به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، پایگاه خبری تحلیلی ایران هستهای در گزارشی نوشت:
اطلاعات علنی منتشر شده از سوی آمریکایی ها نشاندهنده این است که بر خلاف آنچه به طور عمومی در فضای رسانهای گفته می شود، پیشرفتهای مهمی در مذاکرات نیویورک رخ داده است.
یکی از مهمترین موارد که از سوی مقامات آمریکایی در مصاحبه با خبرگزاریهای غربی طرح شده این است که آمریکاییها در این مذاکرات پذیرفتهاند مجموعه تحریمهای یک جانبه بلافاصله پس از توافق نهایی یک جا تعلیق شود.
این موضوعی است که تا پیش از این مورد توافق قرار نگرفته بود.
مقامات آمریکایی البته هیچ ضمانتی در این باره ندادهاند که این تحریمها که مبنای اصلی آنها قوانین کنگره آمریکاست، بالاخره لغو خواهد شد.
به عبارت دیگر، ایران در مقابل اعمال تغییرات تقریبا یازگشت ناپذیر در برنامه هستهای خود، صرفا یک "تسکین موقت" در تحریمها را هدیه می گیرد.
اکنون ظاهرا مسئله باقی مانده میان ایران و 1+5 این است که تحریمهای شورای امنیت چه زمانی تعلیق خواهد شد.
اطلاعات منتشر شده نشان میدهد آمریکاییها میگویند نمی توانند تحریمهای شورای امنیت را بلافاصله پس از توافق نهایی تعلیق کنند و این امر نیازمند زمان بیشتری است.
علاوه بر این، مقامات آمریکایی ناشناس به خبرگزاریهای غربی گفتهاند درباره موضوع تحقیق و توسعه هم در نیویورک توافق تقریبا نهایی صورت گرفته است.
هنوز اطلاعاتی از جزئیات این موضوع وجود ندارد ولی میدانیم که در توافق ژنو از ایران خواسته شده بود از گسترش برنامه تحقیق و توسعه خود خوداری کرده و برنامه را به وضع فعلی آن محدود کند.
خبر دیگر درباره مذاکرات نیویورک این است که در این مذاکرات درباره موضوع شفافیت هم جمع بندی تقریبا نهایی انجام شده است.
آمریکا مدتهاست با مشارکت آژانس بین المللی انرژی اتمی سرگرم تدوین یک نظام راستی آزمایی ویژه برای درج در متن توافق نهایی است.
مقامات آمریکایی پس از مذاکرات نیویورک گفته اند مذاکرات در این زمینه تا حدود زیادی به نتیجه رسیده است.
همچنین درباره اراک هم گفت وگوها از مرحله ای دشوار عبور کرده است.
یک مقام آمریکایی روز بعد از مذاکرات نیویورک گفته است که اراک دیگر مانعی برای توافق هستهای نخواهد بود.
حسین موسویان که اکنون بسیار به تیم مذاکرهکننده دولت آقای روحانی نزدیک است، موضوع را اینگونه جمعبندی کرده است مذاکرات در نیویورک 20 درصد پیشرفت داشته است. اما درصد واقعی ظاهرا باید بسیار بیشتر باشد.
به این ترتیب به نظر میرسد اظهارات رسانهای مطرح شده درباره عدم پیشرفت جدی در مذاکرات را چندان نباید جدی گرفت.
سوال این است که با این وجود، چرا هر دو طرف ایرانی و آمریکایی اصرار دارند تاکید کنند که پیشرفت در مذاکرات رضایت بخش نبوده است؟
و سوال دیگر: چرا همچنان باید جزئیات مذاکرات را از زبان آمریکایی ها بشنویم؟
مقامات آمریکایی البته هیچ ضمانتی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! در این باره ندادهاند که این تحریمها که مبنای اصلی آنها قوانین کنگره آمریکاست، بالاخره لغو خواهد شد. یعنی بدون ضمانت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! واقعا آقای روحانی و ظریف و مجموعا دلشون به چی خوشه؟؟؟؟؟؟ که این همه لبخند می زنند و دست می دهند !!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چقدر تحقیر و ذلت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!