها مدیران گروه و یا معاونین پژوهشی و آموزشی و افرادی که سمتهایی در دانشگاهها بر عهده دارند باید برجستگی ویژه علمی داشته باشند تا هم اعتماد دانشجویان به این افراد جلب شده و هم روح علمی در دانشگاهها جاری و ساری شود، در غیر اینصورت روند پیشرفت علمی کشور کُند شده و موجب یأس در قشر دانشگاهی کشور خواهد شد.
منبع: تسنیم