به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم در مسیر پیامبر گام برداریم و با توجه به شرایط محیطی جهان با کمک علما بتوانیم گام های بلند بعدی را برداریم. از آنجا که در این نشست از کشورهای مختلف حضور دارند و مسائل جهان اسلام از زوایای مختلف بررسی شد این نشست فرصتی خوبی برای علما و سیاستمداران اسلامی است که بتوانند در مورد آینده برنامه ریزی وخطرات و مشکلات را بررسی کنند.
وی تصریح کرذ: این نشست به لحاظ پیامی که دارد بسیار موثر و مفید است و ممکن است برخی مطالب مطرح شده در نشست تکراری باشد گفت: بررسی مسائل تاریخی همواره موثر و مفید است.
لاریجانی با تشکر از تلاش های آیت الله اراکی در بحث تقریب ابراز امیدواری کرد : امت اسلامی بتواند از این بستر بهره مند شود. بعد از فراز و نشیب ها و مشکلات گذشته جهان اسلام به لحاظ فکری و سیاسی در چند دهه اخیر امروزه شاهد تغییر این جایگاه هستیم. در این مدت شاهدیم که هم وضع جهان اسلام و هم جنس تحولات تغییر یافته است. باید شرایط را به گونه ای فراهم آورد و دقت کرد که چه افرادی می توانند برای کمک به شرایط فعلی مسلمانان فعال شوند.
وی افزود: در نگاه کلی می توان این طور ترسیم کرد که در حوزه دولت های اسلامی از ظرفیت متخصصان بیشتری برخوردار شده ایم به طوریکه در گذشته اینقدر متفکر و متخصص در جهان اسلام نداشتیم. در چند دهه اخیر جهش بزرگی در کشورهای اسلامی داشته ایم ، دانشگاهها توسعه یافته اند و این ظرفیت جدیدی است که در جهان اسلام پدید آمده است و ما شاهد توسعه علمی کشورهایی مانند ایران، مالزی ،اندونزی یا پاکستان هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه فیزیک، ریاضی و مهندسی و پزشکی در ایران در سه دهه اخیر حرکت های بسیار ارزشمندی انجام گردیده به ویژه در زمینه نانو و بایوتکنولوژی تحقیقات خوبی شکل گرفته و مسئله هستهای هم به آن اضافه شده است. علی لاریجانی افزود: این بخشی از تحولاتی است که در بیشتر کشورهای اسلامی شاهد هستیم.
وی گفت: از دیگر پیشرفت های جهان اسلام می توان به آگاهی نسبت به مسایل اجتماعی و سیاسی اشاره کرد که مقداری از آن به خاطر سیستم های اطلاعاتی و برخی هم به خاطر عملکرد دستگاه های سیاسی است. هیچ زمانی به اندازه امروز نیروی مستعد و جوان درصحنه نداشتیم که بتواند در تحقق افکار و اهداف اسلامی حرکت و تلاش روزافزون داشته باشد.
لاریجانی در مراسم اختتامیه بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی افزود: کشورهای قدرتمندی که بعد از جنگ جهانی دوم تصمیم به تقسیم کشورهای اسلامی گرفتند در واقع با فروش کشورهای اسلامی چند دهه مشکلات را به منطقه تحمیل کردند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات در حوزه تهدیدات، افراطی گری و تندروی است، گفت: متاسفانه این شرایط موجب سوء استفاده برای کسانی شده است که نقش تاسیسی و ایجاد بسترهای مناسب برای شکل گیری چنین تفکراتی بودهاند.
رئیس مجلس افزود: اطلاعات حاکی از نقش مستقیم برخی سرویس های اطلاعاتی کشورهای غربی در شکل گیری این جریان تندرو است و نوع رفتار این گروه ها نیز این حقیقت را نشان می دهد که تاکنون اقدامات آنها هیچ خطری برای منافع آنها در منطقه ایجاد نکرده است.
لاریجانی نگاه برخی از کشورهای منطقه به مسئله افراطی گری را تاکتیکی توصیف کرد و گفت: ما بارها به برخی از دوستان منطقهای و برخی دولت های غربی که نظر محکمی در دفاع از این گروه ها داشته اند، گفته ایم که اگر این مسیر ادامه یابد آنها با موج جدیدی از جریان های تروریستی مواجه خواهند شد.
وی گفت: تجارب تاریخی نشان می دهد که اعلام مواضع نخبگان در موضوعات مختلف در زمان خاص نقشی سازنده در جهت گیری های افکار عمومی داشته است نظیر اعلام موضع نخبگان عالم در خصوص اومانیست در سال 1973 بود.
لاریجانی افزود: در آن زمان با وجود اینکه مسیحیان؛ یهودیان و مسلمانان به تقدیر الهی اعتقاد داشتند اما هزاران نفر از نخبگان با امضای بیانیه ای به نفی این موضوع پرداختند.
وی گفت: هر چند جهان امروز از چنین موضوعاتی گذر کرده و حتی تفکرات غربی نیز دیگر به دنبال چنین مسائلی نیست اما نکته اساسی آن است که موضع واحد نخبگان علمی پیرامون مسائل بسیار نقش آفرین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بوش نیز بعد از فروپاشی شوروی سابق تلاش کرد با طرح مدیریت یکپارچه جهانی امریکا را پیشرو در مدیریت جهان معرفی کند اما این طرح سقط جنین شد.
لاریجانی با بیان اینکه موضع گیری نخبگان جهان اسلام در شرایط کنونی می تواند نقشه راهی برای آینده باشد گفت: امروز شاهد تحمیل نوعی غلط اندیشی به جامعه اسلامی هستیم به طوریکه برخی تفکرات تفرقه انگیزانه و جریان های تکفیری آبروی اسلام را هدف قرار داده است.
وی افزود: شک نکنید که در شرایط امروز عده ای پشت صحنه با برپایی جشن بسیار مایلند تا چند مورد اقدام مشابه ای که تاکنون شاهد آن بودیم در جهان اسلام رخ دهد.
لاریجانی گفت: امروز علمای اسلام باید با تدوین بیانیه ای اقدام به انتشار مواضع درست جهان اسلام نمایند و رفتارهای تفرقه انگیزانه و تروریستی را محکوم کنند.
وی افزود: هر چند که این مسائل قبلا گفته شده است اما تکرار آن موجب اصلاح جهت فکری تفکرات اسلامی خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تحلیل ما این است که مسیر پیش روی مسلمانان یک مسیر روشن است هر چند نا خالصی هایی هم در آن مشاهده می شود.
لاریجانی افزود: امیدواریم با حضور صاحب نظران و تحلیلگران و نخبگان در سالهای آینده شاهد برداشتن گام های مثبتی در مسیر پیش روی مسلمانان در هر جای جهان باشیم.