به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، رضا رحمانی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن در مراسم افتتاحیه ایران تلکام 2014 با بیان اینکه رشد فناوری اطلاعات در برهه کنونی موجب تحول زندگی بشر شده است، خاطرنشان کرد: کمیته ICT تأثیر به سزایی در سایر صنایع دارد به طوری که توجه کافی به این حوزه موجب رشد در سایر حوزه ها خواهد شد.
رحمانی فناوری اطلاعات را موجب افزایش رشد علمی مناطق دور افتاده در سال های اخیر عنوان کرد و یادآور شد: براساس آمارها فناوری اطلاعات موجب 14 میلیارد دلار صرفه جویی در مشاغل این حوزه شده است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید علاوه بر ایجاد شبکه ملی اطلاعات و راه اندازی دولت الکترونیک، دسترسی 60 درصد خانوارها به اینترنت تامین شده و صددرصد ارتباط میان نهادها و سازمان ها مبتنی بر اینترنت شود.
وی کارنامه یکساله وزارت ارتباطات را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: اگرچه کارهای بزرگی در این وزارتخانه انجام شده است اما این اقدامات کافی نبوده و همت بیشتری را در این حوزه را می طلبد.
رحمانی با اشاره به اصلاح برخی ساختارهای مجلس افزود: پیشنهاد داده شده است که نام ارتباطات و فناوری اطلاعات به نام کمیسیون صنایع و معادن اضافه شود تا علاوه بر فعالیت، فعالیت این کمیسیون نام مناسبی نیز الحاق شود.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر توسعه فناوری ها، توسعه زیرساخت ها نیز باید مورد توجه وزارت ارتباطات قرار گیرد، یادآور شد: یازده هزار روستای زیر 20 خانوار از نعمت تلفن ثابت محروم هستند که توجه به این مهم باید مورد نظر قرار گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع توجه به تولید محصولات داخلی را مهم عنوان کرد و یادآور شد: براساس اعلام مرکز پژوهش های مجلس در سال 84 میزان واردات کشور 800 میلیون دلار بوده است که این آمار هم اکنون به سه میلیارد دلار رسیده است.
وی همچنین میزان واردات گوشی های تلفن همراه را دو میلیارد دلار عنوان کرد و اظهار داشت: از مجموع میزان واردات گوشی های همراه تنها یک درصد تولیدات داخلی بوده و 90 درصد آن از طریق قاچاق است که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
رحمانی با اشاره به اینکه 17 درصد دانشجویان در رشته های ICT مشغول به تحصیل هستند، یادآور شد: توجه به موضوع اشتغال دانشجویان فارغ التحصیل ICT موضوع بسیار مهمی است که توجه به آن می تواند موجب افزایش تولید محصولات بومی شود چرا که منطقی نیست تا زمانی که تا این حد نیروی نخبه داخلی وجود دارد اقدام به واردات محصولات خارجی کنیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به افزایش 50 برابری صادرات نرم افزاری خاطرنشان کرد: موضوع توجه به صادرات نرم افزاری از آنجایی که با ریسک بالایی همراه است باید با توجه ویژه وزارت ارتباطات منجر به ایجاد نهضت تولید نرم افزار شود تا پیشرفت قابل توجهی در این حوزه صورت گیرد چرا که پیشرفت در این حوزه موجب متوقف شدن واردات غیرضروری در این حوزه می شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به موضوع راه اندازی کال سنترها، تاکید کرد: از آنجایی که میزان هزینه تحمیلی در شهرهای بزرگ مانند تهران بسیار بالا است راه اندازی کال سنترها در شهرستان ها می تواند موجب صرفه جویی زیادی در هزینه ها شود چرا که براساس آمارها راه اندازی این تجهیزات در شهرستان ها یک دهم تهران است.
رحمانی توجه به فعالیت های پژوهشی و فناورانه مهم و ضروری دانست و اظهار داشت: بازنگری در حوزه فعالیت های پژوهشی تنها راه حل پیشرفت در این حوزه است که در صورت عدم توجه به این موضوع دچار مشکل خواهیم شد.
وی ایجاد شرکت ها و مراکز فناوری اطلاعات را نیز ضروری دانست و اظهار داشت: در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برندسازی صورت گیرد تا شرکت های کوچک و بزرگ با تضاد روبه رو نشوند و علاوه بر آن شرکت ها با فعالیت در مقیاس جهانی تعاملی خوبی نیز با شرکت های کوچک برقرار کنند.