محسن ترابی مدیر پروژه برنامه چت بومی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینكه اپلیكیشنهای پیام رسان موبایل امروزه به یكی از ابزارهای مهم در زندگی افراد تبدیل شده است خاطر نشان كرد: اپلییكیشنهای امروزی موبایل جایگزین سرویسهای چت قدیمی و پیامكهای تلفن همراه شدهاند.
وی با بیان اینكه امروزه بیش از یك میلیارد كاربر مستقیم از سرویسهای پیامرسان موبایلی استفاده میكنند، تاكید كرد: تعداد كاربران اپلیكیشنهای بومی در ایران حدود 9 میلیون نفر است كه با توجه به گسترش روز افزون اینترنت و فراوانی گوشیهای هوشمند انتظار میرود این رقم در چند سال آینده به 16 تا 20 میلیون كاربر برسد.
ترابی با تاکید بر ضرورت تولید سرویسهای بومی پیام رسان، یادآور شد: از آنجایی اتصال به سرویسهای پیام رسان خارجی با مشكلات خاص و عدم امنیت مواجه بوده است از این رو همواره نیاز به راهاندازی یك سرویسدهنده پیام داخلی در كشور حس میشده است.
وی از طراحی و ساخت یك اپلیكیشن چت بومی خبر داد و اظهار داشت: در مطالعات اخیر خود موفق به عرضه اپلیكیشن چت بومی با عنوان "زوبی" شدیم که به دلیل سرورهای داخل كشور با حداقل سرعت اینترنت نیز قدرت اتصال خواهد داشت.
مجری طرح با اشاره به امكانات ارسال چت برنامه "زوبی" تاكید كرد: این برنامه قابلیت ارسال پیام در چهار وضعیت "تایپ کاربر"، "پیام ارسال شده"، "پیغام به كاربر تحویل داده شد" و "پیام مشاهده شده" را دارد.
وی ادامه داد: اپلیكیشن چت بومی "زوبی" امكان ارسال عكس، ویدئو، ارسال موقعیت مكانی تماس، واكی تاكی (ضبط صدا و ارسال) و بررسی آخرین لحظه اتصال فرد به اینترنت و چت گروهی را دارد.
ترابی با تاكید بر اینكه شبكه اجتماعی "زوبی" نیز مانند دیگر شبكههای اجتماعی قابلیت ارسال صوت، لایك، كامنت و اشتراك گذاری و بلاك كردن كاربران را دارد، خاطر نشان كرد: امنیت در اپلیكیشنهای بومی از آنجایی كه از سرور داخل كشور استفاده میكند ضریب امنیت بیشتری دارد.
وی تاكید كرد: مدت زمان ارسال پیام در این نرم افزار كمتر از نیم ثانیه است در صورتی كه نرم افزارهایی مانند وایبر و واتسآپ به مدت زمان دو تا سه ثانیه برای ارسال نیازمند است.
مدیر پروژه برنامه چت بومی "زوبی" با اشاره به زمان ارائه این اپلیكیشن تاكید كرد: نسخه اندروید چت زوبی هم اكنون تكمیل شده و در ماه آینده از طریق فروشگاههای اپلیكیشن ارائه و آماده دانلود خواهد بود و نسخه آی او اس، ویندوز، لینوکس و مك این برنامه چت نیز تا ماه آینده تكمیل و طراحی خواهد شد.
ترابی با اشاره به اهداف توسعه این اپلیکیشن افزود: از آنجایی كه این برنامه ایدههای منحصر به فردی برای آینده دارد براساس هدف گذاری سه سال آینده در نظر دارد 200 میلیون كاربر ایرانی و خارجی را جذب كند.
مجری طرح اضافه کرد: در سال گذشته شركت فیس بوك با خرید 19 میلیون دلاری اپلیکیشن واتسآپ توانست درآمد هنگفتی را از طریق یك اپلیكیشن كه تنها در سه ماه نوشته شده بود را جذب و ایران نیز باید بتواند با سرمایهگذاری بر روی پروژههای بومی علاوه بر تامین امنیت اطلاعات، ارز آوری ویژهای را برای کشور کسب کند.
ترابی یادآور شد: برنامه چت زوبی همچنین به دلیل استفاده از سیستم كلاستری محدودیت تعداد نفرات گروه را برطرف كرده است در صورتی كه برنامهای مانند وایبر تنها قابلیت عضویت 200 نفر در گروه را دارد.