به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، بيماري هاي خود ايمني در زنان زير ۶۵سال، از علت هاي اصلي مرگ و مير است. اما علايم خطر اين بيماري ها چيست؟
بيماري هاي خود ايمني ارگان هاي مختلف بدن را تحت تاثير قرار مي دهد اما عامل مشترک اين بيماري ها اين است که باعث مي شود بدن به خود حمله کند. البته، بيماري علت ژنتيکي دارد، بنابراين، سابقه پزشکي خانواده تان را بررسي کنيد.
10 علامت خطر بيماري هاي خود ايمني
اگر فکر مي کنيد که بيماري خود ايمني داريد، لازم است که علايم خطر را بشناسيد. در ادامه به برخي از علايم اين بيماري اشاره شده است.
۱ - کاهش وزن سريع و بدون دليل: اولين علامت مشکل است اگرچه خيلي ها دوست دارند وزن کم کنند اما کاهش وزن سريع بدون رژيم گرفتن يا ورزش کردن، مي تواند علامت مشکل باشد.
۲ - افزايش وزن سريع و بدون دليل: همانند کاهش وزن افزايش سريع وزن بدون دليل نيز مي تواند نشانه مشکل باشد.
۳ - خشکي دهان يا چشم: مصرف برخي از داروها باعث خشکي دهان مي شود. اما اگر خشکي دهان يا چشم بدون دليل ايجاد شده است بدانيد که مشکلي وجود دارد.
۴ - کاهش توانايي در تمرکز: اگر به طور ناگهاني قدرت تمرکزتان را روي کارهاي روزمره از دست داده ايد، بدانيد که شايد مشکلي مانند بيماري خود ايمني داريد.
۵ - درد مفصل که غيرعادي است: اگر ناگهان دچار درد مفصل شده ايد که قبلا نداشته ايد، بهتر است به پزشک مراجعه کنيد.
۶ - جوش هاي مکرر: جوش هاي مکرر، نشانه مشکل در بدن است.
۷ - بي حسي دست و پا: بي حسي در قسمت هاي تحتاني بدن نشان دهنده اين است که بدن با خود درگير است در اين شرايط لازم است به پزشک مراجعه کنيد.
۸ - احساس خستگي مفرط به مدت طولاني: همه ما دچار خستگي مي شويم يا گاهي احساس خستگي مفرط مي کنيم. اما هنگامي که اين حالت مشکل همه روزهاي ماست، شايد به اين علت است که بدن همه انرژي خود را صرف مقابله با خود مي کند.
۹ - شکم درد بدون دليل: در صورتي که اين درد همراه با تغيير در مدفوع باشد، احتمال مشکل بيماري خود ايمني وجود دارد.
۱۰ - ريزش مو: اگر ريزش مو علت خاصي نداشته باشد يا با علايم ذکر شده همراه باشد مي تواند علامت بيماري خود ايمني باشد.
لازم است بيماري خود ايمني و علايم خطر آن را بشناسيد. از آن جا که افراد زيادي دچار اين بيماري هستند افزايش اطلاع رساني مي تواند در تشخيص و درمان به موقع آن موثر باشد.
منبع: مشرق