کد خبر:۳۶۵۸۳۷

برداشتن فیلترینگ مثل برداشتن دیوار خانه

«یک گروهی از این دیوار می‌پرند ولی به‌خاطر این، شما دیوار را بر نمی‌دارید. فیلترینگ ضروری است منتها فیلترینگ مهم‌تری هم وجود دارد که آن هم ضروری است و آن، آموزش مردم برای استفاده از این تکنولوژی است.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادین و دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به این سوال که «در رابطه با نسل سوم اینترنت، بعضی معتقد بودند باید زیرساخت‌های آن آماده شود و پیوست فرهنگی داشته باشد، یک عده‌ای نیز این حرف را به مخالفت با اصل اینترنت تعبیر کردند، تحلیل شما به‌عنوان اولین کسی که اینترنت را برای اولین بار وارد کشور کردید، در این زمینه و نیز مباحثی نظیر فیلترینگ چیست و  چه نظری دارید؟» با تاکید بر اینکه «لااقل به بنده مخالفت با اینترنت نمی‌چسبد» اظهار داشت: مهم فرهنگ استفاده و تسلط بر این تکنولوژی است. یک بخش آن سوءاستفاده غرب از دسترسی به اطلاعات است که یک بحث امنیتی است و همه کشور‌ها به آن حساس هستند. یک بخش دیگر آن راجع به حقنه کردن فرهنگ غربی و درجه 2 کردن فرهنگ خودمان است که یک تهاجم بد فرهنگی است و باید به آن حساس باشیم و یک بخش دیگر‌‌ همان آموزش استفاده از اینترنت است.

 

محمدجواد لاریجانی با تاکید بر اینکه این دانش (اینترنت) مربوط به تکنولوژی است و باید در ایران گسترش پیدا کند، یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور در این زمینه را مشکلات جدی زیرساختی عنوان کرد و گفت: مثلا این خیلی بد است که الان پیام اینترنتی از یک نقطه‌ای مثلاً در تهران به نقطه دیگر در تهران، اول باید به آمریکا رفته و سپس دوباره به ایران بازگردد.

 

رئیس پژوهشگاه بنیادین با تاکید بر اینکه «بنده قویا طرفدار به‌کارگیری شبکه ملی هستم» و «ما نباید برای انتقال از نقطه «آ» به «ب» در تهران، به خارج از ایران برویم» تصریح کرد: ما باید وقت صرف کنیم و به مردم یاد بدهیم از این تکنولوژی چگونه استفاده کنند.

 

محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه «روش مدرن استفاده از تکنولوژی این است که شما تکنولوژی را بشناسید و آن را در جهتی که می‌خواهید به‌کار بگیرید»، درباره موضوع فیلترینگ و اظهارنظر برخی افراد مبنی بر اینکه اگر شما فیلتر کنید عده‌ای هم می‌روند از فیلترشکن  استفاده می‌کنند، نیز اظهار داشت: فیلترینگ که اشاره کردید، یکی از مسائلی است که همه دنیا دارند البته براساس حساسیت خودشان و آن هم مکانیزم‌های خاص خودش را دارد. فیلترینگ مثل در و پیکری است که شما به خانه‌تان می‌گذارید. طبیعتاً وقتی در می‌گذارید، یک قفل هم پشت آن می‌گذارید. دزد باز این در را می‌تواند باز کند، منتها مقداری باید حرفه‌ای‌تر باشد ولی به‌خاطر اینکه بعضی دزدها در را باز می‌کنند، شما در‌های خانه‌تان را بر نمی‌دارید، یا دیوار را بر نمی‌دارید، فیلترینگ هم اینطور است.

 

وی افزود: «یک گروهی از این دیوار می‌پرند ولی به‌خاطر این، شما دیوار را بر نمی‌دارید. فیلترینگ ضروری است منتها فیلترینگ مهم‌تری هم وجود دارد که آن هم ضروری است و آن، آموزش مردم برای استفاده از این تکنولوژی است. مثل سایر امور. سایر امور زندگی، همیشه می‌تواند روش بد داشته باشد، روش خوب هم داشته باشد. شما باید به زندگی به‌عنوان هنر نگاه کنید. خوب زندگی کردن هنرمندی است. مثل نقاشی یا مجسمه سازی است. شما با خواندن کتاب هنرمند نمی‌شوید باید خوب بودن را تمرین کنید و در سطوح مختلف زندگی این موضوع نمود دارد از جمله در به‌کارگیری اینترنت».

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار