کد خبر:۳۸۴۵۲۹

آغاز به کار سامانه همکاری با متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی غیرمقیم

سامانه «همکاری با متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی غیرمقیم» با هدف ایجاد زمینه‌ برای استفاده از ظرفیت دانشمندان و متخصصان ایرانی غیر‌مقیم به همت دفتر امور بین‌الملل بنیاد ملی نخبگان آغاز به کار کرد.
آغاز به کار سامانه همکاری با متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی غیرمقیم

 به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، یکی از مهم‌ترین موانع در بازگشت متخصصان و دانشمندان ایرانی غیر‌مقیم که از دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر و برجسته خارجی فارغ‌التحصیل می‌شوند، عدم وجود فضای شفاف در کشور برای اشتغال نخبگان ایرانی غیرمقیم در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری است.

 

علاوه بر این دانش‌آموختگان ایرانی غیرمقیم دوره دکتری از دانشگاه‌های بر‌تر دنیا که تمایل به ‌بازگشت به کشور را دارند، مدت زمانی طولانی را می‌بایست صرف تأیید مدارک تحصیلی و بررسی و شناسایی مراکز و مؤسسات علمی و فناوری حوزه تخصصی خود جهت شروع به‌کار کنند و متأسفانه عدم آشنایی با شرایط داخل کشور و زمان‌بر بودن فرآیند مذکور باعث بوجود آمدن نوعی سرخوردگی و کاهش انگیزه جهت بازگشت نخبگان ایرانی غیرمقیم به کشور می‌شود.

 

براساس این طرح جامعه نخبگانی ایرانیان غیرمقیم به ۴ گروه دانش‌آموختگان مقطع دکتری و اساتید دانشگاه‌­های برجسته دنیا، متخصصان و مدیران شرکت­‌های معتبر دنیا در حوزه فناوری‌های پیشرفته وکارآفرینان حوزه فناوری‌های پیشرفته تقسیم شده و برای هر یک تسهیلاتی به شرح ذیل در نظر گرفته شده است:

 

تسهیلات دوره پسا دکتری: دانش آموختگان ایرانی غیرمقیم دوره دکترا در یکی از دانشگاه‌های بر‌تر دنیا که ترجیحاً از زمان فارغ‌التحصیلی آن‌ها بیش از ۳ سال نگذشته باشد، می‌توانند به مدت یکسال به عنوان پژوهشگر دوره پسادکترا در یکی از پایگاه‌های تخصصی منتخب از این تسهیلات استفاده کنند.

 

تسهیلات دوره فرصت مطالعاتی: اساتید ایرانی غیرمقیم در دانشگاه‌های بر‌تر دنیا می‌توانند به مدت ۶ ماه تا یکسال ضمن تعریف همکاری مشترک با یکی از پایگاه‌های تخصصی منتخب از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 

تسهیلات جذب اساتید مدعو و معین: اساتید ایرانی غیرمقیم در دانشگاه‌های بر‌تر دنیا می‌توانند به مدت حداکثر ۳ ماه ضمن تدریس به عنوان استاد مدعو یا معین در یکی از پایگاه‌های تخصصی منتخب از این تسهیلات استفاده کنند.

 

تسهیلات حمایت از فعالیت‌های فناورانه (شرکت‌های دانش‌بنیان): متخصصان و کارآفرینان ایرانی غیرمقیم با سمت کار‌شناس، مشاور‌ و یا مدیر در یکی از مراکز و شرکت‌های شاخص علمی، فناوری، پژوهشی و صنعتی خارج از کشور می‌توانند ضمن تعریف همکاری مشترک با یکی از پایگاه‌های تخصصی منتخب و با هدف انتقال دانش و فناوری‌های نوین به کشور از این تسهیلات بهره‌مند‌ شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار