کد خبر:۳۵۷۱۶۷

نگاهی به آخرین دور مذاکرات هسته‌ای در وین

مذاکرات ایران و 1+5 در نیویورک در حالی آغاز شده است که در مذاکرات وین6، تیم‌های مذاکره کننده توافق کردند که مذاکرات چهار ماه دیگر تمدید شود.

به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، مذاکرات ایران و 1+5، از روز چهارشنبه درحالی با ناهار کاری کاترین اشتون و محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در نیویورک آغاز شد که تیم‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 روز جمعه 27 تیر 1393 (17 جولای 2014) توافق کردند مذاکرات با هدف دستیابی به یک توافق جامع، 4 ماه دیگر تا 24 نوامبر 2014 (پاییز 93) تمدید شود.

 

مهم ترین اختلافی که در مذاکرات وین6 به چشم می‌خورد در مورد ظرفیت غنی سازی بوده است که ایران همچنان عقیده دارد باید تا 5 سال آینده 190 هزار سو غنی سازی کند اما آمریکا مخالف این موضوع است.

 

سیدعباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه کشورمان در آخرین نشست خبری خود در وین در این خصوص اظهار داشت: ما طبق توافق ژنو برای توافق نهایی یکسال فرصت داشتیم، ولی گام اول توافق ژنو که برخی از تحریم ها را لغو می کرد یا تحریم های جدیدتر را برقرار نمی کرد، 6 ماهش تمام شد و ما ناچار بودیم که آن را تمدید کنیم.

 

وی همچینن درباره فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر نیاز قطعی ایران به 190 هزار سو و تاثیر آن بر فضای مذاکرات گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری و دقت نظر ایشان درباره جزییات راهگشا بود چون چشم‌انداز برنامه هسته‌ای را برای ما مشخص کردند که نشان دهنده هدفمندی برنامه ماست و حاکی از اعتمادسازی ماست در عین حال طرف‌های مقابل ما دراین‌باره دیدگاه‌های خود را دارند.

 

براساس این گزارش؛ محمد جواد ظریف و کاترین اشتون روسای هیئت های مذاکره کننده ایران و 1+5، بامداد شنبه (27 تیر 1393/ 18 جولای 2014) و پس از پایان مذاکرات وین 6، بیانیه ای مشترک منتشر کردند.


که متن بیانیه به این شرح بوده است:

 

ما به همراه وزرای خارجه 3+3 تصمیم گرفته ایم که اجرای اقدامات برنامه اقدام مشترک را تا 24نوامبر 2014که مطابق با زمان بندی پیش بینی شده در برنامه اقدام مشترک است ادامه دهیم.

 

ایران و 3+3مجددا تاکید می کنند که اجرای تمامی تعهداتشان در برنامه اقدام مشترک را بصورت موثر و به موقع ادامه خواهند داد.

 

ما با عزم راسخ برای رسیدن به توافق پیرامون یک برنامه جامع اقدام مشترک در اولین فرصت ممکن، جلسات خود را در اشکال مختلف طی هفته های آینده برگزار خواهیم کرد.

 

ما به همراه مدیران سیاسی کشورهای 3+3 (چین، فرانسه،آلمان، روسیه، انگلیس و ایالات متحده) به صورت فشرده برای رسیدن به یک برنامه جامع اقدام مشترک با استفاده از شتاب سیاسی حاصل از تصویب و اجرای روان برنامه اقدام مشترک 24نوامبر 2013توسط طرفین تلاش کردیم.

 

وی اضافه کرد: ما از دولت اتریش و از سازمان ملل متحد برای حمایت فوق العاده شان در میزبانی این مذاکرات در وین سپاسگزاریم.

 

ما جلسات مختلفی در اشکال مختلف و در فضای سازنده برگزار کردیم تا به راه حلی جامع درازمدت مورد توافق مشترک که تضمین نماید برنامه هسته ای ایران همواره صلح آمیز خواهد بود، دست یابیم.

 

در چند هفته گذشته ما تلاش های خود را بصورت فزاینده تشدید کردیم، ازجمله از طریق حضور فعال وزرا و معاونین وزرای امور خارجه 3+3که در روز 13ژوئیه 2014به وین آمدند تا از نزدیک با میزان پیشرفت مذاکرات آشنا شوند.

 

گرچه ما پیشرفت های ملموسی در برخی از موضوعات داشته‌ایم و برای تدوین یک متن برنامه جامع اقدام مشترک کار کرده ایم، لکن هنوز فاصله قابل توجهی پیرامون برخی موضوعات اساسی باقی مانده است که نیاز به زمان تلاش بیشتری دارد.

 

همچنین کاخ سفید پس از مذاکرات وین 6 با صدور بیانیه ای اعلام کرد: چشم انداز خوبی برای رسیدن به توافق نهایی با ایران وجود دارد.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار