به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، در حالی که مشارکتکنندگان در نشست پاریس بر حمایت نظامی و انسانی از عراق تأکید کردهاند اما وزیر خارجه عراق اعلام کرد هرگونه تحرکات نظامی میدانی علیه گروه تروریستی داعش صرفا از سوی عراقیها خواهد بود. ابراهیم جعفری در کنفرانس خبری در پاریس اعلام کرد: این نیروهای عراقی و پیشمرگها هستند که وظیفه مبارزه میدانی با داعش را برعهده خواهند داشت و از تمام حمایتهایی که این ائتلاف با راهبرد آمریکایی ارائه خواهد داد، بهره خواهند برد. وی خاطرنشان کرد: عراق نیازمند حمایتهای انسانی فوری است که اوضاع هزاران آواره را که به دلیل درگیریها خانه و کاشانه خود را رها کردهاند، بهبود ببخشد. واکنشها نیز در نشست پاریس درباره ارائه حمایتهای انسانی به عراقیها، مثبت بود. جعفری عنوان داشت: بغداد در زمینه نیروهای زمینی به حمایت بینالمللی نیاز ندارد و عراق بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود تاکید دارد. وی همچنین خاطرنشان کرد در نشست پاریس مساله تمامیت حمایت هوایی برای نیروهای عراقی و حمایت لجستیکی جهت مقابله با داعش مورد بررسی قرار گرفت. بغداد از اقلیم کردستان در مبارزه علیه داعش حمایت کرد که این اقدام در چارچوب قانون اساسی صورت گرفت. وی همچنین نسبت به عدم حضور ایران در کنفرانس پاریس که جهت بررسی راههای مقابله با داعش برگزار شد، اظهار تاسف کرد.
حامیان تروریست، داعیهدار مبارزه با آنها
وزیر اطلاعرسانی سوریه در مصاحبهای افشاگرانه اعلام کرد عجیب و غیرمنطقی است که کشورهای حامی تروریسم به خصوص، عربستان و ترکیه در کنفرانسهای موسوم به مبارزه با تروریسم مشارکت میکنند. عمران الزعبی در مصاحبه با شبکه المنار لبنان گفت: قطر، عربستان و ترکیه هنوز هم جزو سرسختترین حامیان مالی، تسلیحاتی و آموزشی تروریسم هستند به همین دلیل توقع این امر که تروریست با تروریسم بجنگد، یا دزد با فساد مبارزه کند، یا قاتل با جرم و جنایت مقابله کند، قابل پذیرش نیست. وزیر اطلاعرسانی سوریه خاطرنشان کرد: کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم به صورت گزینشی و سلیقهای با قطعنامه بینالمللی 2170 برخورد میکنند و با وقاحت درباره وجود «مخالفان میانهرو» در سوریه سخن میگویند و حتی ایران را که یکی از مهمترین عوامل ثبات منطقه است، نادیده میگیرند و روسیه و چین را که 2 قدرت بزرگ هستند، به جمع خود راه نمیدهند.
لاوروف: ائتلاف در چارچوب سازمان ملل باشد
اما سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیزگفت: این پیشنهاد را به تمام قدرتهای بینالمللی و منطقهای میدهیم که کنفرانسی بینالمللی با هدف مطالعه عمیق و همهجانبه مشکلات ناشی از تروریسم و افراطگرایی در خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار شود. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه با بیان اینکه دلایل اصلی و بنیادین تروریسم باید مورد بررسی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این کنفرانس میتواند با میانجیگری شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شود. وزیر خارجه روسیه همچنین خواستار دوری جستن از معیارهای دوگانه در مبارزه با داعش شد. لاوروف افزود: روسیه از ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش در صورتی حمایت میکند که این ائتلاف در چارچوب سازمان ملل باشد و ایران و سوریه هم در آن مشارکت کنند.
اسرائیل در سیرک ائتلاف؟
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید اگر روسیه با پیششرط وارد سیرک به راه انداخته شده توسط آنان با عنوان «ائتلاف ضدداعش» شود، کار سخت میشود ولی تصمیم درباره ورود یا عدم ورود اسرائیل به ائتلاف برعهده مقامات این رژیم است. ماری هارف رژیم صهیونیستی را نیز یکی از پایههای احتمالی این ائتلاف خواند و گفت: «ما به مقامات اسرائیل اجازه میدهیم درباره شرکت در این ائتلاف صحبت کنند، آنها میتوانند تصمیم خود را بگیرند».
ضرورت هماهنگی با ایران، سوریه و روسیه
پس از آنکه وزیر خارجه روسیه در حاشیه اجلاس پاریس بر ضرورت حضور ایران و سوریه در هر گونه اقدام اساسی علیه داعش تاکید کرد، حال رسانههای غربی و عربی این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال میکنند. پایگاه خبری ایلاف در لندن که وابسته به خاندان سعودی است، در گزارش تحلیلی بلندی درباره ماهیت نحوه برخورد با داعش آورده است: «نمیتوان جنگ علیه داعش را فقط به عراق محدود کرد بلکه برای محاصره این گروه تروریستی در سوریه، باید با ایران، سوریه و روسیه هماهنگی به عمل آورد همچنین از مهارت اطلاعاتی اردن بهره برد، زیرا این کشور با آمریکا و تعدادی از نهادهای اطلاعاتی اروپا بویژه فرانسه، انگلیس و آلمان همکاری تنگاتنگی دارد همچنین با توجه به اینکه ترکیه یکی از اعضای ناتو به شمار میآید، جنگ علیه داعش نیازمند هماهنگی با سرویس اطلاعاتی این کشور است، به این ترتیب که باید با استفاده از آن حلقه محاصره را علیه داعش تنگ کرده و رهبران این گروه تروریستی را که در آغاز ناآرامیها از مرزهای ترکیه وارد عراق و سوریه شدند، شناسایی کرد».
داعش شیمیایی
اما اخیرا کن برادلی، گزارشگر روزنامه والاستریت ژورنال در صفحه توئیتر خود نوشته است شبهنظامیان داعش احتمالاً در حمله به نیروهای عراقی در شهر ضلوعیه در 43 مایلی شمال بغداد از سلاحهای شیمیایی استفاده کردهاند. از آنجا که بخشی از متحدان داعش را نیروهای بعثی تشکیل میدهند و آنها هم در دوران صدام سابقه سیاهی در زمینه بکارگیری سلاحهای شیمیایی علیه مردم داشتهاند میتوان این ادعا را به صورتی جدیتر نگریست. به گزارش تسنیم، او تصریح کرد گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد داعش از گاز کلر در حمله به نیروهای امنیتی عراق در شهر ضلوعیه استفاده کرده است. در پی حمله شبهنظامیان داعش به نیروهای امنیتی عراق در شهر ضلوعیه اکنون 12 نفر با گاز کلر مسموم شدهاند. البته برادلی به این مساله نیز اشاره کرده است که بهخاطر اینکه خودش در شهر ضلوعیه نیست نمیتواند صحت این گزارشها را تایید کند.
موعد زمانی عربستان برای سرکوب تروریستها
وزیر خارجه عربستان با اعلام حمایت از گروههای تروریستی در سوریه به بهانه مقابله با داعش مدعی شد از بین بردن این گروه 10 سال طول میکشد. سعود الفیصل در کنفرانس موسوم به «امنیت و صلح عراق» که در پاریس برگزار شد، اظهار داشت: داعش برای فعالیت، حد و مرزی نمیشناسد و تشکیل این گروه ریشه در امور سیاسی و امنیتی و ایدئولوژیک منطقه دارد؛ گروهی که با دستاویز اسلام برای تأمین منافع خود و حامیانش تلاش میکند. سعود الفیصل با تأکید بر ضرورت دخالت در امور سوریه، ادعا کرد: «با توجه به اینکه داعش به دلیل نوع نظام حکومتی دمشق، در سوریه رشد کرده است، هرگونه استراتژی مبارزه با این گروه باید در خاک سوریه اجرا شود». وزیر خارجه عربستان اعلام کرد: همه نشانهها بیانگر آن است که مبارزه با تروریسم به درازا خواهد کشید و این مبارزه با پیروزی بر داعش پایان نخواهد یافت. سعود اعلام کرد: همانگونه که تروریسم با قتل اسامه بن لادن پایان نیافت، با ریشهکنی داعش نیز تمام نخواهد شد، به همین دلیل ما معتقدیم ائتلاف بینالمللی مبارزه با داعش پس از تشکیل شدن باید حداقل 10 سال به فعالیت خود ادامه دهد تا بتوانیم داعش را از بین ببریم.
منبع: وطن امروز