به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، تهران بزرگترین شهر و پایتخت ایران است؛ این شهر همچنین مرکزاستان تهران وشهرستانهای تهران نیز هست و هجدهمین شهر پرجمعیت دنیا نیز محسوب میشود.تهران یکی از بزرگترین شهرهای جنوب غربی آسیا و بیست و یکمین شهر بزرگ دنیا است که در شمال ایران و جنوب دامنه رشته کوه البرز واقع شده است.
اما در اوج همهمه و شلوغی شهر، امسال سالی پر حادثه برای پایتخت نشینان بود؛ از طوفان سهمگین و غیر منتظره که منجر به مرگ ۵ نفر هم شد گرفته تا وجود نیترات در آب تهران و ورود مگس های سفید به پایتخت که موجی از نگرانی را بین مردم به وجود آورده است.
طوفان بیسابقه تهران و مرگ ۵نفر وگرد و غباری که چندی پیش در تهران رخ داد،زنگ خــــطر ناهماهنگی در مقابله با حوادث طبیعی در کشور را به صدا درآورد، چرا که ایران کشوری حادثه خیز است و حوادث طبیعی همیشه در کمین است تا به شکل سیل، زلزله، طوفان، رانش زمین، ریزش کوه و... ظاهر شده و به هر چه که بر سر راهش قرار دارد، آسیب برساند.
در این میان سیل و طوفان ازجمله حوادثی هستند که قابل پیشبینی بوده و آمادگی برای مقابله با آنها میتواند از خسارات آن بکاهد،البته بهرغم قابل پیشبینی بودن، این حوادث همچنان در ایران قربانی میگیرند و خسارات زیادی به جا میگذارند و بهنظر میرسد این داستان تکراری ادامه دارد.
هنگام وقوع یک حادثه طبیعی، وظیفه سازمان مدیریت بحران مقابله با آن، کاهش و به حداقل رساندن خطرات آن حادثه است؛ مدیریت بحران فرایند پیشبینی و پیشگیری از وقوع بحران برخورد و مداخله در بحران و سالمسازی بعد از وقوع بحران است.
با توجه به این تعریف مشخص است که پیشبینی یکی از مهمترین شرایط مدیریت بحران در حوادثی است که قابل پیشبینی هستند؛ درست مثل طوفانی که در پایتخت رخ داد و قابل پیشبینی بود.
هر چند که به گفته مسئولین امر حادثه هایی که در تهران امسال رخ داد در میان حوادث طبیعی، تنها یک حادثه عادی به شمار میرود و به هیچ وجه در سطح بحران قابل طبقه بندی نیست ولی با این وجود این اتفاق تنها در مدت ۲۵ دقیقه، منجر به کشته شدن ۵ نفر از شهروندان عزیزمان و بروز ۳۵۰ حادثه در شهر تهران شد.
باتوجه به جایگاه ویژه آموزش در اعتلای ایمنی فرد و جامعه، استفاده از ظرفیتهای آموزشی به منظور توانمندسازی و ارتقاء سطح آمادگی شهروندان در مواجهه با بحرانهایی نظیر طوفان امری اجتناب ناپذیر است.
در حال حاضر که در آستانه فصل زمستان قرار داریم به نظر می رسد که باید تمهیدات ویژهتری را برای این فصل در نظر گرفت چرا که معمولا با کاهش دما و برودت هوا و همچنین بارش برف و باران مشکلات مختلفی برای شهروندان به وجود می آید که البته با پیش بینی و کنترل می توان از بار این اتفاقات کاست.
به هر حال،عدمتوانایی در مدیریت حوادث قابل پیشبینی، ناتوانی در کنترل حوادث غیرقابل پیشبینی را نیز به همراه دارد و این حقیقت ضرورت بهکارگیری قانون بازنگریشده مدیریت بحران کشور را که بهگفته وزیر کشور پس از تأیید شورای نگهبان و رفع برخی نواقص احتمالا از سال آینده اجرایی میشود، بیش از پیش آشکار میسازد.
منبع: دانا