به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، یک تهیه کننده سینما به توهین کیارستمی به دفاع مقدس و ابراهیم حاتمی کیا واکنش نشان داد.
عباس کیارستمیدر حاشیه جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه سیراکیوز آمریکا با توهین به دفاع مقدس و بیمفهوم خواندن آن سعی کرده است به صورت غیرمستقیم به سخنان ابراهیم حاتمیکیا نسبت به خودش پاسخ دهد.
کیارستمیبا این مقدمه که: «یک هفته قبل از اینکه اینجا بیایم، یکی از فیلمسازانی که سالها فیلم جنگی ساخته، فیلمهای پرهزینه جنگی و البته با مخاطب کمتر -برای اینکه مخاطب ایرانی دیگر حوصله جنگ نداشت، بنابراین ایشان بودجههای خیلی سنگین میگیرد و فیلمهای جنگی میسازد- گوش من رو پیچانده بود که زمانی که ما داشتیم میجنگیدیم کیارستمی داشت دنبال دفترچه دوستش میگشت.»
وی در ادامه خطاب به حاتمیکیا می گوید: «خانه دوست یکی از پربینندهترین فیلمهایی بود که من ساختم، درواقع همه جای دنیا آن را میشناسند. خانه دوست ماندگار شد چون راجع به یک ارزش انسانی صحبت میکرد. اما فیلمهای تو نماند چون تو راجع به یک پریودی از تاریخ ایران حرف زدی که تازه آن پریود هم به هیجان اورد بچهها را. احمدپور[شخصیت اصلی فیلم خانه دوست کجاست؟] رفت پس داد دفترچه را، اما تو به هیجان آوردی و احمدپورهای دیگر رفتند در جنگ و کشته شدند. و حالا پس از سالها میشود راجع به آنها فکر کرد که آنها چطوری از بین رفتند. در یک جنگی که هیچ مفهومینداشت.»
سید محمود رضوی در واکنش به این سخنان در صفحه اینستاگرام نوشت: دیشب فیلم سخنان فیلمسازى را دیدم که براى جشنواره هاى خارجى و با عینک دودى سیاهش [اشاره به عینک دودی عباس کیارستمی] فیلم می سازد، با اینکه براى سبک کارى و سینماى ایشان احترام زیادى قائل بودم اما ویدئو منتشره، من را برای احترام به آثارش هم دچار تردید کرد، چرا که هنرمند روشنفکر هیچ گاه تاریخ مقاومت و دفاع از وطن خویش را انکار نمی کند.
این تهیه کننده سینما ادامه می دهد: کاش ایشان به جای طرح مطلب طرفدارشان که زیر متن خبر سخنان آقای حاتمی کیا کامنت گذاشته بود به این نکته فکر میکردند که اگر نبودند آنهایى که رفتند و برای دفاع شهید شدند، احمدپور[شخصیت اصلی فیلم خانه دوست کجاست؟] فیلم ایشان که هیچ، خود ایشان بعد از آنروزها باید تحت لواى حزب بعث فیلم مى ساختند و فیلم هاى ایشان به جاى طعم گیلاس طعم خون مى داد و جاى شیرین تلخ بود.
وی نوشته است: کاش در کنار روشنفکرى می توانستید واقع نگر هم باشید. نمی خواهم محبوبیت یا شناخت مردم از ابراهیم حاتمى کیا را با شما مقایسه کنم، اما خود شما قضاوت کنید که در وطنتان مردم شما را به اندازه عباس حیدری آژانس شیشه اى یا حاج کاظم آژانس می شناسند که احمدپورتان را بشناسند؟ آیا احمدپورتان ماندگار شده است یا عباس و حاج کاظم ؟!
رضوی می گوید: اگر جزو فیلمسازان روشنفکر جریان ساز سینمای ایران که مخاطب میلیونى هم دارند و در سطح جهانى هم موفقیت کسب نموده اند بودید، کجاى تاریخ این مرز و بوم را انکار می کردید و چگونه با ما سخن می گفتید؟ پیشنهاد میکنم به اکران جهانی و ماندگار شدن فیلم هاى احتمالا انسانى تان بپردازید و بگذارید این مردم به دفاعشان از تمام ارزش ها از جمله دفاع از خاک وطن و فیلم هاى تاریخ ساز عصر امام خمینى ره بنازند.
رضوی در پینوشت می گوید: دیده بان اولین فیلم پرمخاطب آقاى حاتمى کیا در سال ٦٧ تولید و قاعدتا در سال ٦٨ اکران شده و سال ٦٨ پایان جنگ بوده پس چگونه ایشان توانسته دوستان احمدپور شما را به کشتن بدهد؟!
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران