به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، بانک مرکزی برای دریافت کارمزد از دستگاههای کارتخوان مصمم است و مسؤولان این نهاد سیاستگذار برای توجیه این اقدام هر روز اظهارات جدیدی را مطرح میکنند.
در این بین برخی از کسانی که از اجرای این تصمیم منتفع میشوند نیز حمایت میکنند. حامیان اخذ کارمزد از هر تراکنش دستگاههای کارتخوان اعتقاد دارند شرکت ساماندهیکننده این تراکنشها ورشکسته شده و نمیتواند هزینههای آن را پرداخت کند، از طرفی آنها میگویند رسوب پول در حسابهای بانکی آنقدر نیست که برای بانکها سود داشته باشد! با این وجود نمایندگان مجلس و بسیاری از کارشناسان اقتصادی تعیین کارمزد از تراکنشهای دستگاههای کارتخوان را مخالف سیاستهای بانکداری الکترونیک میدانند.
با این وجود با توجه به اینکه بسیاری از معاملات خرد اقتصادی به وسیله دستگاههای کارتخوان انجام میشود، مسؤولان بانک مرکزی اطمینان دارند حتی با اجرای این تصمیم مردم مجبور به استفاده از دستگاههای کارتخوان خواهند بود و نگران کمبود تراکنشها در این زمینه نیستند. اقدام یکجانبه بانک مرکزی در این باره واکنش نمایندگان مجلس را در پی داشته و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده موضوع تعیین کارمزد برای دارندگان دستگاههای کارتخوان در خانه ملت پیگیری خواهد شد.
ارسلان فتحیپور گفت: این کمیسیون موضوع تعیین کارمزد برای دارندگان دستگاههای خودپرداز را بررسی خواهد کرد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام مخالفت با تعیین کارمزد برای دارندگان دستگاههای خودپرداز، به ایسنا گفت: این کار باعث میشود مردم به سمت بانکداری الکترونیک ترغیب نشوند و بالعکس تمایل به حمل پول پیدا کنند که این یک آفت به شمار میآید.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعیین کارمزد برای دستگاههای خودپرداز در دنیا مرسوم نیست، گفت: ما باید مردم را به استفاده از کارتهای الکترونیکی تشویق کنیم تا مردم تمایلی به همراه داشتن پول نداشته باشند. وی با بیان اینکه مخالفت این کمیسیون با تعیین کارمزد برای دارندگان دستگاههای خودپرداز به سیستم بانکی اعلام شده، گفت: کمیسیون اقتصادی با برگزاری جلساتی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
سود سپردههای لحظهای کارتخوانها بیشتر از هزینه استهلاک این دستگاههاست
ب
رخی کارشناسان بانکی معتقدند سودی که با سپردههای لحظهای عاید بانکها میشود به مراتب بیشتر از هزینه استهلاک دستگاههای کارتخوان است.
منبع: وطن امروز