کد خبر:۳۷۵۴۹۹
«چاووش اوغلو» در دیدار با وزیر خارجه ایران:

ترکیه همواره تحریم ها علیه ایران را نادرست می داند/ما تروریسم را خطری جدی برای منطقه می دانیم

وزیر خارجه ترکیه گفت: علی رغم برخی از تفاوت دیدگاه ها با ایران اما ما نیز تروریسم را خطر جدی برای منطقه می دانیم و باید این موضوع حل و فصل شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، «چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در دیدار با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در وزارت امور خارجه برگزار شد اظهار داشت: این اولین باری است که من به ایران می آیم و فرصتی به دست آمد تا با برادر خودم ارتباط داشته باشم.

 

وی تصریح کرد: امروز مسائل بسیاری مورد توجه قرار گرفت و ما به دیدارهای ایران و ترکیه در سطوح عالی اهمیت ویژه ای می دهیم و در اوایل سال 2015 اردوعان به دعوت روحانی به ایران خواهد آمد و همان طور که وزیر خارجه ایران گفتند دومین جلسه شورای عالی روابط دو کشور برگزار خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: ما مسائل منطقه ای را مورد ارزیابی قرار می دهیم تا بتوانیم روابط اقتصادی را ارتقا دهیم چرا که در سال گذشته کاهش روابط تجاری داشتیم ولی با تصمیم گرفتن و اتخاذ تدابیر توانستیم به این سی میلیارد برسیم.

 

اوغلو خاطر نشان کرد: یکی از بحث های مهم دیگر بحث حمل و نقل و کامیون داران است و در این مورد نیز به توافق رسیدیم اما مسئولان ذیربط دو کشور نیز باید این دو موضوع را حل و فصل کنند همچنین شرکت ها نیز باید بتوانند روابط اقتصادی را گسترش دهند.

 

وزیر خارجه ترکیه گفت: ما در مورد موضوعات گردشگری نیز با یکدیگر گفتگو کردیم و امیدواریم برادران ما بتوانند فرصت بیشتری برای شناخت ترکیه داشته باشد.

 

وی همچنین در مورد بحث سوریه و عراق گفت: ما در خصوص سوریه و عراق موضوعات مهمی را مورد بررسی قرار دادیم در عراق حفظ تمامیت عرضی این کشور و اینکه تمام اقوام و جناح ها باید در حاکمیت آن نقش داشته باشند و صلح باید در این کشور حکمفرما شود گفتگو شد یکی از مهمترین بحث های ما بحث منطقه ای و بحث تروریسم بود چرا که ایران و ترکیه همواره خود درگیر این بحث بوده اند.

 

وی ادامه داد: امروز دیدگاه های مختلفی در مورد بحث تروریسم وجود دارد ولی تنها کشورهایی که در این موضوع آمادگی همکاری بیشتری را دارند ایران و ترکیه هستند و اراده جدی برای مقابله با تروریست وجود دارد.

 

وی ادامه داد: ما تفاوت دیدگاهی در خصوص سوریه داریم اما در سوریه نیز خواهان صلح هستیم و با برادران ایرانی خود نیز بیش از گذشته در این مورد صحبت خواهیم کرد.

 

اوغلو در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و ترکیه و اینکه موضع ترکیه نسبت به حل و فصل پرونده هسته ای ایران چیست گفت: روابط ایران و ترکیه اهمیت زیادی دارد و با وجود اینکه روابط ایران و ترکیه اهمیت زیادی دارد و با وجود برخی مشکلاتی که بین دو کشور وجود دارد ما نمی خواهیم تا این مسائل تاثیری در مسائل داشته باشد مذاکرات هسته ای ایران همواره مورد حمایت ما بوده و ما در مورد حل و فصل این موضوع همواره تاکید کرده ایم و استفاده ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای را حق ایران می دانیم و از آن حمایت می کنیم و مخالف استفاده نظامی از سلاح هسته ای هستیم.

 

وی تاکید کرد: در اطراف کشور ما کشورهایی وجود دارند که این سلاح ها را دارند و ما باید این موضوع را حل کنیم تمدید مذاکرات همواره مورد حمایت ما بوده و همواره تلاش می کنیم تا این مسیری که دو طرف انتخاب کرده اند و مسیر درستی بوده است حل شود ما همواره در مذاکرات در کنار ایران بودیم و هیچ وقت تحریم های وضع شده علیه ایران را درست نمی بینیم.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد سیاست ترکیه در منطقه که برای ایجاد صلح و ثبات چیست گفت: ما برای حل مشکلات منطقه خواستار ادامه مذاکرات با ایران هستیم و ما طرحی را داریم این است که باید حاکمیتی باشد که تمام اقوام را شامل شود سفر جعفری به آنکارا و داوود اوغلو به بغداد و همچنین سفر العبادی به کشورمان که قرار است در 25 دستامبر با 15 وزیر نشست شورای عراق و ترکیه را تشکیل خواهیم داد و امیدواریم همکاری عراق و ترکیه بتواند موفقیت بسیاری داشته باشد.

 

وی در مورد سوریه خاطر نشان کرد: ما در مورد رژیم سوریه و اسد را فاقد مشروعیت کافی برای سوریه می دانیم اما اگر راهکاری باشد که همه مواضع کشور در آن صورت بگیرد در این بخش با ایران هم نظر هستیم و این سیاست صحیح مدنظر ماست ایران و ترکیه دیدگاه های متفاوتی در این خصوص دارند اما هر دو معتقدند که باید موضوعات منطقه ای حل و فصل شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار