محمد پور قهرمان، مجری طرح کودهای ارگانیک، در گفتگو با خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو" با بیان اینکه این کودها دارای 16 عنصر است، گفت: این کودها از نوع کودهای میسیلیومی بر پایه اسید پیرولیگنوز است و پیرولیز مادهای است که از چوب حاصل میشود.
وی با تاکید بر اینکه کودهای میسیلیومی از نوع کودهای آلی است، ادامه داد: این نوع کودها از طریق ساقه و و برگ جذب میشود و با عمل آوری اسید پیرولیز و سپس تخمیز فعال ساز قوی به دست میآید.
پور قهرمان با بیان اینکه کود ارگانیگ تولید شده حاوی اکسید آهن است که در فرآیند رشد گیاهات تاثیر گذار است، اظهار داشت: کود تولید شده دارای هورمون رشد و ویتامینهای مختلف است و استفاده از آن در مزارع موجب رشد و گسترش ریشهها، میوهها، جوانهزایی، رشد بیشتر ساقه و افزایش محصول خواهد شد.
وی افزایش مکانیزم جذب گیاهان را از مزایای مهم این کودها نام برد و اظهار داشت: فرمولاسیون این کود به گونه ای طراحی شده است که اشتهای گیاهان را برای جذب عناصر مفید خاک افزایش می دهد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه کود تولید شده قادر به ضدعفونی کردن خاک نیز خواهد شد، یادآور شد: نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان میدهد که استفاده از این فعال ساز در گلخانهها موجب افزایش 30 درصدی محصول شده ضمن آنکه طعم و مزه مناسبی به محصول میدهد.
وی اضافه کرد: این فعال ساز موجب مقاومت بیشتر چمن به سرما و گرما و رشد آنها را بیشتر خواهد کرد ضمن آنکه دوره گلدهی گلها را افزایش میدهد.
پور قهرمان، افزایش مقاومت درختان در برابر سرما و گرما را از دیگر مزایای این کود ارگانیک ذکر کرد و ادامه داد: کاربردی کردن این محصول برای سبزیجات سبب دوباره روئیدن آنها میشود و برای محصولات جالیزی گلخانهای افزایش مقاومت محصولات در برابر تغییرات شدید دمایی خواهد شد.