به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، ،علی ربیعی با اشاره به زنانه شدن محیط های کاری گفت: آیا شما محیط های کاری ای مشاهده کردهاید که تقریبا همه افراد زن هستند؟ بالاخص در بخش خصوصی این محیط ها را بیشتر مشاهده میکنید. ارائه خدمات در بخش خصوصی تحت سیطره زنان قرار گرفته است. آیا میتوانیم شاهد حضور هرچه بیشتر زنان در حوزههای کاری باشیم و در عین حال رویکرد محافظه کارانه گذشته به کار و اشتغال زنان را حفظ کنیم؟
وزیر کار درباره کار زنان مجرد اظهارداشت: به طور کلی تجرد زنان در ایران افزایش یافته است. برخی استدلال میکنند که مشکلات ازدواج سبب این تغییر شده، اما میخواهم شما را به این واقعیت ارجاع دهم که بسیاری از کارفرمایان بالاخص در بخش خصوصی از استخدام نیروی کار غیرمجرد استقبال نمیکنند. مهمتر اینکه هر اقدامی انجام دهید تا به نوعی از زنان حمایت کنید، کارفرما اشتیاق کمتری برای استخدام زنان به خرج میدهد.
وی پیرامون سبک زندگی زنانه گفت: زنان به عنصر تعیین کننده سبک زندگی بدل شدهاند. نوع مصرف، انگیزههای زندگی و الگوهای عمل خانواده و جامعه را زنان تا حد زیادی تعیین میکنند. الگوهای زیباشناختی و گرایش های زندگی تحت تأثیر زنان قرار گرفته است.
ربیعی افزود: حرفم این است که هیچ بخشی از جامعه و سیاست گذاران تلاش نکنند واقعیت اجتماعی زن در جامعه امروز ایران را نادیده بگیرند. در ضمن، هرگونه سیاست گذاری درباره زنان باید معطوف به شناخت دقیق از ذهنیت، فعالیت، گرایش ها و تحولات اجتماعی حوزه زنان باشد.
وزیر کار گفت: در عرصه روابط کار، زنان یکطرف منازعات با کارفرما و اعتراض به شرایط موجود کار هستند. استخدام با حقوق های زیر حد قانون کار و رعایت نشدن حقوق کار از جمله مسائل این عرصه است.
وی تاکید کرد: فرض کنید تصمیم میگیرید برای حمایت از زنان، زمان مرخصی زایمان را افزایش دهید و شرایط تسهیل کننده دیگری برای کار زنان در نظر بگیرید. مسئله اصلی این است که وقتی چنین کاری میکنید کارفرما از استخدام زنان استقبال نمیکند و در نهایت زنان شرایط معیشتی سخت تری پیدا میکنند. استخدام زنان کاهش مییابد و به دلیل سختی معیشت، تمایل به فرزندآوری هم کمتر میشود.
ربیعی ادامه داد: وقتی شرایط خاص زنان در محیط کار ایران را لحاظ نکرده و سیاست گذاری میکنید در نهایت هم سیاست گذار شکست میخورد و هم وضعیت زنان بدتر میشود. این وضعیت سیاست گذاری وقتی رخ میدهد که شما سیاست گذاری حساس به جنسیت ندارید.
منبع:مهر