به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو" برنامه انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت روز دانشجو دقایقی پیش آغاز شد.
دانشجویان حاضر در سالن با انداختن شالهای آبی در سالن حضور دارند. لازم به ذکر است عارف نیز لباس آبی به تن کرده است.
در ابتدای برنامه نماهنگ یار دبستانی در سالن پخش شد و دانشجویان با آن همراهی کردند.
برخی از دانشجویان نیز شعار "اصلاحات زنده باد خاتمی پاینده باد" سر دادند.
بخشی از مهمترین صحبتهای عارف در این برنامه به شرح زیر است:
- انتخابات 88 باخت باخت بود. - اگر اجماع شود که در انتخابات مجلس شرکت کنم حتما این کار را میکنم. - در سال 88 سعی کردند فضا را امنیتی کنند اما امیدواریم با در صحنه ماندن شما بتوانیم به خواستههای شما برسیم. - مستقل بودن جریان دانشجو مهم است - هنوز فشارها امنیتی است و هنوز برخی نمیخواهند مطالبات خود را با انتخابات 92 تطبیق بدهند. - در مورد سران فتنه بهترین نظر، نظر رهبری است. |
همسر عارف به علت متشنج شدن فضای برنامه از سالن خارج شد.
مشروح صحبتهای عارف در این برنامه به شرح زیر است:
محمدرضا عارف، عضو تشخیص مصلحت نظام به مناسبت 16 آذر روز دانشجو و با دعوت انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی در این دانشگاه حضور یافت و ضمن تبریک روز دانشجو اظهار داشت: درود بر شهدای دانشجو و امام راحل روز 16 آذر یک نقطه عطف و تاثیرگذار بر جنبش دانشجویی به شمار می رود.
وی در ادامه افزود: من این روز را به دانشجویان عزیز تبریک می گویم چرا که 16 آذر فرصت مناسبی است که دانشجویان بهتر بتوانند برای ادامه حفظ نظام و مسئولیت خطیر کشور آماده شوند، دانشجویان باید در حال حاضر بررسی کنند که چه کار کرده اند و چه کار باید بکنند و فرصتی است که با نقد عملکرد جنبش دانشجویی به تمامی این سئوالات پاسخ داد تا این جنبش بتواند سریعتر راه خود را طی کند.
عارف گفت: همچنین فرصتی است که با نقد عملکردها فضایی ایجاد شود تا فعالیت های جنبش های دانشجویی افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: 16 آذر روز تقدیر از دانشجو به خاطر حضورشان در تمام صحنه هایی است که به آنها نیاز بوده و آنها درس را رها کرده و پای صحنه آمده اند. ماه آذر ماه دانشجو است چرا که در این ماه روز دانشجو، روز وحدت حوزه و دانشگاه و روزهای دیگری متعلق به دانشگاه است در این ماه وجود دارد. من در فرصتی کوتاه که در اختیار دارم مروری بر جنبش های دانشجویی خواهم داشت چرا که در حال حاضر هفت دهه از عمر دانشجویی می گذرد و دانشجویان همواره در صحنه حضور دارند.
وی تصریح کرد: من این سال ها را از سال 1332 تا 57 و از 57 تا به الان تقسیم بندی می کنیم و امیدوارم وارد بحث جدی در این خصوص بشویم چرا که اوایل دهه 80 و اواخر این دهه ما با رکود دانشجویی در دانشگاه ها روبرو هستیم در مرحله اول تشکیل انجمن اسلامی در دانشگاه تهران است که شکل می گیرد که رویکرد دانشجویان منفی بوده اما بعد از کودتای مرداد 32، شرایط و نگاه دانشجو فرق می کند و اگر بخواهیم این اتفاقات 110 روزه را مرور کنیم از محاکمه مصدق تا تجدید روابط با انگلیس و دعوت نیکسون به ایران شکل می گیرد و دانشجویان در چهار روز بعد از کودتا و با زندانی کردن مصدق در واقع اولین قدم جدی خود را به عنوان اعتراض بر می دارند و در هفتم محرم که مصادف با 25 شهریور همان سال است تظاهرات گسترده ای برگزار می شود که عوامل رژیم آن را سرنگون می کند.
وی تصریح کرد: در روز عاشورا دانشجویان با پلاکاردهای بر روی در و دیوار شهر حاضر می شوند و با شروع سال تحصیلی مطالبات و تظاهرات جدیدی شکل می گیرد به طوری که دولت کودتا اعلام می کند اما دانشگاه با همکاری بازاریان بزرگترین راهپیمایی و اعتصاب را برگزار می کند که این برای اولین بار با حضور پلیس به دانشگاه صورت می گیرد.
عارف ادامه داد: در واقع در آبان ماه همان سال شکل جدیدتری پیش می آید و همچنین در سوم آذرماه که حکم محکومیت مصدق به سه سال حبس و ورود معاون وزیر خارجه آمریکا به ایران موجب می شود تا در 14 آذر اعتراضات گسترده دانشجویی شکل گرفته و در 15 آذر نیز دانشجویان این موضوع را به بیرون از دانشگاه می برند و شعارهای که دانشجویان در آن زمان می دادند این بود که "آزادی زندانیان رفع توقیف اساتید و حمایت از تظاهرات مردمی" در واقع در 18 آذر و با برنامه ای از پیش تعیین شده تعدادی دستگیر و شهید می شوند.
عضو تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: رویکرد سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که از آذر 32 شکل گرفت، استکبارستیزی، اسلام خواهی و پیشتازی در مبارزه مردم با رژیم فاسد پهلوی بود که رسماً به قصد براندازی رژیم شروع شد و در دهه 30 و 40 دانشجویان وظایف خود را انجام می دادند و مهمترین اتفاقی که در این دهه افتاد پیوستن دانشجویان به امام خمینی در 15 خرداد بود که این موضوع نقطه عطفی تاریخی محسوب می شود.
عارف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: مرحله دوم روزهای پیروزی انقلاب اسلامی است که دانشجویان با رویکردی شفاف و روشن خواهان آرمان گرایی ، عدالت خواهی و استکبارستیزی بودند و از همان روزها از هر جایی که به وجودشان نیاز بود در صحنه حاضر بودند، آنها در بحث مبارزه با گروهک ها، تشکیل سپاه انقلاب اسلامی و اداره هشت سال دفاع مقدس بسیار پیشرو بوده و اگر شمار زیادی از سرداران جنگ را شناسایی کنید آنها دانشجویان آن زمان بودند که درس را رها کرده و به جبهه رفته بودند.
وی در ادامه افزود: بعد از اتمام جنگ دانشجویان کلاس را جایگزین جنگ کردند که ما شاهد حضور مثبتی را در این خصوص بودیم و این موضوع باعث شد تا نهضت جدی برای توسعه فعالیت های دانشجویی به وجود آید اما در اوایل دهه هشتاد تا اوایل دهه نود ما شاهد فضای امنیتی دانشگاه ها هستیم و دانشگاه ها با این مسئله به طور جد مواجه می شوند و ما همواره پیشنهادمان به عنوان یک معلم کوچک این بوده است که دانشجو باید در تمام زمینه ها و تحقق کامل آرمان های انقلاب اسلامی بتواند به خواسته های خود دست پیدا کند.
عارف خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید بهشتی همواره شهره همبستگی و وحدت اسلامی بوده است چرا که ما در برخی از دانشگاه همواره در طول این مدت شاهد اصطکاکی بین دانشجویان بوده ایم اما دانشگاه شهید بهشتی همواره محیطی آرام را سپری کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین راه پیشرفت تشکل های دانشجویی و به ویژه دانشجو آسیب شناسی است، گفت: ما باید اتفاقات و چالش های را که جنبش های ما در دهه 60 داشته اند و آن را بررسی می کردند مورد بررسی قرار داده و از آنها استفاده کنیم چرا که از اوایل انقلاب تا به این لحظه این شاخصه ها به دوازده برابر رسیده است و باید از فضای دانشگاه ها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما همواره باید آرمان گرایی و انقلاب گرایی را به عنوان هدف راهبردی در دستور کار قرار دهیم و اخلاق مداری و خرد باید در دستور کار ما باشد ما باید همواره به فعالیت های خود نگاه درازمدت داشته باشیم و از نگاه کوتاه مدت دوری کنیم، هر اتفاقی که بینش دانشجویان را افزایش می دهد باید در انجمن اسلامی بررسی شود چرا که بیش از ده سال است که کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه ها تصویب شده است اما دانشگاه ها زیر بار آن نمی روند ما همواره باید از حرکات شتاب زده پرهیز کرده و احساسی جلو نرویم و بتوانیم بر عقلانیت خود مسلط باشیم.
عارف با بیان اینکه استقلال جنبش دانشجویی بسیار مهم است، گفت: استقلال جنبش های دانشجویی بسیار مهم بوده و مهمترین آسیبی که جنبش دانشجویی را می تواند از بین ببرد کنار گذاشتن جریانات سیاسی است. دانشجو باید اسیر هیچ گروه خاصی نشود و باید تمام مشکلات را در دانشگاه ها حل کند چرا که ما باید در سند چشم انداز به جایگاه اول برسیم و دنیا از حرکت های علمی و اسلامی ما باخبر شود تا بتوانیم پاسخگویی نیازهای مردم باشیم.
عارف تاکید کرد: روحیه نقدشوندگی و نقدگرایی باید در میان دانشجویان تقویت شود و این موضوع را نیز به مسئولین گوشزد کنیم چرا که در هشت سال گذشته فضای دانشگاه ها بسیار امنیتی بوده وا جازه نقد وجود نداشته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: دانشجو می تواند نقش و ارتباط مستقیمی بین مردم و مسئولین داشته باشد و با تعامل خود می تواند تاثیرگذار باشد در هشت سال گذشته دانشجویان را دنبال نخود سیاه می فرستادند و دقت کنید که شما نباید سرکار گذاشته شوید.
وی تاکید کرد: تشکل های دانشجویی باید اتاق فکر تشکیل دهند تا بتوانند تاثیرگذار باشند دانشجو همواره باید پیشتاز باشد و هر زمانی که زلزله، سیل در کشور به وجود می آید علی رغم بی میلی ها و مشکلات در جامعه با آن روبرو شود.
وی ادامه داد: آخرین نکته مشارکت جدی در همه سطح های سیاسی و علمی است و ما باید این موضوع را تقویت کرده تا بتوانیم به حضور فعالی دست پیدا کنیم چرا که در آینده ما انتخابات مجلس را داریم و همه دانشجویان باید در این مورد کمک کرده تا مردم در انتخابات حضوری فعالی پیدا کنند.
عارف در پاسخ به سئوال دانشجویی مبنی بر اینکه آیا موسوی و کروبی رفع حصر خواهند شد، گفت: موضع گیری ما نیز همان فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد فتنه است.
عارف در پاسخ به سئوال دانشجویی مبنی بر اینکه آیا دولت رابطه با آمریکا را در دستور کار خود قرار می دهد، گفت: طبق قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری هر چه ایشان تصمیم بگیرند در دولت نیز عمل خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوال دیگری گفت: ما باید جایگاه اول خودمان را پیدا کنیم تا بتوانیم پاسخگویی تمام نیازهای مردم باشیم ما باید ظرف ده سال بتوانیم ستادی تشکیل دهیم تا بتوانیم به جایگاه بالایی علمی برسیم ما در حال حاضر 4میلیون و 500 دانشجو داریم و حداکثر 20 تا 30 درصد دانشجویان باید در جنبش علمی شرکت کنند تا بتوانیم در دنیای اسلام تاثیرگذار باشیم و به عنوان زمینه ساز علمی ما را بشناسند چرا که خدمات علمی می تواند پشتوانه نهادهای نظامی و سیاسی باشد و ما اولین خدمت علمی را در اوایل دوره جنگ داشتیم و الان نیز باید خدمات علمی زیادی کسب کنیم.
دانشجویی در مورد وزیر علوم آقای فرهادی پرسید که عارف اظهار داشت: بنده فرهادی را از اوایل انقلاب می شناسم و در سال 61 ایشان قائم مقام بنده بودند و خدمات بسیار زیادی را در شورای پزشکی انجام دادند که تفکری اصلاحاتی داشته و امیدواریم ایشان بتواند با همت و تلاش کارهای خود را ادامه دهد.
عارف در پاسخ به سئوال دانشجویی در مورد انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و اینکه آیا ایشان کاندید خواهند شد یا نه، گفت: مجلس جایگاه مهمی دارد و مردم هم در این موضوع دخیل هستند و با رای مردم مسئولین نظام انتخاب می شوند ما باید مجلسی مقتدر و کارآمد داشته باشیم و نباید آنها دغدغه شان فقط منطقه، شهر ، بخش و شهری باشد بلکه باید دغدغه ملی داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما ضرورت مشارکت اصلاح طلبان را به طور جدی مطرح کردیم و در دو سال گذشته نیز در دانشگاه شما صحبت کردیم که ما یک انتخاباتی بزرگ برگزار خواهیم کرد که برنده خواهیم داشت چرا که ما در سال 88 هیچ برنده ای نداشتیم و اگر بخواهیم بمانیم و انقلابمان را به ثمر برسانیم گفتیم که نمی خواهیم انتخاباتی مانند 88 برگزار کنیم چرا که انتخابات 92 انتخاباتی بود که برد- برد بود و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند رای مردم حق الناس تلقی می شود و همه باید پیروز می شدند و ما در انتخابات 92 هیچ بازنده ای نداشتیم اما انتخابات 88 انتخابات باخت- باخت بود.
وی خاطرنشان کرد: پیش داوری در مورد انتخابات آینده نکنید اما بدانید ما نیروی کیفی و شایسته زیاد داریم که با رویکرد مناسب در انتخابات پیروز می شود شما دانشجویان سعی کنید حماسه ای را خلق کنید و آرای خاکستری را به روی کار بیاورید تا بتوانید پیروز باشید.
هم جریان اصلاح طلب و اصولگرا در انتخابات مجلس شرکت خواهند کرد و اصلاح طلبان با لیستی 230 یا 290 نفره وارد خواهند شد و اگر اجماع بر این شود که بنده کاندید شوم قطعاً کاندید خواهم شد.
عارف در پاسخ به سئوال دانشجویی مبنی بر اینکه ما هنوز بعد از گذشت دو سال از روی کارآمدن دولت روحانی می بینیم که دولت به شدت امنیتی بوده و ایشان و معاونین ایشان مصاحبه نمی کنند و در واقع سکوت کرده اند و چطور باید فضای این سکوت امنیتی شکسته شود، گفت: ما باید همواره همدیگر را تحمل کنیم، ما باید به دولت وقت بدهیم تا بتواند تمام موضوعات را فراهم کند و حمایت من از دانشجو هیچ ربطی به خط و خطوط سیاسی ندارد شما دانشجویان باید امروز برای پژوهش سرمایه گذاری کنید و آثارش را در چهار سال آینده خواهید دید ما سیاست سکوت را دنبال نمی کنیم اما انتظار می رود در فضای صمیمی نقدهای منصفانه صورت گیرد.
کاش دوستانی که مخالف فتنه و ظلم بودند حضورشان را پر رنگ تر میکردند تا عقاید انقلابیون با هو کردن مسخره نشود.