به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمد صرفی طی یادداشتی در کیهان نوشت؛ اخبار مستمر و البته جهتدار رسانههای غربی از کشتار و خونریزی در خاورمیانه، برای شهروندان اروپایی و آمریکایی نه جدید است و نه دلهرهآور و بعید است آدرنالین خون آنها را بیشتر از فیلمهای اکشن هالیوودی بالا ببرد. اما برای مردمی که سالهاست آنان را از دیوی به نام تروریسم ترساندهاند، دیدن چنین تصاویری میتواند وحشتانگیز باشد. انتشار این سه فیلم کوتاه و پرابهام، تحولات منطقه را وارد مرحله جدیدی کرد. در حالی که پیش از این تروریستها جنایتهای بیشماری را در سوریه و عراق مرتکب شده بودند و آب هم از آب تکان نخورده بود، خون این سه تن (که هنوز معلوم نیست واقعا کشته شده باشند) بهانهای شد تا مرکب ائتلاف نمایشی علیه داعش باشد.
در حالی که در ماه نوامبر انتخابات سنای آمریکا برگزار میشود و خطر از دست دادن اکثریت مجلس به شدت دموکراتها را تهدید میکند، باراک اوباما از این فرصت استفاده کرد تا سرپوشی بر ضعفها و ناکامیهای سیاسی خود بگذارد. رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی ۱۳ دقیقهای خود به مناسبت سیزدهمین سالروز حملات یازده سپتامبر علیه داعش اعلان جنگ کرد.
جان کری راهی خاورمیانه شد تا متحدان عرب را زیر این پرچم دروغین جمع کند. طنز تاریخی تلخی است. کشورهایی که داعش با حمایت گسترده سیاسی و عقیدتی و دلارهای نفتی آنها زاده شده است، پرچمدار مبارزه با داعش شدند!
سیاست خارجی کاخ سفید در خاورمیانه، طی بیش از نیم قرن اخیر توسط دو عامل تعیین شده است؛ نفت و اسرائیل. تروریسم هم در این میان همیشه نقش ابزاری و البته مهم خود را داشته است. میتوان به بهانه مبارزه با تروریسم از جنایتهای رژیم صهیونیستی چشمپوشی و حتی دفاع کرد و از قراردادهای میلیاردی ابر شرکتهای نفتی، اطمینان خاطر یافت.
گروه تروریستی داعش علی رغم چهره خشن و اقدامات وحشیانهاش، هرگز تهدیدی برای این دو اصل آمریکایی نبودهاند. منابع غربی معتقدند حدود ۱۵۰۰ گروه کوچک و بزرگ مسلح در سوریه علیه حکومت مرکزی در حال جنگ هستند. برخی از آنها به نام - مانند داعش- مدعی مبارزه با حکومت غیردینی اسد هستند و برخی نیز ادعای ملیگرایی دارند. از هر منظری که بنگریم، رژیم اسرائیل باید برای آنها دشمن تلقی شود اما تاکنون یک گلوله نیز حتی به اشتباه به سوی اسرائیل شلیک نکردهاند و از بیان این فصل مشترک نیز ابایی ندارند و البته هیچ کس هم از این موضوع تعجب نکرده است. چرا که همه آنها علیرغم اختلافات ظاهری، چیزی جز آلت دست آمریکا نیستند و نمیتوانند هدفی جز تضعیف محور مقاومت در منطقه را دنبال کنند. سلاح انفرادی گروههای شورشی در سوریه ام۱۶ است و با سلاح آمریکایی نمیتوان به سوی اسرائیل شلیک کرد.
ژنرال ویلیام اودوم، رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا در دوره ریاست جمهوری رونالد ریگان به تازگی اعلام کرد: «آمریکا مدتهای مدید، از تروریسم استفاده کرده است. از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۹ سنا تلاش میکرد قانونی علیه تروریسم بینالمللی تصویب کند، اما حقوقدانان اعلام کردند به موجب همه نسخههایی که تهیه شد، آمریکا این قانون را نقض میکرد!»
نگاهی به روابط سازمان سیا و برخی گروهها طی دهههای اخیر به روشنی گویای نگاه آمریکا به مقوله تروریسم است. گروههایی وابسته که در دوران جنگ سرد، وظیفه جنگ نیابتی با کمونیسم را در کشورهای مختلف - از جمله مصر، پاکستان، افغانستان، اندونزی و... - بر عهده داشتند. داعش را میتوان آخرین مخلوق لابراتوار سیا دانست.
آمریکا مدعی است با تشکیل ائتلافی از ۴۰ کشور دنیا به دنبال سرکوب و نابودی داعش است و به موازات آن میخواهد پنج هزار جنگجوی میانهرو را آموزش داده و تجهیز کند. نمایندگان آمریکا با این طرح دولت اوباما موافقت کرده و پانصد میلیون دلار به آن اختصاص دادهاند و ریاض هم برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کرده است. اصطلاح میانهرو برای شورشیان مسلح در سوریه، بیش از حد مضحک است.
جان کری در کمیته روابط خارجی سنا گفت: «در سوریه نیروهای مسلح میانهرو میتوانند به عنوان بازوی ما عمل کنند. آنها وزنهای مقابل افراطیون هستند.»
رابرت فیسک تحلیلگر معروف، در روزنامه انگلیسی ایندیپندنت وزیر خارجه آمریکا را با بدترین شاعر دنیا مقایسه کرده و معتقد است جان کری سخنانی بر زبان میراند که از شدت مسخره بودن تا مدتها در یادها میماند!
یکی از این گروههای به اصطلاح میانهرو «ارتش آزاد سوریه» است. سلیم ادریس که تا چند ماه پیش فرماندهی این گروه تروریستی را برعهده داشت، در مصاحبهای آشکارا داعش را برادران ارتش آزاد خوانده و گفته بود آن طور که رسانهها میگویند ما اختلاف نداریم و حتی با یکدیگر ارتباط و همکاری داریم!
فرمانده میدانی ارتش آزاد سوریه در قنیطره و درعا نیز چند روز پیش در تماسی با روزنامه صهیونیستی «تایم آو اسرائیل» خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع توسط تل آویو در جنوب سوریه شده گفته است؛ «اسرائیل در صورتی که در جولان و قنیطره منطقه پرواز ممنوع ایجاد نکند تا جلوی حمله جنگندههای سوری به مواضعی را که به تازگی به دست مخالفان افتاده است بگیرد، حمایت خود را نزد سوریها - بخوانید تروریستها - از دست خواهد داد. اسرائیل میتواند هر هواپیمای (سوری) را بر فراز این منطقه سرنگون کند و کسی نیز تلآویو را به سبب این کار سرزنش نخواهد کرد. ما اکنون در یک لحظه تاریخی قرار داریم. اسرائیل میتواند دلهای همه سوریها را به دست آورد. مرزهای شما در امنیت خواهد بود و کسی فکر حمله به شما را نخواهد کرد.»
این روزنامه از قول یک فرمانده ارشد ارتش این رژیم نیز اینگونه مینویسد؛ «هدف مخالفان مسلح سوری، حزبالله و ایران هستند نه اسرائیل! بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و سایر مقامات امنیتی اسرائیلی به ویژه یوسی کوهین مشاور امنیت ملی تأکید دارند حتی داعش نیز برای اسرائیل خطرناک نیست زیرا همه انقلابیون سوری هم اکنون به جنگ با حزبالله و نظام سوریه سرگرماند و در برنامه خود حمله به اسرائیل را در دستور کار ندارند.»
اینها تنها چند نمونه از کدهای آشکاری هستند که ارتباط میان گروههای شورشی در سوریه را با آمریکا و رژیم صهیونیستی بیان میکنند و هیچ شکی نباید داشت که هدف از سناریوی جدید با نام ائتلاف علیه داعش چیزی جز تکمیل پروژه ناکام تروریستهای اجارهای در سوریه - یعنی ساقط کردن حکومت دمشق و ضربه به محور مقاومت- نیست. اینکه محور غربی، عبری و عربی چگونه میخواهند این سناریوی جدید را دنبال کنند خود موضوعی جداگانه است اما تردیدی وجود ندارد که این پروژه به سرانجام مطلوب آمریکا و متحدانش نخواهد رسید و مانند تجربه پاکستان و افغانستان، تنها آتش نفرت از آمریکا را در میان مردم سوریه شعلهورتر خواهد کرد.
منابع مستقل در غرب درباره اصالت فیلمهای سربریدن غربیها توسط داعش به طور جدی تردید دارند و مورد فولی و ساتلوف (دو روزنامهنگار آمریکایی) را جعلی میدانند. در هیاهوی رسانههای غربی جایی برای شنیده شدن این موضوع نیست که ساتلوف با موساد ارتباط داشته و اینکه عکسی از وی در پشت یک مسلسل متعلق به جنگجویان شورشی سوریه وجود دارد!
در نمایش ائتلاف علیه داعش به کارگردانی آمریکا، شاید اتباع خارجی به شیوه هالیوودی مقابل دوربین زانو بزنند و ذبح شوند اما شهروندان سوری در بمبارانهای واقعی تکهتکه میشوند.