به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در مراسم افتتاحیه تلکام 2014 تاکید کرد: باید تلاش کنیم که روز به روز وابستگی به محصولات خارجی را کمتر کرده و میزان واردات را کاهش دهیم.
وی به سرعت تغییر فناوری اطلاعات اشاره کرد و یادآور شد: کشوری مانند ایران که همواره به دنبال نوآوری و استفاده از تکنولوژی بوده است میتواند شکاف به وجود آمده در تکنولوژی را بپذیرد.
واعظی یادآور شد: کلیه دانشجویان و پژوهشگران حوزه ICT باید خود را برای ایجاد تحولی عظیم در این صنعت آماده کنند و استفاده از محصولات داخلی و فناوری های بومی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وزیر ارتباطات با اشاره به ابلاغ سیاستهای علم و فناوری توسط مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: باید بتوانیم با تلاش هر چه بیشتر سیاستهای بالا دستی نظام را در سایه تعامل نزدیک میان مردم، دولت و بخش خصوصی اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات به جد از تصدیگری در حوزه ICT پرهیز میکند اظهار داشت: این حوره آنچنان پیشرفت کرده است که دیگر نیازی به تصدیگری وجود ندارد و بخش خصوصی می تواند با کمک و هدایت دولت به موفقیت برسد.
واعظی ورود بخش دولتی را تنها در پروژه های سنگین مالی و امنیتی ضروری دانست و یادآور شد: به غیر از این دو بخش سایر بخش ها و پروژه ها باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرند چرا که عزم دولت بر آن است که بخش خصوصی پروژه های اختصاصی کشور را به دست بگیرد که خوشبختانه این موضوع مورد تایید دولت و مجلس است.
وزیر ارتباطات با اشاره به آزاد شدن اپراتورها از بند تکنولوژی یادآور شد: در ماه گذشته رونمایی از اینترنت 3G پیشرفت بزرگی در حوزه ICT محسوب می شد که عملا این موضوع کشور را وارد عرصه جدید کرده است که منجر به استفاده پهن باند در حوزه موبایل و در آینده نزدیک پهن باند ثابت خواهد شد.
وی از رونمایی دو پروژه "تدبیر"، "امید" و شبکه ملی اطلاعات و بسیاری پروژه مهم دیگر تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: سیاست وزارت ارتباطات بر این است که باید با ایجاد بستری مناسب موتور بخش خصوصی را فعال کند که در همین راستا انتظار داریم وزارت ارتباطات با هزینه سه تا چهار هزار میلیارد تومان شاهد سرمایه گذاری چهار برابری بخش خصوصی باشیم.
واعظی در ادامه با اشاره به تفاهم نامه میان این وزارتخانه و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور خاطر نشان کرد: براساس تفاهم نامه به وجود آمده توجه به محصولات داخلی پژوهش های بومی و تقبل کردن 30 هزار میلیارد تومان در این بخش موجب پیشرفت در تولید محصولات داخلی در این حوزه خواهد شد.
وی توانمندسازی بخش خصوصی در تولید فناوری های بومی را حزو دغدغه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: پس از راه اندازی خط تهران اصفهان هم اکنون پروژه توانا با پوشش ده هزار کیلومتری فیبر نوری که همگی با استفاده از تجهیزات داخلی بود توانسته است 100 گیگابیت بر ثانیه ترانزیت دیتا و 633 گیگابیت جابه جایی دیتا را انجام دهد.
وزیر ارتباطات همگان را به توجه اساسی به بخش خصوصی دعوت کردو اظهار داشت: براساس جلسات برگزار شده از کلیه اپراتورها شرکت ها و سازمان های وابسته وزارت ارتباطات درخواست شده است که با برگزاری نشست هایی با بخش خصوصی سفارشات کالایی خود را تا دو سال آینده از این بخش درخواست کنند و با خریداری محصولات بومی موجبات حمایت از فناوری های بومی را فراهم کنند.
واعظی به اجرای تفاهم نامه ای میان ایران و کشور آذربایجان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به ظرفیتی که کشور در صادرات محصولات بومی دارد توانسته ایم زمینه صادرات محصولات خود به کشورهای همسایه را فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه موضوع پژوهش مسئله ای رقابتی نبوده و تعاملی است تاکید کرد: در صورتی که بخواهیم پیشرفت کنیم خوداتکایی و تعامل کلیه نهادها و پژوهشگران امری واجب و ضروری است.
واعظی با اشاره به اینکه برخی از پروژه ها امکان استفاده از محصولات داخلی را در بازه زمانی کوتاه ندارند تاکید کرد: در چنین پروژه هایی باید قید زمان برای استفاده از محصولات بومی گنجانده شود تا پس از ساخت محصولات بومی در آن حوزه استفاده از فناوری های بومی الزامی شود.