به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، همانطور که پیش بینی می شد و خیلی دور از ذهن نبود، بالاخره مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به منظور توافق نهایی در اوایل ماه جاری نتیجه نداد و مجددا زمان مذاکرات با توافق ایران و 1+5 تا تیرماه سال آینده تمدید شد.
بعد از این اتفاق بود که مجددا باب جدیدی به روی تغییر و تحول در قیمت دلار و سکه باز شد، که این امر حاکی از آن است که در آینده حتی در صورت توافق نهایی تفکری که توسط دولت در برخی از اذهان عمومی به منظور رهایی از مشکلات اقتصادی مسجم شده است، چندان ضمانت اجرایی ندارد.
جدا از هشدارها و تحلیل ها و گفته هایی که حول محور توافق هسته ای و بایدها و نبایدهای آن مطرح شده و می شود اخیرا به نظر می رسد میان کاهش چشمگیر قیمت نفت و دخالت مستقیم عربستان در این جریان و بحث هسته ای ارتباطاتی وجود دارد.
از طرفی اعضای اوپک با فشار عربستان و قطر در نشست صد و شصت و چهارم این سازمان تصمیم گرفتند، همچنان سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه نفت اوپک را ثابت نگه دارند و از سویی دیگر وزیر نفت عربستان عنوان کرد این کشور قصد ندارد تولید نفت خود را کاهش دهد. طبق آمار عربستان روزانه 10 میلیون بشکه نفت صادر می کند و عملا با توجه عدم کاهش این مقدار بشکه نفت و با توجه به تصمیم اوپک، عملا نه تنها قیمت نفت که بودجه ایران بر اساس آن بسته می شود افزایش نمی یابد بلکه کاهش هم پیدا می کند. این در حالی است عملا نیاز اقتصادی ایران به نفت بسیار بیشتر از عربستان سعودی است. کشوری که قصد دارد روی هر بشکه از نفت خود تنها 50 دلار دریافت کند این در حالی است که ایران عملا در بودجه خود هر بشکه نفت را 75 دلار حساب کرده است.
این اتفاق می تواند دو پیام مهم داشته باشد، اول اینکه اصرار عربستان بر مدیریت کاهش نفت در جهان با علم به اینکه مطلع است که اقتصاد ایران به نفت وابسته است عملا به منظور کارشکنی در اقتصاد ایران آن هم همگام با کشورهای غربی و آمریکا در کنار تحریم ها رسما وارد شده است و پیام بعدی این است که عملا دشمنان قسم خورده نظام ایران از جمله کشورهای غربی و آمریکایی در ظاهر و باطن مذاکرات به دنبال منافع خود هستند که عملا آن منافع اجازه نمی دهد نظام ایران چه در عرصه سیاست و چه در عرصه مسائل اقتصادی به ثبات و آرامش برسد. از طرفی دیگر کشورهای عربی دنباله رو غرب و آمریکا اینگونه برای روئسای خود خوش رقصی می کنند تا اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را از مسیر اصلی خود به بیراهه هدایت کنند.
در چنین شرایطی این پیام ها حاکی از آن است که ابتدا دولت به عنوان سردمدار کار اجرایی در کشور باید با توجه به قابل اعتماد نبودن تصمیمات و قول و قرار دشمنان، تصمیمات جدیدی به منظور مقابله با این مقوله داشته باشد که مهمترین آنها می تواند اجرای بحث اقتصاد مقاومتی باشد.
از آنجایی که کاهش قیمت نفت سریعا بعد از اتمام مذاکرات رقم خورده است به نظر می رسد که یک اجماع جهانی توسط دشمنان ایران بر علیه اقتصاد کشور صورت گرفته است که این امر حاکی از آن است که دشمنان رویکرد جدیدی در کنار حفظ تحریم ها به منظور شکست اقتصادی ایران تدارک دیده اند.
اما تصمیم گیری در چنین شرایطی با توجه به اینکه عملا با گذشت بیش از یک سال از مذاکرات تیم جدید هسته ای با غرب و آمریکا گذشته است زیاد دشوار نیست. تاکید مقام معظم رهبری بر خوشبین نبودن نسبت به مذاکرات و همچنین تاکید بر اقتصاد مقاومتی وعبور از وابستگی به نفت و همچنین توجه به داشته ها و سرمایه های معنوی ومالی کشور می تواند بهترین نقشه راه برای دولت باشد.
عبور آمریکا از قول و قرارهای خود در توافق موقت و تاکید دولتمردان این کشور بر حفظ تحریم ها بر علیه ایران حتی در زمانی که توافق نهایی و مامور کردن کشوری نظیر عربستان به منظور ایستادگی در برابر اقتصاد نفتی ایران نشان می دهد که ادامه اتکا به نفت توسط ایران و همچنین دل بستن به نتیجه مذاکرات هسته ای نه تنها برای ایران سودی ندارد بلکه اقتصاد ایران را به بیراهه مد نظر آمریکا و عربستان هدایت می کند. البته شکی نیست که نابودی اقتصاد و نظام حاکم بر ایران آرزوی دشمنان قسم خورده ایران است.
تاکید مقام معظم رهبری بر اداره کشور با هوش جوانان و همچنین عدم وابستگی به نفت در دیدارشان با نخبگان جوان دانشگاهها و برگزیدگان المپیادها حاکی از آن است که عملا راه نجات از وابستگی به نفت و همچنین دل نبستن به نتیجه مذاکرات در داخل کشور می گذرد نه با تصمیمات و سیاست ها و تهدیدات دشمنان جمهوری اسلامی ایران.
در شرایطی که دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله آمریکا با صادرات فقط و فقط چاه های نفت کشورش را پر می کند و با سیاست هایی نظیر کاهش قیمت سوخت در آمریکا در تلاش است رفاه حال و آینده مردمش را تامین کند، روا نیست که ایران آن هم با تاکیدات روشن رهبری همچنان دل به مذاکراتی ببندد که سالهاست به نتیجه رسیدن آن با توجه به کارشکنی های دشمنان در حاله ای از ابهام قرار دارد.
پیشرفت های کم نظیر ایران در طول 35 سال اخیر با اتکا به ملت بعد از انقلاب با توجه به سنگ اندازی های مختلف و تحریم های استکبار جهانی می تواند بهترین دلگرمی دولت به منظور عبور از اتکا به نفت و ایستادگی در برابر دشمنان و عدم دلبستگی به مذاکرات هسته ای به منظور آرامش اقتصادی در کشور باشد.
منبع: فرهنگ نیوز