به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، خسرو سلجوقی، عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران و رئیس کارگروه تخصصی تولید و توسعه محتوا و خدمات وجوه اداره شده ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: وام با سود و کارمزد یارانهای و با نرخهای پایین پرداخت میشود و زمان استراحت و دوره بازپرداخت مناسب و متناسب با هر پروژه تعیین خواهد شد و این نرخها به تصویب کارگروه وجوه اداره شده وزارت ارتباطات رسیده و روی وبگاه رسمی وزارتخانه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فرایند پرداخت تسهیلات بهصورت مرحلهای و ثبتنام در آن از بیستم دیماه آغاز و تا پانزدهم بهمنماه ادامه خواهد داشت.
رئیس کارگروه تخصصی تولید و توسعه محتوا و خدمات وجوه اداره شده با بیان این مطلب که این تسهیلات در ۴ رسته سختافزار، نرمافزار، امنیت و محتوی و خدمات پرداخت میشود، تاکید کرد: در هر رسته تخصصی فعالان حوزههای تحقیق و توسعه، توسعه کسبوکار و صادرکنندگان محصولات و خدمات آن بخش میتوانند ثبت نام کنند.
وی خاطر نشان کرد: متقاضیان تسهیلات در حوزه «تحقیق و توسعه» میبایست ضمن معرفی محصول قبلی و مستندات بهرهبرداری آن در بازار، پیشنهاد فنی خود برای ارتقای محصول را در قالب یک طرح تحقیقاتی ارائه کنند. ارزیابیهای مرحلهای بر مبنای طرح ارائهشده صورت خواهد گرفت. در این گروه کمترین میزان نرخ سود و کارمزد در نظر گرفتهشده است.
وی ادامه داد: در حوزه «توسعه کسبوکار» میبایست طرح تجاری خود را برای گسترش کسبوکار را ارائه و میزان توسعه مالی و حجم نیروی انسانی شرکت را بهدقت مشخص کنند.
وی با بیان این مطلب که در این حوزه ارزیابیهای مرحلهای بر مبنای طرح کسبوکار ارائهشده صورت خواهد گرفت، تاکید کرد: همچنین در این گروه با هدف کمک به سرمایه در گردش با هدف جلوگیری از آثار سوء مالی ناشی از اطاله زمان پرداخت قراردادهای فعال شرکتها پرداخت میشود صرفاً به دارندگان قراردادهای فعال اعطا می شود و برای تقاضای تسهیلات می باید قرارداد امضاء شده ارائه شود.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران در خصوص گروه سوم نیز گفت: صادرکنندگان محصولات و خدمات در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات میبایست اسناد صادراتی را ارائه دهند تا بر اساس آن وام دریافت کنند.
وی در خصوص نوع ضمانتنامههای این تسهیلات خاطرنشان کرد: هرچند ضمانتنامههای سهلتری مانند سفته، خود طرح نیز برای این وامها در نظر گرفتهشده است لیکن با هدف اطمینان از برگشت این تسهیلات فرمولی تحت عنوان توان مالی تعیینشده است تا وام بیش از نسبتهای تعیینشده در توان مالی پرداخت نشود.
رئیس کارگروه تخصصی تولید و توسعه محتوا و خدمات وجوه اداره در پاسخ به این سوال که توان مالی برای شرکتها چگونه محاسبه میشود، اظهار داشت: توان مالی برای شرکتها از میزان مالیات پرداختشده و هزینه بیمه پرداختی بابت نیروی انسانی با ضریب ۴ محاسبه میشود که این اعداد بر اساس اسناد اظهارنامه مالیاتی و لیستهای بیمه بررسی خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که با توجه به محدودیت منابع، سقف وام پرداختی به هر متقاضی بیش از ۳ میلیارد تومان نخواهد بود افزود: با توجه به گسترده بودن بازار و نو بودن فعالیتها در حوزه تولید و توسعه محتوا و خدمات و با توجه به نیاز کشور به توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانهای بازار بزرگتری برای این بخش فراهم است که به نظر میرسد می تواند حجم بیشتری از تسهیلات را به خود اختصاص دهد.