کد خبر:۳۶۲۰۴۵

اختصاصی‌سازی یارانه به سبک معاونت مطبوعاتی ارشاد

«فرمول رتبه‌بندی یارانه مطبوعات، تضعیف جناح مؤمن فرهنگی است.»

به گزارش گروه فضای مجازی‌ «خبرگزاری دانشجو»، در روزهای اخیر، انتشار فهرست ۱۰ روزنامه که بیشترین یارانه را در سه ماه نخست سال دریافت کرده‌اند در سطح برخی رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها همهمه‌ای به پا کرده است. دراین فهرست اسامی روزنامه‌هایی چون دنیای اقتصاد، شرق، اعتماد و آرمان امروز به چشم می‌خورد. این موضوع در کنار جای خالی روزنامه‌های ارزشمدار در این فهرست منجر به بروز سوءتفاهم‌های جدی در حوزه سیاست‌های حمایتی وزارت ارشاد و نیز ایجاد این شبهه شده است که چرا با تغییر دولت‌ها یارانه مطبوعاتی به سمت و سوی روزنامه‌های طرفدار و حامی‌‌ همان دولت‌ها سرازیر می‌شود؟! اگرچه به ظاهر فرمولی هم برای این پرداخت‌ها ساخته می‌شود. این ۱۰ روزنامه به ترتیب عبارتند از: دنیای اقتصاد با ۶۱۸ میلیون تومان، خبر ورزشی با ۵۳۲میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، خبر جنوب با ۴۸۰میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، هفت صبح با ۲۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، جمهوری اسلامی با ۲۰۳میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، شرق با ۱۶۳میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، آرمان امروز با ۱۵۶میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، اعتماد با ۱۱۲ میلیون تومان، عصر ایرانیان با ۱۱۲میلیون و ۲۰۰هزار تومان و عصر مردم با ۱۰۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان. با انتشار این لیست ناخودآگاه بسیاری از خود می‌پرسند که معیار معاونت مطبوعاتی برای اختصاص بیشترین سهم یارانه به این روزنامه‌ها چیست و برای مثال چرا نباید نام روزنامه‌های دیگری چون «وطن امروز» یا کیهان و غیره هم در این لیست باشد. به طور مثال تفاوت کیهان با جمهوری اسلامی در چیست؟

 

در این لیست نام دو نشریه خبر جنوب و خبر ورزشی به چشم می‌خورد که متعلق به «موسسه خبر»] وابسته به معاون مطبوعاتی [است! اینکه چطور یک نشریه شهرستانی چون «خبر جنوب» توانسته در لیست بیشترین دریافت کنندگان یارانه مطبوعات در رتبه سوم قرار بگیرد جای پرسش است. روزنامه مذکور درحالی در صدر یارانه‌بگیران مطبوعاتی کشور قرار گرفته‌ است که مشخص و شفاف نشده که آیا به واقع این نشریات از کلیه منابع مالی دیگر و از بودجه عمومی ارگان‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌هایی غیر از وزارت ارشاد هم بی‌بهره بوده‌اند یا خیر.


 در لیست روزنامه‌هایی که در صدر فهرست یارانه قرار گرفته‌اند جای خالی روزنامه‌های اثرگذار جبهه انقلاب خالی است، رسانه‌هایی که در بزنگاه‌ها و بحران‌های اجتماعی و سیاسی خدمت‌رسان نظام و اثرگذار در بهبود و آرامش کشور بوده‌اند. تاکید مستقیم مقام معظم رهبری به دولت که «جناح مومن» و «کسانی که در حوادث سینه سپر می‌کنند» در اولویت فرهنگ باشند دراین تدابیر دیده نمی‌شود.


یادآور می‌شود برخی از روزنامه‌های سوگلی وزارت ارشاد در فهرست مذکور از یک سو تیراژ زیر ۱۰هزار دارند و در واقع نقض غرض فرمول وزارت ارشاد در زمینه اختصاص یارانه به تیراژهای بالا قرار دارند و از طرف دیگرحلیم بیگانگان را هم می‌زنند و در طیف رسانه‌های حامی گروهک‌ها قرار می‌گیرند و ترویج کنند‌گان گروهک‌هایی نظیر نهضت‌آزادی و... هستند.

 

منبع: کیهان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار