به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: «برنج از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است و نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. این ماده خوراکی، مهمترین منبع تامین بسیاری از مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامینهای گروه B (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات) و مواد معدنی (آهن، منیزیم و سلنیم) به شمار میرود.»دکتر سیدمرتضی صفوی با تاکید بر این موضوع که فیبر غذایی سطح کلسترول خون را کاهش میدهد، گفت: «دریافت فیبر غذایی به میزان کافی علاوه بر اینکه احتمال خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد، برای عملکرد مناسب روده و جلوگیری از یبوست نیز مناسب است.»
وی در ادامه افزود: «برنج حاوی ویتامینهای گروه B، اسیدفولیک و فولات است که ویتامینهای گروه B برای سلامت سیستم عصبی ضروری هستند و اسیدفولیک یا فولات نیز به ساخته شدن گلبولهای قرمز کمک میکند.»
به گفته صفوی، دریافت فولات به مقدار کافی در دوران بارداری، خطر نقص لوله عصبی، اسپینا بیفیدا (نقص شکلگیری لوله عصبی) و آنسفالی را در دوران رشد جنینی کاهش میدهد.»
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه آهن از مواد موثر معدنی موجود در غلات است که برای حمل اکسیژن در خون استفاده میشود و برای جلوگیری از کمخونیهای فقر آهن موثر است، گفت: «غلات کامل منابع منیزیم و سلنیوم هستند. منیزیم از عناصر معدنی موثر در ساخت استخوانها و آزادسازی انرژی از ماهیچهها به شمار میرود و سلنیوم نیز سلولها را در برابر اکسیداسیون حفظ میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.»
مدیر عامل شهرک سلامت اصفهان همچنین گفت: «هر غذایی که از گندم، برنج، جو، ذرت، جو دوسر یا غلات دیگر تهیه شده باشد، در گروه غلات قرار میگیرد بنابراین نان، پاستا، غلات صبحانه، حریره جودوسر بلغور (گندم و برنج و ذرت آسیاب شده) نمونههایی از محصولات غلهای هستند.»
وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد برای کاهش وزن، برنج را از برنامه غذاییشان حذف میکنند، درحالی که با این کار ممکن است دچار کمبود برخی ریزمغذیها و... شوند، گفت: «با توجه به تنوع بسیار زیاد در محصولات غلهای و غلاتی بهترین راهکار این است که آنها را جایگزین برنج کرد و با استفاده از انواع این مواد غذایی و پخت آنها در غذاهای متنوع، نیاز به استفاده از برنج را کاهش داد. مصرف این گروه از موادغذایی برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی لازم است.»
به گفته صفوی هر واحد در این گروه برابر با یک برش ۳۰ گرمی از انواع نان (چهارکف دست نان لواش معادل ۳۰ گرم است) یا یک کفگیر پلو یا ماکارونی است و معمولا مصرف روزانه ۶ تا ۱۱ واحد از گروه غلات به افراد بزرگسال سالم توصیه میشود که با توجه به شرایط هر فرد باید تنظیم شود.
منبع: سلامانه