کد خبر:۳۵۶۰۷۵

ایجاد کنسرسیوم‌های تخصصی برای ساخت تجهیزات صنعت نفت

با امضای موافقت‌نامه‌ای میان ستاد توسعه فناوری و نو آوری صنعت نفت و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت شرکت‌های فعال در این حوزه رتبه بندی و کنسرسیوم‌های تخصصی برای ساخت تجهیزات این صنعت تشکیل می‌شوند.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، موافقت نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به امضا رسید.

 

دکتر جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ در این مراسم صنعت نفت را پیشگام توسعه اقتصادی کشور دانست و گفت: علی رغم تمام سرمایه گذاری‌های صنعتی که در یکصد سال گذشته در حوزه نفت و گاز صورت گرفته است ما همچنان از نظر توانمندی‌های فناورانه جایگاه مناسبی در دنیا نداریم و امروز هم این موضوع یک امر ثابت شده است که ارزش اقتصادی نفت و گاز رابطه مستقیم با توانمندی‌های فناورانه دارد.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و نو آوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ با تاکید بر اینکه در دنیای امروز مهم نیست که منابع طبیعی از نظر جغرافیایی در کدام کشور است، بلکه ارزش افزوده آن دست کسانی است که از علم و فناوری برخوردار باشند، اظهار داشت: من فکر می کنم که ارزش اقتصادی که ما از نفت و گاز برده ایم کمتر از شرکت های بزرگ نفتی است که فناوری را در دست دارند. یکی از ماموریت های معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری این است که کمک بکند تا این نقیصه برطرف شود.

 

توفیقی با اشاره به اهمیت نقش ذغال سنگ در فناوری امروز گفت: امروز در دنیا بحث ذغال سنگ نقش مهمی در تولید انرژی دارد و با فناوری‌های جدید ارزش افزوده بسیار بیش از آن چه ما استفاده می‌کنیم به دست می‌آید.

 

وی تعداد شرکت‌های عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت را بیش از 600 شرکت طراح و سازنده ذکر کرد و ادامه داد: مصمم هستیم به کمک انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به عنوان تکیه گاه اصلی شرکت‌های دانش بنیان مسیر را هموار کنیم.

 

براساس این موافقت نامه، در راستای سند چشم انداز 1404 و برنامه پنجم توسعه و با توجه به تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر نوآوری با هدف ارتقاء توان فناوری تجهیزات در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور، با همکاری و حضور مؤثر تشکل‌ها و انجمن‌های مرتبط به منظور افزایش سطح مشارکت مردمی، با رویکرد عملیاتی و اجتناب از سرمایه گذاری موازی به منظور دستیابی به رتبه اول منطقه، ارتقاء توان ملی به منظور دستیابی به سازندگان صاحب فناوری قابل اتکاء در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و پخش به عنوان هدف میان مدت در برنامه پنجم توسعه ستاد توسعه نفت و گاز معاونت علمی و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به عنوان عناصر و ذینفعان اصلی مرتبط با یکدیگر همکاری می‌کنند.

همکاری دوجانبه و ایجاد هم افزایی برای دسترسی به اهداف این موافقت نامه در محورهای عملیاتی بهبود فضای کسب وکار، همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، تعیین اولویت‌های فناوری صنعت نفت، ارزیابی توانمندی شرکت‌های داخلی برای اجرای طرح‌های دانش بنیان، استقرار نظام مدیریت دانش و فناوری در بنگاه‌ها و تجاری سازی فناوری داخلی و توسعه آن در سطح ملی و بین المللی صورت می‌گیرد.

 

براساس این گزارش، وظایف ستاد طبق این موافقت نامه، مدیریت و راهبری همکاری دو جانبه، هدایت و تامین منابع مالی به منظور کمک به طرح‌های مورد توافق، ارتباط با وزارت نفت برای تعیین اولویت‌های فناوری و حمایت از فناوری‌های داخلی و هماهنگی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به منظور همکاری با انجمن، ارتباط با مراکز و سازمان‌های مرتبط به منظور بهبود فضای کسب وکار، هماهنگی با دستگاه‌های مسئول با هدف توسعه بازار هدف درسطح منطقه‌‌ای و بین الملل و تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری و نظارت بر اجرای تفاهم نامه عنوان شده است.

 

همچنین وظایف انجمـن در این موافقتنامه عبارتند از: ایجاد سامانۀ مناسب برای ارزیابی و رتبه بندی دقیق اعضاء، ایجاد ساز وکار مالی مناسب برای جذب و تخصیص منابع مالی، شناسایی و تعیین اولویت‌های فناوری صنعت نفت باهمکاری وزارت نفت، فراهم کردن شرایط مناسب برای تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی ساخت تجهیزات، شناسایی و معرفی موانع کارآفرینی و توسعه فناوری برای بهبود فضای کسب وکار، تعیین اولویت‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری به منظور هماهنگی با دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و صاحبان فناوری، معرفی بازارهای هدف منطقه‌ای و بین المللی با هدف هماهنگی برای ورود به آنها، انتخاب و معرفی سازندگان معتبر و آماده به جذب بودجه‌های مورد نیاز، تدوین و پیاده سازی روش‌های مناسب در بازرسی اثربخش برای نظارت بر صرف بودجه‌های تخصیص داده شده، تمهید شرایط لازم برای استفاده از تمام ظرفیت‌های اعضاء و هماهنگی با سایر تشکل‌ها به منظور استفاده از ظرفیت آنها.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار