به گزارش گروه اشتغال« خبرگزاری دانشجو»، رحمتالله پورموسی دبیر کانون شوراهای اسلامی کار درباره آخرین وضعیت طرح 7300 روز مشاغل سخت و زیان آور گفت: در تبصره 2 ماده 76تأمین اجتماعی عنوان شده است،آن دسته از افرادی که در مشاغل سخت و زیان آور فعالیت میکنند باید 20 تا 25 سال متناوب فعالیت کنند تا بازنشست شوند.وی ادامه داد: این ماده قانونی یک آیین نامه دارد که در اردیبهشت ماه سال 86، به تصویب هیئت وزیران رسیده است. در این آیین نامه بندهایی وجود دارد که محل اشکال است . به طور مثال در بند «ط» ماده 12 آیین نامه اجرایی بیان شده است,اگر کارگری در سال بیشتر از 10 روز غیبت داشته باشد, به جای20 سال توالی باید 25 سال متناوب کار کند.
پور موسی تاکید کرد: ما پیشنهاد دادیم و پیگیری کردیم که افرادی که 7 هزار و 300 روز مفید در مشاغل سخت و زیان آور فعالیت کرده باشد بتواند مشمول اجرای این قانون شود که اعلام کردند این با تبصره 2 منافات دارد. این قانون بعد از اینکه مجلس تصویب و رئیس جمهور ابلاغ کرد،سازمان تأمین اجتماعی زیر بار این جریان نرفت و گفت با تبصره 2ماده 76 تأمین اجتماعی منافات دارد و تاکید کردند باید آیین نامه اصلاح شود.
وی ادامه داد: بر اساس آییننامه جدید مشاغل سخت و زیانآور، تمام افرادی که تا شش ماه یا 180 روز غیبت غیرموجه دارند، بایستی یک و نیم برابر مدت مزبور را در این مشاغل اشتغال داشته باشند تا بتوانند از مزایای این مشاغل استفاده کنند.
دبیر کانون شوراهای اسلامی کار همچنین گفت: افرادی که بین شش ماه تا یکسال غیبت غیرموجه دارند نیز باید دو برابر مدت مزبور سابقه را جبران کنند تا بتوانند با 20 سال سابقه و بدون شرط سنی در این مشاغل بازنشسته شوند.
وی افزود: این طرح در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسیده بود و سپس در هیأت وزیران تایید شد و اکنون در انتظار ابلاغ هیأت وزیران است. هیأت وزیران این قانون را به وزارت کار ابلاغ میکند و وزارت کار باید به سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ کند.
پورموسی اظهار کرد:آخرین پیگیری های ما درباره عدم ابلاغ 45 روزه طرح 7300 روز مشاغل سخت و زیان آور از سوی هیأت وزیران این است که کلیات این طرح به تصویب رسیده است, اما ظاهرا ً بخش حقوقی هیأت وزیران ایرادی را به این آیین نامه داشته است که قرار است این ایراد بررسی و ابلاغ شود.
منبع: تسنیم