دسترسي به اطلاعات و ارتباطات روز مهم ترين عامل توسعه يافتگي است
کد خبر:۳۶۶۲۴
وزير ارتباطات:

دسترسي به اطلاعات و ارتباطات روز مهم ترين عامل توسعه يافتگي است

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دسترسي به اطلاعات روز را يكي از مهم ترين عوامل توسعه يافتگي دانست و گفت: بحث ارتباطات و فناوري اطلاعات با بحث توسعه عجين شده است.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سليماني صبح امروز در همايش خدمات ارتباطات و فناوري اطلاعات در روستا در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دسترسي به اطلاعات روز را مهم ترين مباحث مطرح كرد و اظهار داشت: اطلاعات به عنوان يك ابزار راهكارهاي لازم را در جهت تسريع و تكميل امر توسعه ارائه مي كند.

وي با اشاره به سرعت بالاي پيشرفت و افزايش سرمايه گذاري‌ها در حوزه‌هاي مختلف ارتباطات افزود: سرمايه گذاري در حوزه ارتباطات و فناوري در دو دهه اخير با شيب 30 درصد در حال افزايش است.

سليماني تصريح كرد: توجه به امر ارتباطات و فناوري اطلاعات، افزايش بهره وري و كارآمدي، درآمد و كيفيت سازماني و همچنين كاهش هزينه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

وزير ارتباطات با اشاره به وجود نقص‌هايي در حوزه ارتباطات در سال 84 از نظر تجهيزات، نرم افزار و نيروي انساني اظهار داشت: با برنامه‌هاي صورت گرفته از اوايل سال 86 تمامي طرح‌ها امكان دسترسي به تلفن به صورت روز رساني را پيدا كردند.

وي با بيان اينكه حدود 40 درصد از جمعيت ايران را روستايي ها تشكيل مي دهند و پايه هاي اساسي كشور بر كشاورزي بنيان شده است، گفت: بي توجهي به امر توسعه روستاها، عدم بهره وري بالا و عدم ارتباطات و عقب افتادگي كشور را به دنبال خواهد داشت.

سليماني به مدل ارائه خدمات پيش خوان دولت در دفاتر فناوري اطلاعات روستايي اشاره و تاكيد كرد: اين مدل در برنامه ريزي‌هاي وزارت اطلاعات مورد توجه قرار گرفته است.

وزير ارتباطات حضور بانك ها در دفاتر (ICT) را يك ضرورت دانست و افزود: هر داد و ستدي نيازمند ثبت است و هر جامعه اي براي توسعه مسائل پولي، مالي و اقتصاد روستاها بايد همواره اين مسئله را مورد توجه قرار دهد.

وي ادامه داد:20 درصد از منابع مالي كشور از طريق روستاها تامين مي شود كه مي توان با توسعه روستاها منبع عظيم مالي را براي كشور به ارمغان آورد.

سليماني ايجاد 8700 دفتر (ICT) در روستاها را باعث كاهش هزينه‌ها دانست و اذعان داشت: اين دفاتر منبع دسترسي به اطلاعات و ارتباطات را افزايش داده است.

وزير ارتباطات تاكيد كرد: ما بايد به دنبال راهكارهايي باشيم تا اين دفاتر بدون وابستگي به دولت منابع مالي خود را تامين كنند كه در اين صورت تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله تسهيل مي يابد.

وي گفت: براي ادامه فعاليت‌ها در حوزه ارتباطات بانكي بايد تعداد مشتركين را افزايش و ميزان هزينه‌ها را كاهش داد.

 اعتبار 100ميليارد توماني در مقابل تحت پوشش قراردادن 9 روستا ناچيز است

سليماني تخصيص اعتبارات 100 ميليارد توماني در مقابل تحت پوشش قرار دادن 9 روستا را ناچيز برشمرد و گفت: در مجموع حدود 18ميليون نفر امكان استفاده از خدمات الكترونيكي را دارند.

وزير ارتباطات كاهش حمل و نقل‌هاي بين شهري را از فوايد ايجاد دفاتر (ICT) روستايي عنوان و اضافه كرد: در سال 86، حدودا 30 تا 40 ميليون سفرهاي بين شهري با ايجاد اين دفاتر كاهش يافته است.

وي ادامه داد: در صورت توسعه روستاها و فراهم آوردن امكانات لازم براي افراد، سطح سواد در روستاها افزايش و ميزان مهاجرت به شهرها كاهش مي يابد. 

سليماني با بيان اينكه در بيش از 12 استان تمام خانوارها داراي تلفن خانگي به روز هستند، خاطرنشان كرد: تلاش‌هاي لازم در اين راستا براي بهره مندي تمام استان‌ها صورت مي گيرد.

وزير ارتباطات به ايجاد بستر مناسب به منظور آشنايي ساير دستگاه ها با خدمات دفاتر روستايي تاكيد كرد و گفت: در صورت افزايش اين خدمات 80 درصد هزينه ها كاهش مي يابد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار