به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر صبح امروز در افتتاحیه همایش دادههای عظیم با اشاره به افزایش سرعت بیسابقه ارسال اطلاعات در دنیای امروز خاطرنشان کرد: براساس قانون «مور» سرعت داده های دیجیتالی هر 18 ماه یکبار با تغییرات عمدهای مواجه می شود که بر همین اساس در صورتی که سرعت پیشرفت این حوزه مطابق با این قانون نباشد هر بار عقب ماندگی جدی در این حوزه ایجاد میشود.
رشد ۱۰ برابری خدمات پهن باند تا سال ۲۰۱۷
وی به حجم سرمایه گذاریهای جهان در حوزه نسل های جدید ارتباطی اشاره کرد و یادآور شد: در سال 2013 مبلغ 7/8 میلیارد دلار در زمینه LTE سرمایهگذاری شده است که این رقم در سال 2015 به 36 میلیارد دلار خواهد رسید.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته 75 درصد کاربران به خدمات باند پهن دسترسی دارند در حالی که این رقم در ایران کمتر از یک درصد بوده است و با راه اندازی نسل سوم و چهارم خدمات ارتباطی اندکی بهبود پیدا کرده است.
معتمدی تبادل اطلاعات را نیروی پیشران صنعت موبایل عنوان کرد و یادآور شد: تا سال 2017 خدمات پهن باند در حوزه موبایل با رشدی 10 برابری مواجه خواهد بود.
رئیس دانشگاه امیرکبیر شاخص جهانی جابهجایی دادهها در ارتباطات موبایلی را 2 مگابایت اعلام کرد و یادآور شد: این عدد در ایران در برخی موارد در کیلوبایت مانده است.
همدلی و همفکری در حوزه ICT کشور را بسیار کمرنگ است
وزیر سابق ارتباطات خصوصیسازی مخابرات را تا حدی مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: خصوصی سازی شرکت مخابرات اگر چه طرح خوبی بود اما به درستی انجام نشد به طوری که به دلیل عدم استفاده مناسب از ظرفیت بخش خصوصی مردم و مجموعه مخابرات متضرر شدند.
وی از تلفن ثابت به عنوان یک زیرساخت مخابراتی نام برد و تاکید کرد: در سالهای اخیر مخابرات در سرمایه گذاری این حوزه عقب گرد داشته است که همین امر بسیار نگران کننده است.
معتمدی همدلی و همفکری در حوزه ICT کشور را بسیار کمرنگ دانست و اظهار داشت: موضوع چالش بر سر مرکز پژوهشگاه ارتباطات یکی از مصداقهای این عدم همدلی است که متأسفانه موجب عقب گرد ICT خواهد شد؛ چرا که یکی دغدغه توسعه و دیگری دغدغه فرهنگی دارد در حالی که این 2 در کنار هم موجب پیشرفت خواهند شد.
هوشمندسازی را موتور محرک حوزه ICT
وی ادامه داد: تعداد کاربران اینترنت و میزان ضریب نفوذ تلفن ثابت را از مزیتهای ICT در ایران دانست و گفت: نتیجه عقب ماندن در حوزه ICT سه چیز خواهد بود؛ اول اینکه مردم از خدمات اساسی این حوزه محروم شده و سهم ICT در اقتصاد کمتر می شود به طوری که هم اکنون سهم ICT در اقتصاد کره 10 درصد است.
وی همچنین خسارت اقتصادی را دومین نتیجه عقب رفت ICT دانست و یادآور شد: عدم توسعه زیرساختها و خدمات نیز سومین نتیجه عقب ماندگی در حوزه ICT است.
معتمدی هوشمندسازی را موتور محرک حوزه ICT عنوان کرد و یادآور شد: در دوره کنونی جهان به سمت هوشمند سازی خدمات حرکت کرده است به طوری که تکنولوژی ها دیگر در بستر نسل 2 ارائه نمیشوند و همگی در بستر خدمات پهن باند هستند.
عدم تفاهم عامل ایجاد شکاف در حوزه ICT ایران
وزیر سابق ارتباطات عدم تفاهم را عامل ایجاد شکاف در حوزه ICT ایران دانست و تأکید کرد: متأسفانه مشکلی که مدیران کشور دارند نگران نبودن برای پیشرفت کشور است که متأسفانه این موضوع در سطح کلان موجبات متضرر شدن کلیه بخشها را فراهم خواهد کرد.
وی بحث رایانش ابری را از دیگر چالشهای عصر دیجیتال عنوان کرد و یادآور شد: کشور نیاز دارد تا با استفاده از استراتژیهای مناسب به سمت فضای ابری حرکت کند.
معتمدی ادامه داد: مسئولان باید به صورت جدی اختلافات را کنار گذاشته و براساس فرمایشات رهبری توسعه و پیشرفت را مدنظر قرار دهند.