محمد پورقهرمان مجری طرح کربن اکتیو در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» کربن فعال (Activated carbon) را دستهای از مواد کربنی دانست و گفت: این مواد بهدلیل مساحت داخلی قابل توجه و ظرفیت جذب بالا در زمینه جدا سازی و فیلتراسیون کاربرد دارد.
وی با تاکید بر اینکه کربن اکتیو از مواد دوستدار طبیعت تولیدمیشود، افزود: این مواد با استفاده از قسمتهای سخت گیاهان چون پوست گردو، پسته و بخشهای سخت درختان تولید میشوند.
پور قهرمان از تولید این مواد با استفاده از روش جدید خبر داد و یادآور شد: در این مطالعات ما به فناوری جدیدی دست یافتیم که بدون استفاده از بخشهای سخت گیاهان و تنها با مواد آلی کربندار توانستیم کربن اکتیو را در مدت 10 ثانیه تولید کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در این روش نیازی به برق، گاز و یا فرآیندهای گرمازا نیست، ادامه داد: در روش ابداعی ما با استفاده از نیتروژن و اکسیژن، کربوهیدرات را میسوزانیم و با تولید گرما کربن خالص حاصل خواهد شد.
مجری طرح ادامه داد: با اجرای فرآیند شستشو کربن اکتیو به صورت گرانول به دست میآید.
وی با بیان اینکه کربن اکتیو در بسیاری از صنایع چون حوزههای دفاعی، رنگ و پتروشیمی و گاز کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: از این مواد برای ذخیره سازی گاز، رنگبری روغنهای نباتی، مهمات سازی و جذب تشعشعات رادیو اکتیو به دلیل وجود متخلخل بودن آن استفاده میشود.
پور قهرمان با بیان اینکه تاکنون این مواد از خارج وارد میشده است، یادآور شد: در این مطالعات موفق به تولید آزمایشگاهی این مواد برای کاربردهای صنعتی شدیم.