به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، کارلوس بدون پرده حرفهایی میزند که کمی تاملبرانگیز است. مرد پرتغالی تیمملی از سناریویی از پیش تعیینشده میگوید که قصد دارد تیمملی را زمینگیر کند. طعنههای معنیدار او به سمت چه کسی نشانه رفته؟ آیا واقعا براساس گفتههای او رهبری از پشت پرده این ارکستر را راهنمایی میکند تا تیمملی فوتبال در بازیهای جام ملتهای آسیا فجیعترین نتایج خود را بهدست آورد؟ نظر کیروش روی کسانی است که به دنبال واژگون کردن وینگادا بودند و به این مهم نیز نایل شدند، به گفته مربی تیمملی، همانها میخواهند چنین بلایی را بر سر تیمملی بزرگسالان بیاورند تا... اگر حرفهای کیروش واقعیت داشته باشد باید برای این ورزش که متولیانش چنین شمشیر را از رو بستهاند تاسف خورد.
نکات مثبت اردو
توانستیم با امکانات بسیار خوبی تمرین کنیم. شرایط آب و هوایی دقیقا همان چیزی بود که توقع داشتیم و شرایطی است که در استرالیا انتظار ما را میکشد. هوای نامتعادلی که کمی بارانی بود، کمی شرجی و در آخر توانستیم برابر بازیکنان آفریقایی بازی کنیم. 2 بازی برابر کایزرچیف و اورلاندو برگزار کردیم و یک دیدار دستگرمی هم برابر تیم پلاتینیوم داشتیم. برای دیدار آخر، بازی سطح پایینی را برنامهریزی کرده بودیم چون در بازی آخر اردو نباید فشاری به بازیکنان وارد شود. وضعیت کلی این اردو را میتوانیم مثرثمر ارزیابی کنیم. توانستیم بررسی خوبی از بازیکنان انجام دهیم. نتیجهگیری من در آخر این است که واقعا از اینکه امکان این را نداشتیم که بتوانم در شرایط بهتری با بازیکنان تمرین کنم ناراحت هستم چرا که میتوانم ضمانت بدهم اگر شرایط بهتری فراهم بود، سطح دیگری از بازیکنان را میتوانستیم ببینیم اما متاسفانه این شرایط، وضعیت واقعی از آنچه با آن روبهرو هستیم، است.
چه کسانی توقع را بالا میبرند؟
خیلی شفاف میگویم. همه هم آن را میدانند. یک رهبر پشت این ارکستر هست. ارکستری دارد هماهنگ کار میکند و حتما پشت سرش رهبری قرار دارد. این مساله بهتازگی شروع نشده، از قبل وجود داشته است. دوستان ما دارند کتابی را تازه میخوانند که بنده این کتاب را 30 سال پیش خوانده بودم و دیگر آن را فراموش کردهام. آنها تازه این کتاب را باز کردهاند تا بخوانند. همین اتفاق هم برای آقای وینگادا و تیمش افتاد. بازیکن نداشت، آمادهسازی نداشت، از تیمش حمایت مالی نشد، بازی دوستانه نداشت. وقتی این اتفاقات دست به دست هم داد چند نفر از این ارکستر را صدا کردند و آقای وینگادا را برداشتند. این دقیقا همان داستانی است که برای من در جام ملتها در نظر گرفتهاند. این فیلمنامهای که برای من در نظر گرفته شده بسیار شناخته شده است. با این حال دقیقا مثل جامجهانی تلاش میکنیم بهترین عملکرد را انجام بدهیم. بدون هیچگونه توجیه و بهانهای. صحبتهای من خیلی شفاف و روشن است اما این حرفها را نمیزنم که بخواهد بهانهای باشد مثل بعضی افراد که همیشه دنبال توجیه و بهانه هستند. بعضی اعضای این ارکستر دیگر خنده را روی لبان من نمیآورند بهخاطر اینکه آنها به لحاظ شخصیتی ضعیف هستند. موسیقی آنها در این ارکستر خیلی ضعیف است. خودشان را دارند ارزان میفروشند.
سناریوی از پیش تعیینشده
البته این سناریو بعد از جام جهانی بسیار بدتر هم شده است. اتفاقاتی که بعد از جام جهانی افتاده به مراتب بدتر از اتفاقات قبلی است. بیایید واقعبین باشیم. شما بازیکنانی را در اختیار دارید که دستمزدشان را در باشگاههایشان دریافت نمیکنند. حتی پاداشهایشان را در تیمملی نمیگیرند. بازیکنانی در تیمملی داریم که پاداشهایشان که به قبل از جامجهانی مربوط میشده را با وجود قولهایی که داده شده دریافت نکردهاند. اعضای کادر فنی و کادر تیمملی برای 6-5 ماه هیچ حقوقی دریافت نکردهاند. فکر میکنید منصفانه است که از آنها تقاضای خاصی داشته باشیم وقتی که هیچگونه حقوقی دریافت نکردهاند؟ برای شخص من خیلی مایوسکننده و اضطرابانگیز است. واقعا این شرایط را درک نمیکنم. مخصوصا وقتی که باید مقابل تیمهای عربی کشورهای حاشیه خلیجفارس برای اعتبار موقعیت و وجاهت کشور ایران بجنگیم. این مسائل برای من بسیار عجیب و غیرقابل درک است. 7-6 ماه گذشته به یکباره اتفاقی که افتاد این بود هر که در فوتبال فعالیت داشت تبدیل شد به مجرم، کلاهبردار و دنبال سوءاستفاده و اینطور شده که هر کس در فوتبال حضور دارد شده «آدم بد». ما خودمان میدانیم فوتبال کامل نیست. مشکلاتش را هم میدانیم اما چیزی که به دنبالش هستیم، راهکار است. چون این فضا به فوتبال کمک نمیکند. به جای محکوم کردن یکدیگر به اعتقاد من باید ما فوتبالیها به عنوان اولین نفر دستمان را بالا ببریم و بگوییم بله مشکلاتی وجود دارد و همه کار ما درست نبوده ولی باید دست به دست هم بدهیم و راهکاری را ارائه کنیم تا بتوانیم روند را بهبود ببخشیم.ایجاد چنین فضای غبار آلود و شبههانگیزی کمکی به فوتبال نمیکند. چه چیزی دارد اتفاق میافتد؟ با این شرایط هیچ کس منفعتی به دست نمیآورد. آیا آنهایی که میخواهند بعدها به راس فوتبال بیایند با تزلزل شرایط میتوانند موفق شوند؟ الان زمانی است که باید به جام ملتها برویم و بازی کنیم. تلاش خواهیم کرد که طبق روال همیشه بهترین عملکرد را ارائه کنیم. ولی شک نداریم در گروه ما تیمهایی که شرایط بهتری دارند و مدعی به حساب میآیند در حال حاضر امارات و قطر هستند. بیاییم سعی کنیم شرایط را تغییر دهیم.
خبر بد برای هواداران فوتبال
آنها مدعی هستند، چون آمادهسازی بهتری داشتهاند، بازیهای دوستانه متعددی انجام دادهاند و بهترین بازیکنان به صورت کاملا آماده در اختیار تیمهایشان است. در یکی از جراید این کشورها نمیبینید که بازیکنی مشکل مالیاتی داشته باشد یا با مشکل سربازی روبهرو باشد. دوباره تکرار میکنم، شاید برخی اطلاعات کافی نداشته باشند. 10 بازیکن در تیم امارات حضور دارند که از خدمت سربازی مرخص شدهاند تا در خدمت تیمملی باشند. در قطر هم که اصلا راجع به این موضوعات نمیشنوید. 7 بازیکن جدید و چندملیتی به تیمشان آوردهاند. آنها استحقاق این را دارند که مدعی باشند. آنها سخت کار کردهاند، سرمایهگذاری مناسب داشتهاند و الان مدعی هستند. من، کادر و بازیکنانم تمام تلاشمان را میکنیم تا دست در دست هم و متحد بدون هیچ بهانهای بهترین عملکردمان را داشته باشیم. مطمئنا این تورنمنت را با سر بالا شروع خواهیم کرد و با افتخار و سربلند بازیها را به پایان میبریم. خواسته قلبی من این است افرادی را در فوتبال ببینم که از جنس فوتبال هستند و به فوتبال اهمیت میدهند مانند آنچه در فوتبال آلمان و فوتبال بیالمللی اتفاق میافتد. اگر اختیار این مساله با من بود دوست داشتم شخصیتهایی مانند علی دایی، مهدی مهدویکیا، علیرضا منصوریان، یحیی گلمحمدی و کریم باقری فعالیت بیشتری در فوتبال ایران داشته باشند. نادیده گرفتن افراد فوتبالی که تجربه و دانش بالای بینالمللی در این سطح از اعتبار و جایگاه دارند واقعا از بین بردن استعداد، قابلیت و دستاوردهای ما است. در کمال احترام باید به این مطلب اشاره کنم که بسیار ناراحتکننده است وقتی شاهد حضور افرادی در جایگاهها و موقعیتهای فوتبالی هستیم که هیچ پیشینه و دانش فوتبالی نداشتهاند و هیچگاه هیچ افتخار و دستاوردی را برای فوتبال به دست نیاوردهاند. فوتبال مال همگان است و جایگاهی برای همگان دارد ضمن اینکه از حضور همه افراد استقبال میشود چرا که ما نیاز به حمایت تکتک آنها داریم اما نگه داشتن یکسری افراد و نادیده گرفتن برخی دیگر که از جنس واقعی فوتبال هستند برای من قابل درک و پذیرفتنی نیست. به هیچوجه منطقی به نظر نمیرسد که از منابع واقعی فوتبال یک کشور حسن استفاده را نکنیم. بار دیگر میگویم اگر این انتخاب دست من بود 2 یا 3 نفر از این افراد باید با تیمملی بهعنوان سفیر در استرالیا حضور پیدا میکردند و در جایگاه ویژه در کنار دیگر مفاخر فوتبال دنیا در استادیوم مینشستند و نماینده ملت، تاریخ و کشور ایران در آنجا میبودند. من واقعا دوست دارم اینها در استرالیا کنار ما و تیمملی و در کنار مقامات فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و مسؤولان در جایگاههای ویژه در استرالیا حضور پیدا میکردند و در زمین تمرین هم این فرصت را پیدا میکردند که با رسانههای بینالمللی گفتوگو کنند و این میتواند یک تبلیغ بسیار مناسب برای فرهنگ و حق و حقوق کشور ایران باشد. برای شخص من بهعنوان یک شهروند جهانی به هیچوجه قابل قبول نیست که فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا به هر دلیلی که میخواهند داشته باشند به این بازی سیاسی تحریمها ادامه میدهند و از نظر مالی فوتبال ایران و فدراسیون را هیچگونه حمایتی نمیکنند. کشوری همچون ایران که فوتبال جایگاه بسیار خاصی در آن دارد و در خون تکتک افراد جاری است مخصوصا بعد از عملکردی که ایران در جامجهانی داشت مستحق توجه بیشتری از طرف مقامات بینالمللی فوتبال است.
منبع: وطن امروز