کد خبر:۳۵۹۵۹۴
اینجا خوابگاه به وقت بازی و فیلم!

رقابت سنگین فرهیختگان آینده برای وقت‌سوزی!

دانشگاه و قشر دانشجو همیشه منشأ تحول در جامعه بوده‌اند، این موضوع هم در عرصه تئوری و هم در عرصه عملی به اثبات رسیده است. بسیاری بر این باورند که دلیل این موضوع را هم باید در سطح بالای مطالعه این قشر به صورت خودآگاه و ناخودآگاه نسبت به دیگر اقشار جامعه جست‌وجو کرد. همین مساله باعث شده هم دولت و هم شهروندان و جامعه برنامه‌ریزی جدی برای ساخت آینده کشور روی قشر دانشجو داشته باشند.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»،  دانشگاه و قشر دانشجو همیشه منشأ تحول در جامعه بوده‌اند، این موضوع هم در عرصه تئوری و هم در عرصه عملی به اثبات رسیده است. بسیاری بر این باورند که دلیل این موضوع را هم باید در سطح بالای مطالعه این قشر به صورت خودآگاه و ناخودآگاه نسبت به دیگر اقشار جامعه جست‌وجو کرد. همین مساله باعث شده هم دولت و هم شهروندان و جامعه برنامه‌ریزی جدی برای ساخت آینده کشور روی قشر دانشجو داشته باشند. در این میان اگر واقعیت آنچه امروز در خوابگاه‌های دانشجویی می‌گذرد حال و هوای دیگری داشته باشد وضعیت چگونه خواهد بود؟

از فیلم‌های آمریکایی تا جدیدترین گیم‌ها

با بررسی میدانی در چند دانشگاه به مسائل جالبی برخورد می‌کنیم، موضوعاتی که این روزها بخش قابل توجهی از اوقات دانشجویان را به خود اختصاص می‌دهد، از دیدن سریال‌های متعدد آمریکایی گرفته تا بازی‌های آنلاین و بازی‌های جذاب موجود در بازار. وحید، دانشجوی رشته کشاورزی درباره این سرگرمی‌ها به «وطن امروز» می‌گوید: بسیاری از دانشجویان شب‌هنگام تا صبح مشغول تماشای سریال‌های خارجی می‌شوند؛ سریال‌هایی که بسیاری از آنها از طریق اینترنت خوابگاه‌ها دانلود شده، حتی دانشجوها دراین باره با هم تقسیم کار می‌کنند تا مبادا یکی از آنها فیلمی را دانلود کند که دیگری دانلود کرده است.

لپ‌تاپ‌هایی مملو از فیلم و بازی

در همین باره مهرداد که دانشجوی رشته عمران در یکی از دانشگاه‌های تهران است، می‌گوید: علاوه بر دانلود حجم قابل توجهی از فیلم‌ها و سریال‌ها در خوابگاه‌ها، بسیاری از دانشجویان زمان قابل توجهی از شب را به بازی‌های چندنفره اختصاص می‌دهند، بیشتر دانشجوها لپ‌تاپ دارند و در لپ‌تاپ‌های خود انواع و اقسام بازی‌ها را نصب کرده‌اند. این فیلم دیدن و بازی کردن تنها هنگام صرف شام قطع می‌شود.

دانشجویی، بدون مطالعه وپژوهش

در همین باره حسین فرازمند، کارشناس حوزه علم فلسفه به «وطن امروز» می‌افزاید: وقتی دانشجو به صورت شبانه‌روزی در خوابگاه فیلم نگاه می‌کند و هرگاه وقت فراغت از کلاس داشته باشد به صورت افراطی به بازی‌های رایانه‌ای می‌پردازد، ویژگی‌های دانشجویی را از دست می‌دهد. این دانشجو دیگر وقتی برای درس خواندن ندارد. از سوی دیگر تمام این سرگرمی‌ها هم وقت‌گیر است و هم فضای ذهنش را پر خواهد کرد. همین موضوع سبب می‌شود در محافل دانشجویی به جای بحث درباره مباحث علمی شاهد گفت‌وگوی زیاد درباره این مسائل باشیم.

کل سال گیم و سریال، شب امتحان برای درس!

در این بین به نظر می‌رسد اینگونه سرگرمی و اختصاص اوقات بسیار زیاد به آن، از مهم‌ترین دلایل شب امتحانی شدن دانشجویان باشد. فرازمند بر این باور است که از میان دانشجویانی که اینگونه اوقات خود را به هدر می‌دهند قشر فرهیخته بیرون نمی‌آید و این دانشجوها نمی‌توانند کلیدی برای قفل‌های کشور باشند و این موضوع بی‌سوادی دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی را به دنبال دارد.

اینترنت برای دانلود هر چیزی به غیر از درس

در این بین نکته جالب اینجاست که پس از مجهز شدن خوابگاه‌های دانشجویی در سراسر کشور به اینترنت موج استفاده از بازی‌ها و فیلم‌ها چندین برابر شده است، چرا که بخش قابل توجهی از این محصولات دیگر خریداری نمی‌شوند بلکه دانشجویان آن را دانلود می‌کنند، به این صورت آنها دیگر لازم نیست برای استفاده از اینگونه سرگرمی‌ها پولی خرج کنند.

دانشجوی ایرانی در چمبره فرهنگ غربی

محسن میرعمادی،کارشناس مطالعات فرهنگی، با اشاره به اینکه این موج تماشای محصولات غربی می‌تواند تغییرات فکری گسترده‌ای در بین دانشجویان به وجود آورد، بیان می‌کند: دانشجوها به تدریج تماشای این محصولات غربی را جایگزین همه چیز می‌کنند. بسیاری حتی از اخبار داخلی ناآگاه هستند اما از زمان انتشار فصل جدید سریال‌های آمریکایی خبر دارند. از طرفی محتوای این سریال‌ها آمیخته با سبک زندگی غربی است یعنی این سریال‌ها در حال تربیت نسلی از کشور ما هستند که در آینده شالوده اجتماعی- سیاسی کشور را تشکیل می‌دهد. وی به «وطن امروز» می‌افزاید: در بسیاری از این محصولات قبح‌شکنی‌های گسترده‌ای از خط قرمزهای مذهبی و سنتی و اخلاقی جامعه ما به وجود می‌آید، آنچنانکه دانشجو در مدت کوتاهی با تاثیرپذیری از این محصولات سبک زندگی خود را تغییر می‌دهد. این قشر فرهیخته در آینده نیز همین تغییر سبک را در تصمیمات فردی و اجتماعی خود دخیل می‌کند.

از فرهنگسازی تا درآمدزایی پژوهشی

در این بین به نظر می‌رسد باید راهی برای از بین بردن این فضا در خوابگاه‌های دانشجویی وجود داشته باشد. میرعمادی در این باره می‌گوید: یکی از راه‌های تعدیل این موضوع و بازگرداندن مدیریت زمان به دانشجویان، راهکاری تشویقی است. باید با تدابیری دانشگاه‌ها به دانشجویان ترم‌های بالاتر پروژه‌های پژوهشی ارائه دهند تا دانشجویان هم روی این طرح‌ها فعالیت کنند و هم اینکه در ازای آن پول دریافت کنند. به این صورت دانشجویان در خوابگاه‌ها سعی خواهند کرد وقت خود را صرف مطالعه و پژوهش‌های علمی کنند.
 

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار