کد خبر:۳۷۵۲۱۹

چاره‌ای جز اقتصاد مقاومتی نداریم

روند افزایشی خسارت سنگین مالی ایران چند ماهی است که بر اثر توطئه کاهش قیمت نفت توسط عربستان آغاز شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی«خبرگزاری دانشجو»، روند افزایشی خسارت سنگین مالی ایران چند ماهی است که بر اثر توطئه کاهش قیمت نفت توسط عربستان آغاز شده است.

 

توطئه نفتی عربستان علیه ایران تاکنون چندین هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد کرده که 700 میلیون دلار آن به ابتدای آذرماه تاکنون مربوط می‌شود. یعنی همان میزان مبلغی که قرار است در تمدید توافق هسته‌ای به صورت ماهانه به ایران پرداخت شود، موضوعی که «وطن امروز»، روز گذشته در گزارش مبسوطی به آن اشاره کرد. این موضوع که عناد علنی عربستان با ایران را در سایه خوش‌بینی به این کشور بیش از پیش عیان کرده است تا حدی آشکار بود که واکنش دسته‌جمعی رئیس دولت، معاون اول و سخنگوی دولت را در پی داشت اما واکنش چهره‌های غیردولتی که پیش از موضع‌گیری دولت نیز در قبال جنگ نفتی عربستان مطرح شده بود، همچنان ادامه دارد اما در این میان یک نکته کلیدی مطرح شده و آن، این است که با توجه به کاهش ۵۰ درصدی قیمت نفت، لغو تحریم‌ها تا چه اندازه می‌تواند خسارت‌های وارد شده را جبران کرده و بر معیشت مردم اثر بگذارد؟ برخی افراد مطلع و آگاه معتقدند با روند فعلی قیمت نفت، لغو تحریم‌ها هم نمی‌تواند برای اقتصاد کشور گره‌گشا باشد. در همین رابطه محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به پایین آمدن درآمدهای ارزی کشور بر اثر کاهش قیمت نفت اشاره کرد و گفت: حتی اگر تحریم‌ها هم لغو شود در شرایط موجود درآمد کشور بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها خواهد بود. محسن رضایی این موضوع را در نشست تخصصی بررسی عملکرد بانک تجارت در حوزه اقتصاد مقاومتی با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران و دانشجویان رشته کارآفرینی دانشگاه تهران مطرح کرد.

 

 در نشست تخصصی بررسی عملکرد این بانک در حوزه اقتصاد مقاومتی که روز پنجشنبه با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران و دانشجویان رشته کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد، محسن رضایی با اشاره به تاثیر پدیده‌هایی نظیر تحریم‌های خارجی بر محیط حاکم بر فعالیت کسب و کارها در داخل کشور گفت: طی هفته‌های اخیر علاوه بر اثر ناشی از تحریم‌ها، شاهد کاهش چشمگیر قیمت نفت نیز بوده‌ایم که بالطبع تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر روی درآمدهای ارزی کشور خواهد داشت، به‌گونه‌ای که حتی در صورت لغو تحریم‌ها نیز این درآمدها بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها خواهد بود.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر بخواهیم از این شرایط جدید به سلامت عبور کنیم، چاره‌ای جز عمل به تدبیر مقام معظم رهبری در پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی نداریم و باید هرچه سریع‌تر با تغییر ریل حرکت قطار اقتصاد کشور، این قطار را بر ریل اقتصاد مقاومتی به حرکت درآوریم تا آسیب‌های وارده ناشی از تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی به حداقل برسد. رضایی با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی، به معنی ایجاد مضیقه در زندگی مردم نیست، بلکه برنامه‌ای برای جهش بلند اقتصاد کشور و تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها در شرایط محدودیت و فشار است. شرایط امروز نیز این فرصت را در اختیار ما گذاشته تا با اجرای این سیاست‌ها، یک بار برای همیشه بنای اقتصاد کشور را به شکلی اساسی بازسازی کنیم. وی گفت: باید بستر را آماده کنیم تا با استفاده از همه امکانات و منابع و استعدادها و ظرفیت‌های ارزشمند کشور در حوزه نیروی انسانی و با تکیه بر همت بلند ملت بزرگ ایران بتوانیم همچون دوران دفاع مقدس بر دشمن غلبه کنیم. قطعا بیگانگان نیز اگر ببینند نتیجه افزایش تحریم‌ها و فشارها، شکست اراده و ابتکار عمل ملت ایران نیست و ما توانسته‌ایم تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم، آنگاه در محاسبات و نحوه تعامل خود با جمهوری اسلامی ایران تجدیدنظر خواهند کرد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه کارآفرینی، قلب تپنده اقتصاد مقاومتی است، گفت: کارآفرینی مستلزم نوآوری و فرصت‌شناسی با توجه به تغییر شرایط اقتصادی کشور است و تحقق اقتصاد مقاومتی بدون تسهیل کارآفرینی و تغییر محیط حاکم بر فعالیت کسب و کارها ناممکن است که در این میان قطعا نظام بانکی کشور باید به طور اساسی اصلاح شود تا امکان دسترسی بنگاه‌های متوسط و کوچک به منابع مالی لازم برای کارآفرینی ایجاد شود، کما اینکه آمارها نیز نشان می‌دهد بخش اعظم نیروی کار کشور نیز در همین بخش از اقتصاد کشور مشغول کار هستند. وی در این باره پیشنهاد کرد همچون دیگر کشورها با ایجاد نهادهای مشاوره مالی، هم امکان دسترسی بنگاه‌های کوچک و متوسط را به منابع مختلف تامین مالی تسهیل کنیم و هم شرایط بهتری برای ظرفیت‌سنجی این بنگاه‌ها برای بانک‌ها فراهم شود. رضایی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حذف مقررات و قوانین دست و پا گیر از اقتصاد کشور، گفت: باید با ساخت و شکل‌دهی مدل‌های موفق در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور و الگوسازی، نقشه راه مناسبی برای حرکت همه بنگاه‌های اقتصادی و مالی کشور به سمت اقتصاد مقاومتی ترسیم کنیم البته در این میان بانک تجارت نیز با توجه به پیشینه و نوع فعالیت‌هایش می‌تواند یکی از مدل‌های حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی باشد.

 

 

روحانی: بانک‌ها باید خود را برای شرایط پس از تحریم آماده کنند

 

حجت‌الاسلام حسن روحانی دیروز دوشنبه در جمع مدیران بانک‌ها و کارکنان بانک مرکزی گفت: بانک‌ها باید خود را برای شرایط پس از تحریم آماده کنند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی ادامه داد: به حول و قوه الهی این تحریم را از پیش پای مردم برمی‌داریم البته ممکن است عده‌ای خوششان نیاید؛ تعداد کمی که از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند اما اکثریت قاطع مردم، فرهیختگان، جوانان، علما و دانشگاهیان و رهبر معظم انقلاب، دنبال این هستند که زنجیر غلط و ظالمانه تحریم گسسته و پاره شود و ان‌شاء‌الله این کار را خواهیم کرد.

 

دکتر روحانی ادامه داد: دنیا چاره‌ای ندارد جز اینکه با جمهوری اسلامی ایران پای میز تعامل بنشیند، فعالیت ما شفاف، صلح‌آمیز، قانونی و منطقی بوده و خواهد بود و من به تیم مذاکره‌کننده کشورمان صددرصد اطمینان دارم. رئیس‌جمهوری گفت: یک سنگی را عده‌ای در چاه انداختند، بعد از ۱۲ سال ما داریم آن را در می‌آوریم، حالا برخی می‌گویند زود باشید و برخی دیگر هم می‌گویند آن را رها کنید اما ما با ابزار کافی و با صبر این سنگ بزرگ را از این چاه عمیق بیرون خواهیم آورد. دکتر روحانی خطاب به مدیران بانک‌ها گفت: بانک‌ها خود را برای ورود سرمایه‌گذاران فراوانی که در آینده وارد کشور می‌شوند، آماده و مجهز کنند.

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار