کد خبر:۳۵۶۷۱۳

عقب ماندگی کشور در ضریب پوشش بهره‌مندی از آب/ ضرورت استفاده از فناوری

عضو شورای ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست با بیان اینکه 34 درصد حجم آب دنیا مربوط به دانش و فناوری است، گفت: قرار بوده تا پایان سال 94 ضریب پوشش و بهره مندی آب به 92 درصد برسانید اما ضریب بهره مندی و پوشش آب در مناطق روستایی در سال 90، 75 درصد بوده است.

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو" مهندس ابوالفضل شفیعی، عضو شورای ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست افزود: در حال حاضر در دنیا حدود 500 میلیارد دلار به طور متوسط در بخش آب هزینه می‌شود که حدود 172 میلیارد دلار آن سهم دانش فنی و سرمایه گذاری مبتنی بر فناوری بوده که در اصل می‌توان گفت 34 درصد حجم کل بازار آب در دنیا متعلق به دانش و فناوری است.

 

شفیعی با تاکید بر اهمیت حوزه فناوری وتکنولوژی صنعت آب در دنیا اظهار داشت: چین در حال حاضر در دنیا صاحب اقتصاد برتر بوده ودر سال 2012تنها این کشور، 28 درصد کل patent های حوزه آب را به ثبت رسانده و بر روی آنها در حال سرمایه گذاری بوده و این نشان دهنده اهمیت حوزه آب برای بزرگترین اقتصاد دنیا است.

 

عضو شورای ستاد آب، خشکسالی،فرسایش ومحیط زیست خاطرنشان کرد: طبق محاسبات سازمان بهداشت جهانی سرمایه‌گذاری در بخش آب به ازای هر یک دلار 3 تا 34 دلار سود در پی خواهد داشت که هرچه این کشور ها کمتر توسعه یافته باشند، کارهای زیرساختی انجام دهنده این عدد و بهره وری آنها بیشتر خواهد بود، در همین راستا قرار بوده تا پایان سال 94 که زمان اتمام برنامه توسعه پنجم است ضریب پوشش و بهره مندی آب را به 92 درصد برسانیم اما ضریب بهره مندی و پوشش آب در مناطق روستایی در سال 90، 75 درصد بوده و در سال 92 باید به عدد 86 می رسید که متاسفانه در سال 92 این ضریب به 77 درصد رسیده و تنها دو درصد پیشرفت داشته و با این روند موجود مشخص است که سرمایه گذاری چندانی در این حوزه نشده و مسلما به آن عدد در سال 94 نمی‌رسیم.

 

شفیعی درباره وضعیت منابع آبی کشور گفت: در حال حاضر مصرف منابع آبی کشور ما در حدود 100 میلیارد متر مکعب بوده که حدود 92 درصد آن در بخش کشاورزی و کمتر از 8 درصد آن در حوزه صنعت و آب شرب مصرف می‌شود.

 

وی درادامه گفت: نکته حائز اهمیت در آمارها این است که با توجه به مصرف بالای حوزه کشاورزی، راندمان و بازدهی این حوزه بسیار کم بوده و به ازای هر یک متر مکعب آب مصرفی، حدود 850 گرم محصول تولید می‌کنند این در حالی است که در سایر کشورهای دنیا به طور متوسط حدود دو کیلوگرم محصول تولید می‌شود.

شفیعی همچنین بیان کرد: با توجه به مصوباتی که در راستای افزایش راندمان حوزه کشاورزی داشته‌ایم اما تاکنون پیشرفت‌ها نتوانسته نیاز دولت و مردم راجوابگو باشد.

 

وی با تاکید بر این موضوع که آب یک شریان حیاتی برای همه کشورها است، گفت: آب موجب ارتقای سطح بهداشت و سلامتی کشور بوده و اقتدار نظام و ارتقاء شاخص های اجتماعی،سیاسی،امنیتی و اقتصادی کشور را نیز فراهم می کند لذا بایستی به این کالای استراتژیک باسیاست گذاری های کلان و فراهم کردن زیرساخت های توسعه آن در سطح کشور توجه ویژه ای داشت.

 

وی با توجه به اهمیت حوزه آب اظهار کرد: در آینده ای نه چندان دور هر کشوری که دارای منابع آبی و یا فناوری های تامین یا تصفیه آن باشد اقتدار داشته و می تواند ابراز نظر های بین المللی کند.

 

شفیعی افزود: لذا به همین دلیل کشور ما نیز برای داشتن اقتدار در دنیا و خاورمیانه اقتدار باید تکنولوژی های مورد نیاز و به روز را به کار گیرد زیرا روش های عادی سالیان سال بوده که دیگر پاسخگو نیاز های فنی و مدیریتی نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار