کد خبر:۳۶۴۹۲۱

پول‌شویی نوین با "بیت‌کوین"/ بررسی تدوین سیاست‌های مواجهه با پول مجازی

با توجه به ناشناس بودن منبع سیستم "بیت‌کوین" و افزایش نگرانی‌های استفاده از این سیستم در ایران و جهان، معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی کشور را در خصوص مواجهه با پول‌های مجازی تدوین می‌کند.

به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، یکی از معروف‌ترین سیستم‌های پول الکترونیکی "بیت‌کوین" نام دارد. این سیستم در سال 2008 یعنی سال سقوط بزرگ مالی، توسط یک برنامه نویس ناشناس ژاپنی که "ساتوشی ناکاموتو" نامیده می‌شد، طراحی و در سال 2009 به‌صورت رسمی به جهان معرفی شد.

 

انتقالات مالی در این سیستم براساس یک سیستم کدگذاری انجام می‌گیرد و توسط هیچ قدرت مرکزی اداره نمی‌شود. در سیستم "بیت‌کوین"، معاملات به‌صورت ناشناس صورت می‌گیرد زیرا هر کاربر می‌تواند چندین آدرس برای انجام معاملات داشته باشد و بسیار دشوار می‌توان تشخیص داد که هر آدرس مربوط به چه کسی است.

 

"بیت‌کوین" در حال حاضر بر روی شبکه، قابل تبدیل به هر نوع پول رایج دیگر است؛ همان طور که می‌توان یورو، دلار یا هر ارز دیگری را بر روی شبکه خریداری کرد، می‌توان "بیت‌کوین" را نیز بر روی شبکه خریداری کرد. سال گذشته گردش سیستم "بیت‌کوین" در شبکه وب، ارزشی بیش از یک میلیارد یورو داشت، اما این ارزش پایدار نیست و بعضی از متخصصان می‌گویند که این رقم می‌تواند مانند حباب روی آب، هر لحظه بترکد.

 

معلوم نیست که این قدرت پول رایج برای معاملات از کجا می‌آید. هیچ بانکی در کار نیست. هیچ مقام رسمی در پشت آن وجود ندارد و این مشکل آفرین است زیرا تمام ثبات اقتصادی این سیستم مالی می‌تواند تضعیف شود.

 

از آنجایی که سیستم "بیت‌کوین" ناشناس بوده و منبع آن مشخص نیست، از همین رو نگرانی‌های استفاده از این سیستم افزایش یافته است. مثلا از این سیستم می‌توان برای اهداف پولشویی استفاده کرد. این سیستم اکنون توسط شبکه‌های زیرزمینی پذیرفته شده است که این کار باعث می شود که کاربران وارد فهرست‌های آنلاین ناشناس شوند.

 

بر همین اساس با توجه به نفوذ شبکه‌های مجازی در میان کاربران، معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی‌فضای مجازی به منظور تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی کشور در خصوص پول های مجازی و بررسی مواجهه کشورهای مختلف با این موضوع جلسات فشرده کارشناسی و مدیریتی را با حضور نمایندگان نهادهای مرتبط از جمله بانك مركزي، سازمان بورس و سازمان فناوري اطلاعات برگزار کرده است.

 

این سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی پس از تصویب در کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در جلسه شورای عالی فضای مجازی برای تصویب نهایی و ابلاغ به دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مربوطه مطرح خواهد شد.


معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور این کمیته را با توجه به رواج چند سال اخیر پول‌های مجازی در دنیا و به دنبال آن در ایران که مي‌تواند به‌صورت بالقوه اثرات مثبت و منفی بسیاری از جنبه‌های مختلف در پی داشته باشد، تشکیل داده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار