کد خبر:۳۶۱۸۰۴

سرک کشیدن به حریم خصوصی همشاگردی! / موج استفاده از وایبر و واتس‌آپ در دانشگاه ها

روزگاری صدای پیامک‌های گوناگون و زنگ‌ تلفن‌های همراه متنوع آنقدر مهم بود که پس از هر بار به صدا درآمدن، همه به سرعت سعی می‌کردند به پیامک یا تلفن که بیانگر امری مهم بود پاسخ دهند اما این روزها صدای زنگ‌های تلفن همراه متفاوت شده و صدای یکنواخت اپلیکیشن‌ها دیگر بیانگر یک موضوع مهم نیست بلکه آنقدر در طول روز صدای رسیدن پیام‌های وایبر، واتس‌آپ، لاین و تانگو تکراری شده که دیگر کسی برای چک‌کردن گوشی خود پس از هر صدایی عجله‌ای ندارد.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، روزگاری صدای پیامک‌های گوناگون و زنگ‌ تلفن‌های همراه متنوع آنقدر مهم بود که پس از هر بار به صدا درآمدن، همه به سرعت سعی می‌کردند به پیامک یا تلفن که بیانگر امری مهم بود پاسخ دهند اما این روزها صدای زنگ‌های تلفن همراه متفاوت شده و صدای یکنواخت اپلیکیشن‌ها دیگر بیانگر یک موضوع مهم نیست بلکه آنقدر در طول روز صدای رسیدن پیام‌های وایبر، واتس‌آپ، لاین و تانگو تکراری شده که دیگر کسی برای چک‌کردن گوشی خود پس از هر صدایی عجله‌ای ندارد. آنچنان که بخش قابل توجهی از این صداها مربوط به رد و بدل‌شدن پیام‌های بیهوده در گروه‌های وایبر و واتس‌آپ یا جوک‌ها و مسائل پیش پاافتاده‌ای است که از طریق برنامه‌های اجتماعی فرستاده می‌شود.

 

موج گرم برنامه اجتماعی در پاییز دانشگاه

در این بین با شروع فصل پاییز و بازگشایی دانشگاه‌ها به نظر می‌رسد تب استفاده از اپلیکیشن‌ها بشدت در این سال پیش‌رو در دانشگاه و فضای دانشجویی بالا بگیرد. بویژه آنکه قشر دانشجو به این اپلیکیشن‌ها بیش از دیگران مسلط است و با توجه به مشاهدات میدانی خبرنگار ما علاقه زیادی به استفاده از آنها دارد. بارها مشاهده شده است که دانشجویان سرکلاس‌های درس به جای حضور فکری در کلاس درگیر استفاده از اپلیکیشن‌های جدید هستند. به صورتی که دانشجویان هنگام حضور در کلاس به گروه‌های متفاوت پیوسته، پیام گذاشته یا به دلیل رایگان بودن این ابزارها به طور مداوم از آنها برای رساندن پیام به یکدیگر استفاده می‌کنند.

 

همشاگردی‌هایی به نام وایبر و واتس‌آپ

پیمان علی‌نژاد، استاد دانشگاه وکارشناس حوزه IT با اشاره به جمع‌آوری برخی مشاهدات و درصدهای آماری به «وطن‌امروز» می‌گوید: بسیاری از اساتید دانشگاه این روزها معتقدند که بر سر استفاده اعتیاد‌گونه دانشجویان از تلفن همراه دچار حساسیت شده‌اند. آنچنان که بسیاری از دانشجویان سرکلاس درس به جای توجه به صحبت‌های استاد سرشان پایین و سرگرم شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه هستند.

 

این موضوع هیچگاه تا زمانی که برنامه‌های ارتباطی  وارد ایران نشده بود تا این اندازه وقت دانشجویان را نمی‌گرفت، چرا که پیامک هزینه داشت و دانشجو علاقه‌ای به صرف هزینه‌های زیاد برای ارسال چندین پیام نداشت اما به دلیل اینکه فرستادن محتواهای گوناگون از طریق این برنامه‌ها هزینه‌ای برای دانشجویان ندارد، آنها  به صورت افراطی  اقدام به ارسال پیام و فیلم می‌کنند.

 

سرک کشیدن به حریم خصوصی همشاگردی!

این استاد دانشگاه در ادامه می‌افزاید: قابلیت near by   وlook around برخی از این اپلیکیشن‌ها باعث می‌شود تا بسیاری از دانشجویان در داخل محوطه دانشگاه و سرکلاس برای یافتن دوستان از این برنامه‌ها استفاده کنند، آنچنان که حتی پسران دانشجو برای یافتن شماره و برقراری ارتباط با همکلاسی‌های دختر خود از قابلیت این برنامه‌ها استفاده می‌کنند و همین  موضوع باعث شکستن حریم خصوصی می‌شود. موضوع ورود به حریم شخصی دیگر دانشجویان از طریق قابلیت‌های پیدا کردن افراد نزدیک به شخص در این برنامه‌ها باعث شکل‌گیری ارتباط‌های منفی یا حتی مزاحمت‌های مداوم خواهد شد، آنچنان که بارها مشاهده شده یک جوان دانشجو با استفاده از قابلیت جست‌وجوی افراد نزدیک به خود در محیط کلاس برای چندین دانشجوی دختر درخواست می‌فرستد، درخواست پذیرشی که وقتی مورد قبول قرار می‌گیرد سیل پیام‌ها از سوی دانشجوی پسر به سوی تلفن همراه همشاگردی دختر روانه می‌شود.

 

وقت سوزهای اجتماعی!

در این میان به باور تعدادی از اساتید دانشگاه،  فرهنگسازی در کلان جامعه درباره این برنامه‌ها صورت نگرفته است و به تبع این موضوع قشر دانشجو در استفاده سوء ‌و نامعقول از این برنامه‌ها پیشتاز شده، چرا که آنها نسبت به دیگر اقشار جامعه تسلط بیشتری برای استفاده از این برنامه‌ها دارند و به همین دلیل حجم استفاده آنها بسیار قابل توجه‌تر است.

 

قشر فرهیخته، پیشتار تخریب‌های وایبری

این در حالی است که قشر دانشجو به عنوان یک قشر پیشتاز وقتی به وادی اعتیاد به این ابزارها وارد می‌شود بی‌شک زمینه گرایش برخی از دانشجویان را به سمت هرز نویسی و هجو‌سازی از موضوعات گوناگون فراهم می‌آورد.

 

سرآغاز تمسخر چهره‌ها

جالب اینجاست که پیمان علی‌نژاد، کارشناس آموزش عالی در پایان یادآور می‌شود: بخش قابل توجهی از موج تمسخر چهره‌ها و مسائل فرهنگی و بومی در بین دانشجویان شکل می‌گیرد، چرا که آنها با آگاهی از رایگان بودن استفاده از این برنامه‌ها و همچنین سطح آگاهی بیشتری که نسبت به دیگر اعضای جامعه دارند به صورت گسترده‌تری این پیام‌ها را نشر می‌دهند بویژه که قشر دانشجو از شاخصه‌های گفتاری و آثار این چهره‌ها و مسائل جزئی‌تر آنها اطلاعات بیشتری دارد و متاسفانه دیده می‌شود از این حجم اطلاعاتی، برای تخریب و تمسخر استفاده می‌کند.

 

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار