به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو" دکتر جعفر مهراد، سرپرست ISC با اعلام اين خبر افزود: یکی از زیرمجموعههای پایگاه استنادی تامسون رویترز، ESI است که در ایران از آن به عنوان «طلایه داران علم» نام میبریم. پایگاه ESI مولفههایی مانند کشورها، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، دانشمندان و پژوهشگران و رشتههای موضوعی را از نظر تولید علم در یک بازه زمانی 10 ساله اندازه گیری و رتبه بندی میکند.
وی با بیان اینکه ایران از نظر تولید علم در جایگاه ممتازی قرار دارد، اظهار داشت: رشته شیمی یکی از رشتههایی است که تولیدات علمی ایران در آن در خور توجه است. در 10 سال گذشته دانشمندان ایران با تولید 30 هزار و 701 مقاله رتبه 19 تولید علم را در این رشته موضوعی در بین بیش از 140 کشور جهان به دست آوردهاند.
مهراد یادآور شد: به این تعداد مقاله در طول 10 سال، 228 هزار و 235 بار استناد صورت گرفته است که سهم هر مقاله در واقع 7.43 استناد است.
رئیس مرکز منطقهاي اطلاع رسانی علوم و فناوری تصریح کرد: در رشته شیمی و در بازه زمانی 10 ساله، ایالات متحده 237 هزار و 444 مقاله منتشر کرده كه میزان استنادات صورت گرفته به این مقالات 4 میلیون و 635 هزار و 921 استناد است.
مهراد ادامه داد: رتبههای بعدی تولید علم شیمی با احتساب دوره زمانی 10 ساله در دست کشورهای چین، ژاپن، آلمان و هندوستان است و رتبههای ششم تا دهم تولید علم شیمی به ترتیب به کشورهای فرانسه، روسیه، اسپانیا، انگلستان و کره جنوبی تعلق دارد.
وی خاطر نشان کرد: در فاصله رتبههای 11 تا 19 - که به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد -، کشورهای، ایتالیا، کانادا، سوئیس، هلند، استرالیا، تایوان، لهستان و سوئد قرار دارند.
سرپرست پایگاه استنادی ISC در زمینه رتبه بندی دانشگاهها گفت: رتبه 20 به برزیل تعلق دارد. کشورهایی مانند سنگاپور، بلژیک، دانمارک، اتریش، فنلاند، نروژ، زلاندنو و بسیاری از کشورهای دیگر بعد از جمهوری اسلامی ایران که رتبه 19 تولید علم شیمی را در بازه زمانی ده ساله در اختیار دارد، قرار دارند.
مهراد افزود: ترکیه به عنوان یک کشور اسلامی که در منطقه خاور میانه قرار دارد 18 هزار و 640 مقاله در رشته شیمی تولید کرده است که با این تعداد مقالات 147 هزار و 635 استناد صورت گرفته است.
به گفته وی کشور ترکیه به همراه کشورهای مالزی، مصر، عربستان سعودی، پاکستان، الجزایر، مراکش و تونس سایر کشورهای اسلامی هستند که عموما از نظر تولید علم و رتبه بسیار پایینتر از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.