به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، الشباب، القاعده، جبهه النصره، بوکوحرام، جندالله، طالبان و در نهایت «داعش»، گروه های تروریستی که در حال حاضر در کشورهای مختلف فارغ از داشتن ایدئولوژی خاصی، دست به سلاح برده و با در نظر گرفتن اهداف متفاوت اقدام به ایجاد هرج و مرج کردهاند.
اگرچه تناقض های روشنی در تعریف گروه های تروریستی از سوی نهادها و دولتهای مختلف جهان وجود دارد اما «افراط گرایی» ریشه تمامی فعالیت های تروریستی است که با به خطر افتادن امنیت و ثبات مردم آن منطقه و بعضا جهان همراه است.
هرچند تشکیل گروه های ترویستی القاعده و طالبان به چندین سال گذشته بر میگردد و اقدامات انتحاری و تروریستی بخشی از اقدامات آنها برای به دست گرفتن دولت مرکزی و قدرت است، جهان اکنون در حال تجربه شکلی متفاوت از گروه های رادیکالی است که در بازارها و اماکن شلوغ بمب گذاری نمی کنند و هدفشان تنها به دست گرفتن دولت مرکزی نیست، بلکه به رسانه های اجتماعی دسترسی دارند و نیروهایی از سراسر جهان به خود جذب کرده اند و از شرق تا غرب را به حمله و تصرف تهدید می کنند.
بیش از ۴۰ کشور جهان امروز برای مقابله با گروه تروریستی داعش که خود را دولت اسلامی عراق و شام خوانده است، تشکیل شده است، گروهی که بیش از ۸ چاه نفت در اختیار دارد و بخش های گسترده ای از کشور عراق و سوریه را در اختیار خود گرفته است.
داعش برخلاف طالبان و القاعده و دیگر گروه های تروریستی میلی سیر نشدنی در کشتار بی رحمانه دارد؛ هیچ گروه و مذهبی را از حملات و کشتار خود بی نصیب نمی گذارد و برخلاف دیگر گروه های تروریستی که غرب را تنها دشمن اسلام و مسلمانان می خوانند، این گروه تروریستی شخصیت ها و کشورهای مختلف مسلمان و غیر مسلمان منطقه و جهان را به تبعیت از خلیفه خود خوانده خود ملزم می داند.
نخستین تفاوت فاحش میان گروه تروریستی داعش با دیگر گروه های تروریستی، حوزه به دست گرفتن قدرت از سوی آنهاست؛ داعش برخلاف دیگران خود را محدود به یک منطقه و برگرفته از نارضایتیهای موجود در آن نکرده است، این گروه تروریستی مرزهای مشخص بر روی نقشه های رایج را کنار گذاشته و صرف نظر از آنکه بخواهد دولت ها را هدف حملات خود برای تضعیف و در نهایت ساقط شدن قرار دهد، مناطقی از کشورهای بحران زده را بستر مناسبی برای پیشروی در گسترش مناطق تحت کنترل خود و تقویت حمایت های مالی و لوژستیکی هدف تصرف خود درآورده است. همانطور که در عراق و سوریه، داعش با استفاده از هرج و مرج موجود اقدام به پیشروی های خیره کننده ای کرد.
از سوی دیگر و به عنوان دومین تفاوت موجود میان گروه تروریستی داعش و دیگر گروه های تروریستی، طالبان و القاعده را می توان جنبش های بومی نامید که اغلب عناصر آن را افغانها و اغلب پشتوها تشکیل می دهند این در حالی است که داعش با در اختیار گرفتن ابتکار عمل در تبلیغات گسترده و مطرح کردن شعارها و اهداف متفاوت در مبارزات خود توانسته اند اغلب کشورهای جهان را وارد چالش پیوستن شهروندانشان به این گروه تروریستی کنند. در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار نیروی خارجی در میان عناصر داعش در سوریه و عراق در حال جنگ هستند،شهروندانی از بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین، بلژیک، تونس، عربستان سعودی، افغانستان، پاکستان، ترکیه و ...که در سال ها و به ویژه ماه های اخیر به داعش پیوستند.
قدرت لوجستیکی و مالی و بهره گیری از تجهیزات روز نظامی جهان از دیگر تفاوت های داعش با دیگر گروه های تروریستی جهان است، اگر الشباب و بوکو حرام و القاعده تنها سلاح های در دست خود را اسلحه و بمب های دست ساز و تنها راه هرج و مرج و مقابله با حکومت مرکزی را منفجر کردن خود و یا خودرو در میان جمعیت در بازار و خیابان می دانند، داعش به تانک و هواپیما و موشک مجهز است، هشت حلقه چاه نفت دارد، نفت خام استخراج وصادر می کند و بانک و صرافی به راه انداخته است. داعش دولت تشکیل داده است و برای اداره جامعه تحت نظر خود قوانین اجتماعی صادر کرده است و برقراری اسلام راستین را هدف نهایی خود عنوان کرده است.
به عبارت دیگر می توان داعش را اکنون و پس از گذشت چهار ماه از حمله به عراق، خشن ترین گروه ترویستی جهان نامید، گروهی که برخلاف دیگران که تنها غرب را نقطه مقابل اسلامی می دانند، از هیچ خشونتی علیه غیرنظامیان و پیروان سایر ادیان دریغ نداشته و فجیع ترین کشتارها و صحنه ها را در این مدت به نمایش گذاشته است؛ صدها کرد ایزدی را قتل عام و هزاران نفر را آواره و به اسارت گرفته اند. صدها سرباز دولت سوریه را سربرید و زنان و دختران بسیاری را به اسارت می برند.
منبع: جهان نیوز