به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، دنیای اینترنت و وب یک منبع عظیم از انواع اطلاعات است که روز به روز بر حجم و گستردگی آن افزوده میشود به همین دلیل جستجو در این فضا بدون موتورهای جستجوگر بسیار دشوار است.
موتورهای جستجوگر کار کاربران را در هنگام کار با اینترنت ساده کردهاند بهطوری که این موتورها علاوه بر جمعآوری اطلاعات از سایتهای مختلف، لیستی از اطلاعات را نیز تهیه میکنند تا پس از جستجوی کلمه توسط کاربر عبارات دریافت شده را نمایش دهند.
علاوه بر موتور جستجوهای جهانی مانند گوگل، یاهو و بینگ موتور جستجوی ایرانی با نام "پارسیک" با محیط و زبانی فارسی هماکنون در حال سرویسدهی به کاربران فارسی زبان است.
موتور جستجوی "پارسیک"
این جستجوگر یکی از قدیمیترین سایتهای جستجو ایرانی است که از سال 81 و با هدف ایجاد خدمات جستجو به پارسی زبانان راهاندازی شده است.
نوع سیستم این سایت بر پایه Meta Search Engine است و از بانک اطلاعات دیگر جستجوگر ها مانند گوگل و یاهو استفاده میکند. یعنی اگر شما در این سایت کلمهای را جستجو کنید در واقع در چندین سایت جستجوی شما انجام شده و جواب شما در این سایت نمایش داده میشود.
به عبارت دیگر "پارسیک" از بانک اطلاعات دیگر موتورهای جستجوگر برای دریافت اطلاعات استفاده میکند که همین موضوع باعث میشود جستجو در "پارسیک" نتیجهای برابر با جستجو در چند جستجوگر مطرح را برای کاربر به ارمغان آورد.
خدمات "پارسیک"
موتور جستجوی "پارسیک" خدمات متنوعی مانند جستجو در منابع علمی، جستجو در تصاویر، جستجو در وب، صفحهکلید فارسی و دیکشنری انگلیسی به فارسی را داراست.
بخش جستجوگر منابع علمی "پارسیک" راه حلی مناسب برای جستجو در مقالات و مطالب علمی است. جستجو در این بخش با تمرکز بر سایتهای دانشگاهها و سایتهای معتبر علمی انجام میشود. برخی از دانشگاههای ایران نیز در فهرست منابع این بخش هستند.
جستجوگر تصاویر "پارسیک" با استفاده از خدمات یکی از بزرگترین منابع تصویری دنیا پیاده شده است و کمکی است به کاربرانی که در جستجوی تصاویر در وب سایتها هستند.
مزیت رقابتی "پارسیک"
نکته قوتی که در این سایت وجود دارد سفارشی سازی جستجو های فارسی است که به گفته خود سایت جستجوهای فارسی بهتر نمایش داده میشود و نتایج بهتری دارند.
در پیاده سازی موتور جستجوگر "پارسیک" تمرکز بر جستجوی فارسی و ارائه نتایج بهتر به فارسیزبانان بوده است و به همین دلیل علاوه بر جستجو به زبان انگلیسی امکان جستجو کلمات فارسی نیز به بهترین شکل در "پارسیک" وجود دارد.
در جدیدترین نسخه این برنامه برای دریافت نتایج بهتر جستجو از عملگرهای منطقی فارسی (و، یا و نه) استفاده شده است.همچنین امکان ویژهای نیز برای بهینهسازی جستجوی عبارت فارسی در نظر گرفته شده است که به کاربران اجازه میدهد عبارات فارسی را با دقت بیشتری جستجو کنند.
امکانات ویژه "پارسیک" برای جستجوی عبارات فارسی
جستجوگر "پارسیک" جستجوی عبارات فارسی را بهصورت جدی در صفحات وب مطرح کرده است و امکانات ویژه "پارسیک" برای جستجوی عبارات فارسی در نظر گرفته است.
بهینهسازی جستجوی فارسی
برای روشنتر شدن موضوع باید بدانید که بعضی کلمات ممکن است با املاهای مختلف نوشته شوند که در این صورت و در هنگام جستجو اگر با استفاده از یک شکل یک کلمه ننیجهای حاصل نشد از شکلهای دیگر آن کلمه باید استفاده کرد.
همچنین گاهی اوقات اتفاق میافتد که بعضی حروف در سایتهای فارسی به شکلهای مختلف به کار رفتهاند. این مسأله ربطی به املا یا ادبیات ندارد بلکه بیشتر یک تفاوت کامیپوتری است و علتش این است که بعضی حروف در برنامههای مختلف متفاوت تایپ میشوند.
برای رفع چنین مشکلاتی استفاده از موتورهای جستجوی فارسی مثل "پارسیک" توصیه میشود که امکانات خاصی برای رفع این مشکلات با عنوان بهینهسازی جستجوی فارسی در نظر گرفتهاند.
کیبورد فارسی
از دیگر مشکلات کاربران فارسی زبان، تایپ فارسی است. اگرچه بسیاری از کاربران صفحه کلید فارسی را در سیستم عامل خود نصب کرده اند اما همچنان بسیاری از افراد هستند که سیستم عامل کامپیوترشان تایپ فارسی را پشتیبانی نمیکند.
بر همین اساس پارسیک صفحهای مخصوص را تهیه کرده است که در آن علاوه بر امکان تایپ فارسی و جستجوی عبارات فارسی یک صفحه کلید مجازی نیز تعبیه شده است تا افرادی که آشنایی با صفحه کلید فارسی ندارند از آن استفاده کنند.
"پارسیجو"، "جسجو"، "جویشگر" و "سلام" از دیگر موتورهای جستجوی ایرانی هستند که استفاده از آنها میتواند تاثیر بهسزایی در ترویج فرهنگ استفاده از موتورهای جستجوگر ایرانی داشته باشد.
کاربران فارسی زبان با استفاده از محصولات بومی میتواند علاوه بر حمایت از تولیدات داخلی، پیشنهاداتی نیز برای رفع برخی مشکلات احتمالی در سیستمهای بومی ارایه دهند تا نام برندهای ایرانی را در فضای مجازی گسنرش دهند.