کد خبر:۳۵۹۸۵۴
سازمان حقوق بشر، آمریکا را به کشتار غیرنظامیان و ارتکاب جنایات جنگی متهم کرد

تخریب زیرساخت‌های سوریه

حملات هوایی متعدد جنگنده‌های خارجی به زیرساخت‌های اقتصادی سوریه بویژه پالایشگاه‌های نفتی و گازی این کشور و نیز کشتار غیر‌نظامیان بر اثر حملات جنگنده‌های آمریکایی و برخی رژیم‌های مرتجع عربی بیش از پیش پرده از اهداف مغرضانه این دولت‌ها و سیاست ادعایی مبنی بر مبارزه با گروه تروریستی داعش برداشته است.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حملات هوایی متعدد جنگنده‌های خارجی به زیرساخت‌های اقتصادی سوریه بویژه پالایشگاه‌های نفتی و گازی این کشور و نیز کشتار غیر‌نظامیان بر اثر حملات جنگنده‌های آمریکایی و برخی رژیم‌های مرتجع عربی بیش از پیش پرده از اهداف مغرضانه این دولت‌ها و سیاست ادعایی مبنی بر مبارزه با گروه تروریستی داعش برداشته است. از سه‌شنبه گذشته در جریان حملات هوایی آمریکا و همپیمانان عربی‌اش به سوریه به بهانه سرکوب گروه‌های تروریستی بیش از 30 غیر‌نظامی جان خود را از دست داده‌اند.

در همین پیوند، سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه از کشته شدن دست‌کم 7 غیر‌نظامی سوری در حملات هوایی آمریکا در شمال غربی سوریه خبر داده است. سازمان دیده‌بان حقوق بشر با ابراز تاسف از کشته شدن 7 غیرنظامی در حمله آمریکا به شمال غربی سوریه، تشکیل پرونده برای بررسی نقض قوانین جنگ را خواستار شد. جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، روز پنجشنبه به منظور تکذیب اطلاعات منتشر شده درباره کشتار غیر‌نظامیان در حملات آمریکا و ائتلاف غرب و اعراب ضد مواضع داعش در سوریه، گفت: درباره کشته شدن غیرنظامیان، اطلاعات موثق نداریم. این در حالی است که سازمان دیده‌بان حقوق بشر، با استفاده از نرم‌افزار رایانه‌ای «اسکایپ» صحبت‌های 3 تن از ساکنان روستای کفر دریان در سوریه را پخش کرد که در آن گواهی دادند 2 مرد، 2 زن و 5 کودک در حمله موشکی بامداد روز یکشنبه، کشته شده‌اند. سازمان دیده‌بان حقوق بشر، با استناد به این گواهی موثق تاکید کرد بر اثر اصابت موشک‌های تاماهاوک، غیرنظامیان سوری کشته شده‌اند.

ندیم حوری، معاون رئیس سازمان دیده‌بان حقوق بشر در امور خاورمیانه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد دولت آمریکا باید درباره حملاتی که احتمالا به صورت غیر‌قانونی صورت گرفته و به کشته شدن غیرنظامیان منجر شده است، پرونده‌ای برای تحقیقات تشکیل دهد و پس از بررسی، نتیجه را اعلام کند و اگر مشخص شود کوتاهی صورت گرفته است تدابیر لازم را اتخاذ کند. سازمان دیده‌بان حقوق بشر خاطرنشان کرد کشته شدن غیرنظامیان در حملاتی که اهداف نظامی قانونی به‌شمار نمی‌رود، سبب مطرح شدن این سؤال می‌شود که این حملات، تا چه حد مستند به قوانین است، بنابراین باید در این باره تحقیق صورت بگیرد. همزمان منابع خبری اعلام کردند بامداد دوشنبه، جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش بزرگ‌ترین پالایشگاه گاز در استان دیرالزور در شرق سوریه را هدف قرار دادند. جنگنده‌های به اصطلاح ائتلاف علیه گروه تروریستی داعش که رهبری آن را آمریکا بر عهده دارد، شامگاه یکشنبه ورودی اصلی تاسیسات گازی کونیکو در شرق سوریه را بمباران و تخریب کردند. این بمباران هوایی هیچ‌گونه تلفاتی در میان عناصر تروریستی بر جای نگذاشته است.

ائتلاف آمریکایی ضد داعش، همچنین بامداد دوشنبه 8 حمله جدید به فرودگاه نظامی الطبقه در استان الرقه در شمال شرق سوریه انجام داد. این حمله به این بهانه انجام شد که الطبقه یکی از مراکز تجمع گروه تروریستی داعش در سوریه به شمار می‌رود. فرودگاه الطبقه در شهر الطبقه در استان الرقه واقع شده که در فاصله ۵۵ کیلومتری مرکز این استان است. این شهر با شهر راهبردی و مهم حلب نیز حدود ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد. حملات اخیر هوایی به بهانه از بین بردن نیروهای داعش در سوریه نیز انگیزه سیاه‌تری دارد. اگرچه این موضوع صحت دارد که نیروهای داعش کنترل پالایشگاه‌های نفت در شرق سوریه را به دست گرفته‌اند و از آن برای اهداف استراتژیک خود استفاده می‌کنند اما این نیز حقیقت دارد که ارتش سوریه در حال باز پس گرفتن کنترل بخش بزرگی از این مناطق بود که این اتفاق هرگز نباید رخ می‌داد. این درست همان اتفاقی است که در منطقه دیرالزور افتاد. ارتش سوریه در آنجا نیز حملات شدیدی را علیه نیروهای داعش پیش برده بود و آنها در این منطقه محاصره شده بودند و دیگر چیزی نمانده بود تا ارتش سوریه بتواند کنترل پالایشگاه‌های نفت این کشور را پس بگیرد که این فرصت با حمله هوایی آمریکا و نابودی زیرساخت این پالایشگاه‌ها از بین رفت. براساس این گزارش، از سه‌شنبه هفته گذشته، آمریکا با مشارکت معدودی از کشورها حملات هوایی علیه مواضع داعش و دیگر گروه‌های تروریستی را در سوریه آغاز کرده است. در این حملات تنها شماری از عناصر تروریستی کشته یا زخمی شدند اما اقدامات خودسرانه آمریکا و همپیمانانش در ائتلاف به اصطلاح مقابله با تروریسم در سوریه نه تنها به تضعیف تروریست‌ها نینجامیده بلکه به کشتار مردم و تخریب زیرساخت‌های سوریه منجر شده است.

حمله به حمص

نیروهای  ائتلاف آمریکایی با همراهی برخی کشورهای عربی برای نخستین بار به مناطق غربی سوریه نزدیک دمشق حمله کرده‌اند که در این حملات چند تن از شهروندان غیر نظامی سوری نیز کشته شده‌اند. به گزارش العالم، روز یکشنبه مرکز موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه در لندن اعلام کرد برای نخستین بار از آغاز حملات هوایی خارجی‌ها به سوریه شهر حمص که در زمره مناطق آزاد شده توسط نیروهای دولتی است مورد هجوم جنگنده‌های ائتلاف قرار گرفته است. حمص که حدود 5 ماه پیش طی توافق صلح میان دمشق و مخالفان آزاد شد در شمال دمشق قرار دارد. براساس این گزارش، جنگنده‌های ائتلاف منطقه صحرایی الحماد در شرق شهر تدمر در مرکز سوریه و همچنین شهر منبج در شمال حلب را هدف قرار دادند.

روسیه سوریه را تجهیز می‌کند

در همین حال یک منبع دیپلماتیک روسیه در واشنگتن گفت: «مسکو در صورت هدف قرار گرفتن پایگاه‌های ارتش سوریه از سوی ائتلاف آمریکا و همپیمانانش، این کشور را به جنگنده‌ها و انواع بالگردها تجهیز خواهد کرد. روسیه در تجهیز سوریه به سامانه‌های پیشرفته از جمله سامانه‌های موشکی اس 300 و آموزش استفاده از آن شتاب خواهد کرد. به گفته او ارتش روسیه مستقیما در سوریه دخالت نظامی نخواهد کرد اما توان نظامی خود را در دریای مدیترانه تقویت می‌کند. مساله تجهیز سوریه توسط روسیه به سامانه‌های پدافندی از آن رو حائز اهمیت است که برخورد با هواپیماهای مهاجم که هم‌اکنون در آسمان بخش‌هایی از سوریه پرواز می‌کنند می‌تواند تبلیغات غرب در مورد قدرت هوایی‌اش را بی‌اثر کند. به همین منظور اخیرا یک هیات اطلاعاتی انگلیسی یه صورت پنهانی شروع به رایزنی با مقامات ارتش سوریه کرده‌اند. این دیپلمات روس همچنین درباره لایحه رجب طیب اردوغان که هفته آینده برای زمینه‌سازی ورود ارتش ترکیه به خاک سوریه در پارلمان این کشور به رای گذاشته خواهد شد، هشدار داد. او گفت کاخ کرملین به کاخ کاچکایای آنکارا توصیه کرده از مداخله نظامی در سوریه پرهیز کند.

افزایش شدید بهای گازوئیل در حلب

مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد تخریب پالایشگاه‌های موقت در سوریه در جریان حملات هوایی ائتلاف ضدداعش موجب افزایش شدید بهای گازوئیل شده است. به عنوان مثال بهای سوخت دیزل برای ساکنان استان شرقی حلب بیش از 2 برابر افزایش یافته و از 9 هزار لیره سوریه به 21 هزار لیره رسیده است.

حملات ائتلاف ضد داعش غیر‌قانونی است

آشکارتر شدن اهداف مغرضانه آمریکا و گروه ائتلافی‌اش در سوء‌استفاده از موضوع برخورد با تروریسم، انتقاد افکار عمومی را برانگیخته است. وزیر خارجه سوریه در دیدار با همتای روس خود، حملات ائتلاف غربی - عربی علیه داعش را غیرقانونی خواند. ولید المعلم در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در دیدار با سرگئی لاوروف، حملات آمریکا و ائتلاف غرب و اعراب علیه داعش را به سبب نداشتن مجوز سازمان ملل، غیرقانونی اعلام کرد. وی همچنین در نیت واقعی این حملات که علیه مواضع داعش در سوریه و عراق انجام می‌شود، ابراز تردید کرد. ولید معلم در این دیدار تاکید کرد که دمشق، برای همکاری با همه طرف‌هایی که درصدد مبارزه واقعی با گروه تروریستی داعش باشند، اعلام آمادگی می‌کند. سرگئی لاوروف نیز در این دیدار تاکید کرد که روسیه، به پشتیبانی از دولت سوریه در مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داد. وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید کرد آمریکا به منظور تامین منافع خود، اقدام به دخالت نظامی در کشورهای دیگر می‌کند. سرگئی لاوروف همچنین با انتقاد از سیاست دوگانه آمریکا در مبارزه با تروریسم، بر ضرورت همکاری با دمشق جهت مبارزه با تروریسم در چارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد.

ضعف اطلاعاتی آمریکا در شناسایی تهدید داعش

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای تلویزیونی اذعان کرد آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا فعالیت‌های گروه تروریستی داعش در سوریه را دست کم گرفتند و در عین حال قدرت ارتش عراق را بیش از حد تخمین زدند. باراک اوباما می‌گوید سوریه به پایگاهی برای شبه‌نظامیان در سراسر دنیا تبدیل شده است. اوباما گفت شبه‌نظامیانی که به‌دست نیروهای آمریکایی در عراق سرکوب شده بودند و مدتی مخفی و ناپدید بودند اکنون موفق شدند دور هم جمع شوند و با استفاده از درگیری‌ها در سوریه، داعش را تشکیل دهند. رئیس‌جمهور آمریکا افزود برای از بین بردن شبه‌نظامیان باید آنها را به عقب راند، عرصه را بر آنها تنگ کرد و کنترل و فرماندهی آنها را تحت تعقیب قرار داد. وی گفت باید توان و ظرفیت این تروریست‌ها، تسلیحات و تامین مالی آنها را قطع کرد. باراک اوباما می‌گوید اقدام نظامی علیه داعش بخشی از راه‌حل است اما در عین حال اذعان کرد صلح بلندمدت در سوریه و عراق نیازمند یک راه‌حل سیاسی است.

ورود کانادا به ائتلاف

نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد تکفیری‌های داعش تهدید مستقیمی برای کانادا و جهان به حساب می‌آیند بنابراین اتاوا در صدد پیوستن به ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا برای مقابله با داعش است. طبق این گزارش، در هفته جاری دولت کانادا در صدد است درباره گام‌های بیشتر علیه داعش بحث‌هایی را صورت دهد و این علاوه بر 69 مشاور نظامی است که اتاوا از پیش تصمیم داشته برای کمک به ارتش عراق و پیشمرگ‌های کردستان عراق برای مقابله با داعش اعزام کند. در سال 2011، کانادا در کمپین نظامی که به سرنگونی «معمر قذافی» رئیس سابق لیبی منجر شد، شرکت داشت اما احزاب مخالف دولت بشدت با حضور نظامی کانادا در عراق و سوریه مخالف هستند.

 

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار