کد خبر:۳۵۶۱۴۳
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

تولیدکربن اکتیو در مدت 10 ثانیه بدون نیاز به انرژی/ جذب تشعشعات رادیو اکتیو با ماده بومی

پژوهشگران کشور با استفاده از روش اقتصادی کربن اکتیو مورد نیاز در فرآیندهای ذخیره سازی گاز و جذب تشعشعات رادیو اکتیو را تولید کردند که برای تولید آن نیازی به صرف انرژی نیست.

محمد پورقهرمان مجری طرح کربن اکتیو در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» کربن فعال (Activated carbon) را دسته‌ای از مواد کربنی دانست و گفت: این مواد به‌دلیل مساحت داخلی قابل توجه و ظرفیت جذب بالا در زمینه جدا سازی و فیلتراسیون کاربرد دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه کربن اکتیو از مواد دوستدار طبیعت تولیدمی‌شود، افزود: این مواد با استفاده از قسمت‌های سخت گیاهان چون پوست گردو، پسته و بخش‌های سخت درختان تولید می‌شوند.

 

پور قهرمان از تولید این مواد با استفاده از روش جدید خبر داد و یادآور شد: در این مطالعات ما به فناوری جدیدی دست یافتیم که بدون استفاده از بخش‌های سخت گیاهان و تنها با مواد آلی کربن‌دار توانستیم کربن اکتیو را در مدت 10 ثانیه تولید کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه در این روش نیازی به برق، گاز و یا فرآیندهای گرمازا نیست، ادامه داد: در روش ابداعی ما با استفاده از نیتروژن و اکسیژن، کربوهیدرات را می‌سوزانیم و با تولید گرما کربن خالص حاصل خواهد شد.

 

مجری طرح ادامه داد: با اجرای فرآیند شستشو کربن اکتیو به صورت گرانول به دست می‌آید.

 

وی با بیان اینکه کربن اکتیو در بسیاری از صنایع چون حوزه‌های دفاعی، رنگ و پتروشیمی و گاز کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: از این مواد برای ذخیره سازی گاز، رنگ‌بری روغن‌های نباتی، مهمات سازی و جذب تشعشعات رادیو اکتیو به دلیل وجود متخلخل بودن آن استفاده می‌شود.

 

پور قهرمان با بیان اینکه تاکنون این مواد از خارج وارد می‌شده است، یادآور شد: در این مطالعات موفق به تولید آزمایشگاهی این مواد برای کاربردهای صنعتی شدیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار