به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، این اقدام در پی پیگیریهای مرکز مطالعات خلیج فارس به عنوان یک سازمان مردم نهاد ایرانی صورت گرفته است. این مرکز که رصد اطلسها و رسانههای مختلف جهان را با هدف صیانت از نام تاریخی خلیج فارس از چند سال گذشته آغاز کرده است، پس از مکاتبات متعدد و با پیگیریهای مجدانه موفق به اصلاح اطلسهای مختلفی در انگلستان، استرالیا، هند و ترکیه شده است.
حدوداً دو سال قبل یک اطلس مطرح مدرسهای هند به نام «اورینت» که در چهار کشور شبه قاره هند به نامهای: هند، نپال، بنگلادش و سری لانکا توزیع میشود و جمعیتی در حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر را در بر میگیرد به اشتباه از نام «خلیج» به جای نام صحیح «خلیج فارس» استفاده کرده بود که مورد شناسایی مرکز مطالعات خلیج فارس، قرار گرفت که تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری شد.
بنابر این گزارش، پس از دو سال پی گیری این مورد توسط مشاور ارشد مرکز مطالعات که همراه با ارسال پستی اسناد و مدارک خلیج فارس برای کارتوگراف این اطلس و هم چنین پی گیری از طریق ایمیل همراه بود، سرانجام این پی گیریها نتیجه داد و در چاپ جدید و هفتم این اطلس مهم مدرسهای هند برای سال جدید 2015 از نام صحیح و علمی «خلیج فارس» استفاده شده است.