به گزارش گروه اشتغال« خبرگزاری دانشجو»، ابوالفضل فتح الهی با بیان اینکه فلسفه بیمه بیکاری این است که هر گاه کارگری برخلاف میل و ارادهاش از کار بی کار می شود مشمول دریافت مستمری بیمه بیکاری میشود گفت: قانون مشخص کرده است صندوقی در تأمین اجتماعی تشکیل شود که این صندوق درصدهای بیمه بیکاری را دریافت و از منابع آن افراد مشمول بیمه بیکاری پرداخت شود.
وی ادامه داد: در صورتی که آن صندوق کسری بیاورد دولت موظف به تأمین آن است. در حال حاضر بیش از 200 هزار نفر مستمری بگیر بیمه بیکاری داریم، اما تأمین اجتماعی زورش به دولت نمیرسد. در حال حاضر جلسات و کمیته هایی تشکیل دادهاند که بیمه بیکاری برای کارگر محدود شود. متأسفانه شیوه نامه و آیین نامه ای تشکیل شده بود که ضدیت با حقوق کارگر داشت.
این فعال کارگری اظهار کرد: شرایط بیمه بیکاری جز حقوق مسلم کارگر است. در این آیین نامه آمده است که وقتی کارگر بیکار میشود، اگر در شهری کمی دورتر شغلی مشابه برایش مهیا بود باید برای فعالیت به آنجا برود و اگر نرود مشمول بیمه بیکاری نیست. در صورتی که این اجبار به کارگر بر خلاف مقررات کنوانسیون بین المللی کار است.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران افزود: با توجه به اینکه کارفرما 3 درصد سهم بیمه را پرداخت میکند، تأمین اجتماعی موظف به تأمین مقرری بیمه بیکاری است. در حال حاضر هم فنی و حرفه ای بحث آموزش را در نظر دارد.نظر معاونت روابط کار حمایت از حقوق کارگر است. یکی از دلایل مالی در صندوق بیمه بیکاری، عدم حمایت به موقع دولت از این صندوق است چون علاوه بر کارفرمایان، دولت نیز باید منابع مالی برای اختصاص به این صندوق پیش بینی کند.
وی با بیان اینکه گروه های هدف در طرح بیمه بیکاری وزارت کار مشخص نشده است بیان کرد:در حال حاضر برای بیمه هر مشمول قانون کار کارفرمایان موظف به پرداخت 23 درصد حق بیمه برای کارگران هستند و سهم کارگر نیز پرداخت 7 درصد حق بیمه است. 3 درصد از رقم پرداخت شده کارفرمایان مربوط به صندوق بیمه بیکاری است که کارگران در مواقع نیاز بتوانند از آن استفاده کنند.
فتح اللهی بیان کرد:3 درصد حق بیمه بیکاری در حال حاضر از کارفرمایان تمامی بخش ها دریافت می شود. با وجود اینکه در حال حاضر حدود 200 هزارنفر از صندوق بیمه بیکاری مستمری ماهیانه دریافت می کنند، اما منابع این صندوق دچار کسری و مشکلات فراوانی است.
وی با اشاره به اینکه مطابق قانون کار نیروی های پیمانکاری تنها در صورتی مشمول بیمه بیکاری میشوند که وسط مدت زمان فعالیت پروژه باشند گفت: در حال حاضر، 5 کمیته ماده 148، فنی و حرفه ای، بیمه بیکاری، سخت و زیان آور و حفاظت ایمنی بیمه بیکاری را بررسی می کند.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه برخی گروههای کارگری مانند نیروهای شرکتی در این کمیتهها از دریافت بیمه بیکاری حذف شده اند گفت:در حال حاضر، نیروهای شرکتی نمی توانند از منابع این صندوق بهره مند شوند.
منبع: تسنیم