به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مثبت ارزیابی کردن فعالان حوزه فناوریهای هوایی در عرصه دانشگاه، نزدیک بودن حوزه مطالعاتی فناوران و نوآوران کشور را ضروی دانست و افزود: بسیاری از موضوعات علمی که دانشجویان دانشگاههای صنعتی روی آنها مطالعه میکنند اگر از فضای صنعت و فناوری کشور دور نباشند، درصد جذب بسیار بالایی خواهند داشت.
وی با ضروری دانستن ورود دانشگاهیان به عرصههای فناوری بیان کرد: دانشجویان اگر به صورت عملیاتی وارد مباحث شوند و بحثهای تئوریک در مدل های آزمایشگاهی و پایان نامههایشان را به مدل عملیاتی و قابل استفاده نزدیک کنند، میتوانند با ایجاد شرکت دانش بنیان، اقتصاد این حوزه را رونق ببخشند.
دبیر ستاد توسعه فناوری هوایی و هوانوردی معاونت علمی با مثبت ارزیابی کردن روند برگزاری نمایشگاه توانمندیهای معاونت علمی در دانشگاهها که 3 دوره آن تاکنون در دانشگاه امیرکبیر، صنعتی شریف و الزهرا برپا شده است، گفت: برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند برای شکل گیری ایده شرکتهای دانش بنیان در ذهن دانشجویانی که در آستانه فارغ التحصیل شدن هستند و دغدغه فعالیت در حوزه هوانوردی و صنایع هوایی دارند مرجع و الگوی بسیار خوبی باشد.
منطقی با اشاره به این که مجموعه محصولات و خدمات بسیاری از جنس فناوری در حوزه هوانوردی وجود دارد بیان کرد: قاعدتا انتظار این میرود در سالهای آینده با پیشرفت علمی و فناوری، شرکتهای دانش بنیان متعددی در این حوزه شکل بگیرند.
وی افزود: بخش دیگری از ضرورتها در ارائه فناوری به دیگر کشورهاست و می توانیم دستاوردها و توانمندیهای حوزه هوایی را به سایر کشورها منتقل کنیم. در حال حاضر ستاد توسعه فناوری هوایی معاونت علمی قصد دارد صادرات 2 بخش را گسترش دهد. بخش اول مربوط به صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و بخش دوم به صادرات فناوریها اختصاص خواهد داشت. از این رو در حال ایجاد مجموعهای هستیم که برای فناوریهایی که شرکتهای دانشبنیان دارند بازاریابی کرده و روند صادرات این فناوریها تسهیل شود. کشور در حوزه هوایی، چون همه دولتها به این بخش توجهی ویژه دارند، اگر بتوانیم روی این بخش به صورت بهینه فعالیت کنیم به رشد شرکت های دانشبنیان و اقتصاد دانش بنیان به طور ویژه ای کمک کردهایم.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی با اشاره به اهمیت جایگاه پژوهشهای کاربردی و مرتبط با نیازهای روز حوزه هوایی و هوانوردی افزود: خوشبختانه با فعالیت ستاد هوایی و هوانوردی معاونت علمی، میتوان گفت پژوهش در این حوزه رشد مثبتی را آغاز کرده است اما این میزان رشد هنوز کفایت نمیکند. این روند رشد حائز سرعت کافی نیست و می باید این روند را سرعت ببخشیم.
منطقی افزود: اگر پژوهش تقاضامحور باشد، میتواند پایدار بوده و مخاطب خود در حوزه فناوری را پیدا کند. اما طبعا اگر تقاضا محور نبوده و عرضه محور باشد و برمبنای یک سری ایدههای صرفا خلاق و بدون تقاضا ارائه شوند، ممکن است به سرانجام نرسند و مخاطبی نداشته باشند.
وی در خصوص فعالیت ستاد توسعه هوایی معاونت علمی در راستای کاربردی کردن پژوهشها اظهار داشت: تمامی پژوهشهای تعریف شده ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری با محوریت کاربردی بودن تعریف شده و غالب این پژوهش ها بر مبنای یک نیازفعلی یا نیازی در آینده تعریف شدهاند.
منطقی تاکید کرد: میبایست پژوهشهای مختلف دانشگاهی و پژوهشگاهی، براساس نیاز فعلی و نیاز آینده سمت و سو داده شوند تا هم حجم میزان پژوهشهای کاربردی در دانشگاهها افزایش یافته و هم این که وقتی این پژوهشها به نتیجه رسید، مشتریانی برای این پژوهشهای وجود داشته باشند.