به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: در مقطعی از زمان مشکل ما با وزارت علوم بر سر یک درصد بودجه پژوهشی بود که برای دستگاهها تهیه شده بود و ما ۹۹ درصد بودجه را رها کرده بودیم این تصوری غلط درباره بودجه پژوهشی بود ما زمانی میتوانیم پژوهش را در پیشرفت و تکامل ببریم که کل بودجه را درگیر این قضیه کنیم.
وی به تاکیدات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد دانش بنیان بسیار تاکید داشتند و ریاست جمهوری نیز از این قضیه حمایت کرده است ما به این نتیجه رسیدیم که جوانان و دانشگاههایی داریم که معدن طلا هستند و باید به نیروی انسانی به شرط اثبات اهمیت بدهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پژوهش منبع تولید ثروت است نه منبع هزینه گفت: این اقتصاد پا نمیگرفت مگر آنکه شرکتهای بزرگ وارد آن میشدند وزارت صنایع بیشترین تعامل را با این شرکتهای بزرگ دارد و یکی از ارگانهای مهم در این حوزه است.
وی در ادامه بیان داشت: اقتصاد دانش بنیان روش جدیدی است که باید در حوزه صنایع بزرگ نیز وارد کنیم باید از نیروی انسانی استفاده کنیم و ما دانشجویانی داریم که پس از ۵ تا ۶ سال توانستند شرکتهای بزرگی را به وجود آورند.
ستاری با بیان اینکه نوآوری همیشه در شرکتهای کوچک است گفت: نوآوری در شرکتهای کوچک و بازار در دست شرکتهای بزرگ است. علوم جدید باید در این راه توسعه پیدا کند. ستاد نانو که عملکرد قابل قبولی داشته است تنها از ۳۰ نفر پرسنل تشکیل شده ولی چون کل امکانات کشور را درگیر کردیم توانستیم جزو کشورهایی باشیم که در حوزه نانو تولیدات بزرگی داریم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: روشهای پژوهشی باید اصلاح شود و باید بدانیم در حوزه تجاری سازی و دانش بنیان باید تقویت این مباحث را داشته باشیم.