به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، ایران و ایرانی مدتها است زخم خورده اقتصاد وارداتی شده است. اقتصادی که اگرچه در ظاهر باعث ارتقاء کیفیت و پیشرفت شده اما زیاده روی در بها دادن به آن تا آنجا پیش رفته است که اعتماد به نفس و تولید داخلی را در برخی موارد به زانو درآورده و بدتر از آن تابویی را در جامعه ایجاد کرده است که هرگونه تلاش برای تولید محصول ایرانی را در نطفه خفه میکند.
در این میان، سایه اقتصاد وارداتی در برخی صنوف مانند تولیدکنندگان تلفن همراه سنگینتر است به طوری که براساس اعلام مرکز پژوهشهای مجلس تنها یک درصد این بازار در اختیار تولیدکننده داخلی بوده و از 99 درصد باقیمانده 90 درصد کالای قاچاق و 9 درصد به صورت رسمی وارد کشور شده است.
سری به بازارهای معروف تلفن همراه مانند علاءالدین، ایرانیان و پایتخت که بزنید خواهید دید که همهجا پر شده از برندهای جور واجور خارجی که هریک با رنگ و لعاب خاصی به جذب مشتری مشغول هستند.
در قریب به 2 دهه فعالیت تلفنهای همراه همواره جای یک برند ایرانی که بتواند پاسخگوی نیاز کاربران ایرانی باشد حس میشد. از همین رو چند سالی است که برندی ایرانی با نام GLX در این حوزه ورود کرده و با طراحی و تولید انواع گوشیهای هوشمند و تبلت به عنوان اولین شرکت تولید کننده تلفن همراه ایرانی فعالیت میکند.
شرکت ارتباط گویا اروند با نام تجاری ""GLX، شرکتی است که در وضعیت نابسامان تولید محصولات ایرانی در حال مبارزهای نابرابر با بازار کالای خارجی است تا با تولید محصولاتی متناسب با جامعه ایرانی بتواند پرچم تولید کالای بومی را به اهتزاز درآورده و راه را برای شرکتهای علاقمند به سرمایه گذاری در این زمینه هموار سازد.
در همین راستا سعید یعقوبی، مشاور مدیرعامل شرکت GLX در گفتگو با خبرنگار علمی "خبرگزار دانشجو"، با اشاره به فراز و نشیبهای تولید کالای ایرانی در خصوص کاملا بومی بودن محصولات GLX، سهم گوشی همراه ایرانی در بازار و مظلومیت کالای ایرانی به ارایه توضیحاتی پرداخت.
"خبرگزاری دانشجو"- لطفا راجع به سابقه فعالیت شرکت ارتباط گویا اروند توضیح دهید.
یعقوبی: این شرکت با مدیریت حمید سعیدی در سال 86 و در خرمشهر و با هدف تولید گوشی همراه ایرانی با استفاده از نیروی کار ایرانی تاسیس شد که اکنون توانسته است علاوه بر تولید گوشی تلفن همراه کلاسیک و هوشمند تولید تبلت را نیز در دستور کار خود قرار دارد.
حمید سعیدی، مدیرعامل این شرکت با تعطیلی کارخانه خود در کشور چین که در زمینه تولید اسپیکر بود، با هدف اعتلای نام ایرانی و کارآفرینی، سرمایه خود را به ایران و شهر خرمشهر، در قالب شرکت و کارخانه ارتباط گویا اروند انتقال داد.
این شرکت با ایجاد یک فضای کارآفرین موجب اشتغال 50 نفر شد که هماکنون این عدد به 3000 نفر رسیده است و با هدف یکه تازی در تولید گوشی ایرانی، رویای جهانی شدن را در ذهن خود میپروراند.
"خبرگزاری دانشجو"- در تولید محصولات بومی همواره شائبههایی در مورد چینی بودن محصولات وجود داشته است و برخی معتقدند که همین موضوع از اصلیترین دلایل عدم استقبال کاربرن از کالاهای بومی است. محصولات GLX در این خصوص در چه وضعیتی قرار دارد؟
یعقوبی: برخلاف تصوری که متاسفانه علیرغم تلاشهای فراوان تیم سازنده GLX"" در تولید محصولی ایرانی و باکیفیت، شکل گرفته است، محصولات ""GLX با فکر و طراحی کاملا ایرانی عجین شده است و به هیچ وجه چینی یا وابسته به کشور دیگری نیست.
البته ذکر این نکته الزامی است که ساخت برخی قطعات بهدلیل تحریمها و نبود فناوری در ایران امکان پذیر نیست و از همین رو بهجز موارد خاصی، بقیه قطعات و بردها، قاب و طراحی همگی در ایران انجام میشود.
"خبرگزاری دانشجو"- با وجود برندهای بیشمار خارجی که بازار تلفن همراه را احاطه کرده است، برند ""GLX چه سهمی از این بازار را به خود اختصاص داده است؟
یعقوبی: هرچند که مبارزه با غولهای سازنده تلفن همراه چون سامسونگ، نوکیا و اپل که ریشهای چند ده ساله درصدر بازارهای جهانی و پشتوانهای چون امتیاز انحصاری تکنولوژی روز را دارند، کاری سادهای نیست اما برندی که فقط 7 سال از تولدش میگذرد، با جلب اعتماد مردم توانستهاست در کنار گسترش کیفیت محصولات و خدمات پس از فروش، سهم قابل قبولی را از بازار دریافت کند.
خوشبختانه فروش محصولات ""GLX اکنون رضایت بخش است و همه این موفقیتها را باید در کنار این نکته در نظر گرفت که تمام این رشد با تکیه بر کیفیت محصولات و اعتماد مردم بوده است و انحصار تبلیغات همچنان در اختیار برندهای خارجی است.
"خبرگزاری دانشجو"- به نظز شما به چه دلیل انحصار تبلیغات تلفن همراه در دست برندهای خارجی است و برندهای ایرانی چون ""GLX حتی در بحث تبلیغات نیز مظلوم واقع شدهاند؟
یعقوبی: هرچند که وجود تبلیغات نکتهای کلیدی در جهش فروش یک محصول، محسوب میشود اما پشت همین تبلیغات هزینههای گزافی خوابیده است که شرکتهای رقیب با بالا بردن قیمت تمام شده محصول خود، به نوعی این هزینه ها را جبران میکنند.
یکی از سیاستهای برند "GLX"، تولید گوشیهای با کیفیت ایرانی با کمترین هزینه است. بنابراین وجود تبلیغات را که مانعی بر حصول این هدف است، بهصورت کمرنگتر توسط "GLX" دنبال میشود.
همچنین به دلیل آنکه این شرکت تماما با سرمایه شخصی بنا شده و علیرغم تمام وعدههای مالی که به این شرکت داده شده است، تاکنون این وعدهها به بار ننشسته و لذا شرکت مجبور است برای ارائه محصولات با قیمت پایین، در این زمینه کمتر فعالیت داشته است.
"خبرگزاری دانشجو"- آیا ""GLX در بازارهای خارجی نیز فعالیت داشته است؟
یعقوبی: خوشبختانه کیفیت محصولات این شرکت به درجهای رسیده است که از چندین کشور برای صادرات این محصول درخواست داشتهایم که پس از بررسیهای لازم، بهزودی سهم خود را از بازار جهانی نیز دریافت خواهیم کرد.
"خبرگزاری دانشجو"- گوشیهای "GLX" در مقایسه با سایر رقبا در چه وضعیتی قرار دارد؟
یعقوبی: متاسفانه در گذشته دید منفی نسبت به قیمتهای پایین تمام شده محصولات در ذهن مرد وجود داشت که خوشبختانه این دید منفی برطرف شده است.
خوشبختانه اکثر گوشیهای "GLX" دارای فاکتورها و مشخصاتی هستند که اگر از بسیاری مدلهای گوشیهای خارجی بالاتر نباشد، کمتر هم نیست. هرچند که در برخی از مدلهای "GLX"، این برند سر و گردنی کاملا بالاتر از رقبای خود دارد.
تبلت جدید این شرکت نیز که قرار است خبر ساز شود خود تاییدی بر برتری کیفیت این محصول نسبت به محصولات خارجی است.
"خبرگزاری دانشجو"- شرکت "GLX" چه برنامهای برای ورود محصولات جدید به بازار دارد؟
یعقوبی: براساس برنامهریزیهای انجام شده GLX قراراست در روزهای پایانی پانزدهمین نمایشگاه تلکام که هماکنون در حال برگزاری است، مدلهای جدید گوشی و جدیدترین مدل تبلتهای خود را معرفی کند که یکی از این تبلتها دارای ویژگی منحصر بهفردی است که تاکنون در هیچ تبلتی بهکارگیری نشده است.
در واقع تعبیه کردن گیرنده دیجیتال در این تبلت میتواند تمامی کانالهای دیجیتال صداوسیما را برای کاربران نمایش دهد که این قابلیت است که با وجود کاربردی بودن آ،ن تاکنون در هیچ تبلتی بهکارگیری نشده است.
"خبرگزاری دانشجو"- لطفا در پایان توضیحی در مورد نام GLX"" بفرمایید و اینکه این نام از کجا آمده است؟
یعقوبی: به دلیل آنکه یکی از اهداف بلند مدت این شرکت حضور برند GLX در بازارهای جهانی است، نام GLX، از مخفف عبارت Good Life eXtera گرفته شده است تا پس از حضور در بازارهای جهانی، با نامی بین المللی شناخته شود.
بگید درایران قبول می کنیم
بگید این گوشی مونتاژ ایران است ، قبول می کنیم .
یه فکری هم به حال اون آرم و مارک تون بکنید ، حداقل از یه گرافیست کمک بگیرید
دلم به حال این تولید کننده می سوزه
یه بار کافیه یه مستند از خط تولید (یا مونتاژش ) توی اینترنت بگذاره همه این شایعات تموم میشه
تمام
یه عده هم میگن چینی هست . مدل بالاهاش رو نمیدونم ولی مدل پایین هاش که زیاد جالب نیس
کسی آندرویدشو داره؟ خوبه؟!
ولی ای کاش یه برنامه ریزی مناسب برای تبلیغاتشون هم داشته باشند
این شرکت دوتا محصول جدید لمسی خوب با نامهای sparkو spider بیرون داده که تبلیغاتش واقعا کم بوده
به هر حال خودم به شخصه یهglx دارم و سعی در تبلیغ این کالای ایرانی و معرفی اون دارم
انشاالله روز به روز موفق تر باشند
کافیه کیفیت صفحه نمایش و تصویر و فونت نوشته ها و کیفیت عکس و فیلم دوربین این گوشی را با مثلا یبرند خارجی مقایسه کنید ... کجا یک سروگردن بالاتر بوده؟! من به این سبب که از تولید داخلی حمایت کنم یک گوشی جی ال ایکس خریدم یکی هم برای مادرم خریدم متاسفانه هردو خراب شد هیچکس هم تعمیرش نمیکند...
بعد از آن یک گوشی گلکسی گرند سامسونگ خریدم هم کیفیت تصویر و صفحه نمایشش خوب است هم تاچ خوبی داره هم کیفیت دوربینش بالاست هم کلی نرم افزار روش نصب کردم ...
همه اش چینی است
ثانیا اگر ما نخواهیم از این کالاهای مزخرف داخلی حمایت کنیم چه کسی را باید ببینیم؟!
ثالثا ما از مردم دیگر کشور ها چه چیزی از لیاقت کمتر داریم که دولتمان همیشه از خوروسازان حمایت کرده جلوی واردات خودرو را گرفته تا ما مجبور شویم خودروی بی کیفیت با هزینه ای چند برابر هزینه واقعی یک خودروی پراید مزخرف یا جی ال ایکس مزخرف سوار شویم که حلبی در برابر اینها بسیار مقاوم تر است؟!
سادسا ما چکار باید بکنیم که به آتش خودخواهی بعضی ها باید بسوزیم و سالها هزاران کشته در جاده ها داشته باشیم تا جیب چندتا خودروساز پر بشه؟!
خودروسازها دارند بد سوء استفاده میکنند از ملت ایران بد!
میدونم احتمال داره نظر منو منعکس نکنید که سابقه سانسور وفیلتر کردن نظرات اینچنینی و مخالف خودتون رو دارید ولی مینویسم تا خودتون بخونید ...
بس کنید مگه کشورهای دیگه از گرسنگی میمیرند که ایران میخواد همه ی صنایع را داشته باشه؟!
یه نگاه کنید ببینید هر کشوری توی یک صنعتی پیشرفت داشته چون فقط به اون پرداخته ولی ایران میخواد جمع صنایع را همه را داشته باشد به زور هم به خورد ملتش بدهد!
حداقل اسشمو درست کنن، کیفیت محصول و خدمات پس از فروش نخواستیم ...
با این وجود متاسفانه به دلیل سود کمی که برای فروشندگان داخلی داره همه ش میزنن تو سر این شرکت!!
من خودم اسکای دارم هر چند اینجا فروم تخصصی موبایل نیست اما از دوستان خبرگزاری خواهش میکنم اجازه بدن من نظرم چاپ بشه!
موقعی که رفتم رم بخرم گفتم 16 کلاس 10 بده (هرچند تا 32 میکشه) فروشندهه کلی مسخره کرد گفت بابا این نمیکشه و فلان و بهمان و چینیه
به هر حال گرفتم ازش و همونجا جلوی چشمش رم رو انداختم تو گوشی و ریستش کردم و مثل هلو آودرش بالا!!
الان اسکای280 90تومنه یعنی مفت!!! با اون همه امکاناتی که داره!!
ضمن اینکه جنس گوشی های قیمت پایینش(80تا100 تومنیش) قبلن مفت هم نمیارزید
الان نمیدونم چجوریه
من 2هقته ای میشه که گوشی مدل اسپایدر این شرکت رو خریدم
دلم خیلی از این خرید میلرزید اما به توصیه ولی امرم کالای ایرانی خریدم و واقعا راضی هستم
خیلی گوشی خوبیه
همه اونایی که glx دارند نظر بدن تا مردم بدونند واقعا گوشی خوبیه و کالای ایرانی بخرند
ممنون
قطعات الکترونیکش؟ خطوط مونتاژ قطعات الکترونیکش؟ جعبه و قاب این گوشی ها؟
اگه اینطوره چرا فقط خطوط اسمبل گوشی رو نشون میدن؟ چرا مثلا خبری از خطوط مثلا تزریق و قالب و... نیست؟
این گوشی 99.9% چینیه و بس.
از ماست که برماست...
http://www.jmoopto.com/prodcuts_show.asp?areaid=213&id=492
من دو سال پیش یکی از گوشی های این شرکت رو خریدم و با وجود ضربه هایی که بهش وارد کردم و روت کردن و شونصد بلای دیگه که سرش آوردم هنوز کار میکنه. با توجه به قیمتش گوشی خوبی بود.