کد خبر:۳۷۵۵۵۰
نماینده سابق ایران در اوپک عنوان کرد

توطئه نفت ارزان به جای تحریم

نماینده سابق ایران در اوپک با تشریح سناریوی جدید نفتی آمریکا، گفت: برخی از مقامات آمریکایی می‌گویند قصد دارند به منافع و امتیازاتی که در دوره تحریم‌ دست نیافته‌اند در دوره کاهش قیمت نفت دست یابند.

به گزارش گروه فضای مجازی«خبرگزاری دانشجو»، نماینده سابق ایران در اوپک با تشریح سناریوی جدید نفتی آمریکا، گفت: برخی از مقامات آمریکایی می‌گویند قصد دارند به منافع و امتیازاتی که در دوره تحریم‌ دست نیافته‌اند در دوره کاهش قیمت نفت دست یابند.

 

یکصد و شصت و ششمین نشست اوپک بدون شک یکی از جنجالی‌ترین نشست‌های تاریخ 50 ساله این سازمان استراتژیک نفت جهان به شمار می‌رود، نشستی که برگزاری آن نه تنها نتوانست درمانی برای متوقف کردن کاهش قیمت نفت باشد که حتی به تندتر شدن شیب سقوط قیمت طلای سیاه دامن زد. سیدمحمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک هم با بیان اینکه برای جلوگیری از توافق اوپک برای کاهش تولید نفت در پشت‌پرده آمریکا نقش اساسی ایفا کرده است، گفت: برخی از مقامات آنها اظهارنظرهایی را ارائه کردند که در این کاهش قیمت‌ها منافع و امتیازاتی را که در تحریم‌ها نتوانسته‌اند به آن دست پیدا کنند در این کاهش قیمت درصدد دستیابی به آنها هستند به طوری‌که تحریم‌ها و کاهش قیمت‌ها در یک راستا هستند. خطیبی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر جنگ سهم‌خواهی در بازار نفت به راه افتاده است، گفت: برخی از کشورهای عضو اوپک برای حفظ سهم خود در بازار جهانی نفت اقدام به ارائه تخفیف و امتیازهای ویژه‌ای به مشتریان می‌کنند.

 

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی قیمت نفت قربانی این سهم‌خواهی در بازار خواهد شد، تصریح کرد: زمانی روند کاهش قیمت نفت متوقف خواهد شد که یک رابطه منطقی بین عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت برقرار شود. نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه هم‌اکنون میزان عرضه نفت بیش از تقاضا است، اظهار داشت: تا زمانی که عرضه نفت مازاد و سهم‌خواهی‌ها ادامه داشته باشد امکان افزایش قیمت وجود ندارد و حتی پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت با کاهش بیشتری همراه باشد. این کارشناس اقتصاد انرژی با یادآوری اینکه در شرایط فعلی بازار نفت در یک آشفتگی تاریخی و کم‌سابقه به سر می‌برد، تبیین کرد: بازار نفت نیاز به مدیریت دارد و همه کشورهای عضو اوپک باید برای مدیریت بیشتر قیمت‌ها در بازار نفت دور هم گرد بیایند.

 

خطیبی در پاسخ به این سوال مهر که خط قرمزکاهش قیمت نفت کجاست و آیا امکان کاهش بهای طلای سیاه تا بشکه‌ای ۳۰ و ۴۰ دلار وجود دارد؟ توضیح داد: قطعا با کاهش بیشتر قیمت نفت، تولید نفت در برخی از میادین و مخازن توجیه اقتصادی ندارد. نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه تولید نفت از مخازن پیچیده، آب‌های عمیق و میادینی که نیاز به سرمایه‌گذاری کلان یا تکنولوژی‌های جدید دارد همچون گذشته برای سرمایه‌گذاران توجیه ندارد، گفت: این شرایط آینده بازار نفت را با یک بحران مواجه می‌کند. وی با اعلام اینکه پیش‌بینی کاهش قیمت نفت سخت است، خاطرنشان کرد: تا زمانی که اعضای اوپک به یک انسجام و هماهنگی نرسند و روند افزایش عرضه نفت مازاد در بازار ادامه یابد، امکان متوقف کردن شیب کاهش قیمت‌ها وجود ندارد. مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه برخی از کشورها که وابستگی به کشورهای غربی دارند، حتی حاضرند منافع ملی خود را فدای کشورهای غربی کنند، اظهار داشت: این کشورها با کاهش تولید در اوپک مخالفت کردند و اجازه ندادند یک بار دیگر اوپک بتواند همچون گذشته بازار را متعادل کند و عرضه و تقاضا را در یک وضعیت مناسب قرار دهد.

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار