به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»؛ پرویز خاکی در سال 1391 و بنا به درخواست ایالات متحده آمریکا به بهانهای واهی در فرودگاه مانیل فیلیپین بازداشت و از آن زمان در بازداشتگاه پلیس مانیل به سر میبرد تا آنکه دولت فیلیپین اخیرا مرگ ناگهانی وی را به علت حمله قلبی(؟!) اعلام کرد.
در پی فوت مشکوک پرویز خاکی، تبعه ایرانی در یکی از بازداشتگاه های پلیس فیلیپین، ستاد حقوق بشر بیانیهای صادر کرد؛ این بیانیه مرگ مشکوک این شهروند ایرانی را باعث تاسف و نگرانی عمیق دانسته و از دولت فیلیپین خواسته بود خود را در قبال این شرایط مسئول دانسته و به تعهدات قانونی و بینالمللی خود در این زمینه عمل کند.
همچنین به دنبال این ماجرا در 29 مرداد ماه، ادوارد منز، سفیر فیلیپین در جمهوری اسلامی ایران را به وزارت امور خارجه احضار شد و معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه در این دیدار اعتراض شدید کشورمان را به دولت فیلیپین در خصوص رفتار نامناسب و خارج از موازین بین المللی با پرویز خاکی در زندان آن کشور عنوان کرد.
همچنین وزارت امورخارجه کشورمان امروز طی بیانیهای اعلام کرد که به دنبال مرگ مشکوک پرویز خاکی، تبعه ایرانی در باشگاه پلیس مانیل، هیئتی مرکب از پلیس آگاهی و پزشکی قانونی به سرپرستی مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه به مانیل سفر کردند.
هیئت ایرانی در این سفر ضمن دیدار با معاون وزیر امور خارجه آن کشور و سایر مقامات مسئول پرونده بازداشت مرحوم پرویز خاکی، از محل بازداشتگاه و بیمارستان بازدید بعمل آورد و با مسئولین ذی ربط در این پرونده گفتگو کردند.
بنا به اطلاع این مسئولین، گزارش پزشکی قانونی و همچنین نتیجه سایر بررسی های تخصصی بزودی اعلام خواهد شد و مقدمات انتقال جسد متوفی به کشور انجام شده است.
پرویز خاکی کیست؟
وزارت دادگستری آمریکا در سال 91 با صدور بیانیهای اعلام کرد که دو نفر را به اتهام صادرات غیرقانونی مواد غنیسازی اورانیوم به ایران تحت تعقیب قرار داده است. این دو شهروند که یکی ایرانی و دیگری چینی است متهم هستند که موادی را به ایران انتقال دادهاند که قابلیت استفاده در سانتریفیوژهای هستهای و فعالیتهای مرتبط با غنیسازی اورانیوم دارند.
وزارت دادگستری آمریکا ادعا کرد که متهم ایرانی این پرونده پرویز خاکی است که در سال ۲۰۰۸ قصد خرید ۲۰ تن فولاد c350 از آمریکا برای مشتریان خود در ایران داشته است. وی همچنین متهم شده که در پی خرید دستگاه اسپکترومتر( از این دستگاه برای آنالیز گاز هگزافلوراید اورانیوم استفاده میشود) از آمریکا بوده است.
یکی از مقامات ارشد گمرک آمریکا تحت تعقیب قرار گرفتن این دو نفر را خنثی کردن تهدیدی جدی علیه امنیت ملی آمریکا دانسته است لذا وی در خرداد ماه 1391 و بنابه درخواست دولت آمریکا به بهانه واهی نقض تحریمها در فرودگاه مانیل دستگیر شد.
بر اساس کیفر خواست این پرونده پرویز خاکی از سال 2009 تماس خود را با یک مامور مخفی دولت آمریکا آغاز کرده و از طریق تبادل ایمیل هایی که تا سال 2011 ادامه داشته به دنبال خرید مواد رادیواکتیو بوده است.
براساس این گزارشات، به نظر میرسد حمله قلبی وی در بازداشتگاه پلیس مانیل تنها یک دروغ رسانهای برای مخفی کردن دستهای پشت پرده و قتل وی بوده و ردپای آمریکاییها در این قتل مشکوک این تاجر ایرانی نیز به چشم میخورد.