به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اگر گفته شود که غربی ها اینبار در قبال حمله تلافی جویانه حزب الله به کاروان نظامی اسرائیل در مزارع اشغالی شبعا واكنش خاصي نشان ندادند، شايد خیلی هم بی راه نبوده است. زیرا بعد از این عملیات نه دولت های غربی همچون سال های گذشته به جاروجنجال دست زدند و مواضع پشت مواضع در محکومیت این عملیات ضد صهیونیستی اتخاذ کردند و نه اینکه رسانه های غربی به تبلیغات گسترده در این زمینه دست زدند.
گویا از همان ابتدا رویکرد دولت ها و رسانه های غربی به گونه ایی مدیریت شد که از تمرکز بر عملیات حزب الله پرهیز شود تا به سرعت از کانون توجهات خارج شود. تنها اقدام عملی که در این زمینه صورت گرفت برگزاری نشست شورای امنیت بود که بنا به درخواست فرانسه و انگلیس صورت گرفت و با محکومیت همزمان هر دو طرف درگير پايان يافت بدون اينکه با پيگيري عملي همراه شود.
حال سوال این است که چه عواملی موجب اتخاذ چنین رویکردی از سوی محافل غربی اعم از دولتی و رسانه ای شد ؟
در پاسخ می توان عوامل و متغیرهای زیادی را دخیل دانست:از جمله اینکه در اصل این رژیم صهیونیستی بود که آتش بس قبلی میان خود و حزب الله را با تجاوز به خاک سوریه نقض کرد و چند نفر از اعضاي حزب الله را در حالي که سوار بر خودروهاي شخصي بودند در قنیطره سوريه مورد حمله تروريستي قرار داد که در جریان آن چند نفر از اعضای حزب الله و همچنین یک مشاور ارشد سپاه قدس ایران به شهادت رسیدند.
از آن زمان همگان از جمله خود رژیم صهیونیستی در انتظار پاسخ حزب الله بودند اما دقت و حسابگری که حزب الله در پاسخ خود لحاظ کرد پیشاپیش باب هرگونه سوء استفاده را بر این رژیم و حامیان غربی آن بست ؛چرا که پاسخ حزب الله همه شرایط و ضوابط یک عملیات تلافی جویانه از دید حقوق بین الملل را داشت. با توجه به اینکه اسرائیل به کاروان نظامی حزب الله حمله کرده بود لذا حزب الله نیز متقابلا به کاروان نظامی رژيم صهيونيستي حمله کرد. همچنین از آنجا که حمله رژیم صهیو نیستی غیرمنتظره و غافلگیر کننده بود لذا پاسخ حزب الله نیز به همین ترتیب غافلگیر کننده بود و در حالی که این رژیم در انتظار دریافت پاسخ در جولان بود کما اینکه تحرکاتی در این منطقه نیز برای دلمشغولی نظامیان صهیونیستی آغاز شده بود، تیم کماندویی حزب الله از این فضا برای وارد کردن ضربه غافلگیرانه خود در شبعا استفاده کرد.
از این دید اگر به فرض حزب الله به جای حمله به کاروان نظامی اسرائیل به شهرک های یهودی نشین در شمال فلسطین اشغالی حمله می کرد حتما واکنش کشورهای غربی را علیه خود بر می انگیخت و در این حال این بهانه بدست نتانیاهو می افتاد که از فضای ناشی از حملات تروریستی اخیر در فرانسه برای نزدیک کردن بیش از پیش خود به کشورهای غربی استفاده می کرد و در عين حال از آن یک برگه تبلیغاتی برای خود در انتخابات پیش رو می ساخت.بدين ترتيب حزب الله با پيش بيني و محاسبه گری دقیق خود نه تنها هرگونه فرصت طلبی و فرصت سازي را از رژیم صهیونيستی سلب کرد بلکه با انتخاب مزارع اشغالی شبعا این رژیم و حامیان غربی آن را در وضعیت آچمز قرار داد.
مزارع شبعا به همراه 7 روستاي ديگر لبناني هنوز در اشغال رژيم صهيونيستي قرار دارد و با وجود اينکه اين رژيم در سال 2000 ميلادي بعد از 18 سال مجبور شد به اشغال بخش هاي وسيعي از جنوب لبنان پايان دهد اما هنوز مزارع شبعا را به لحاظ پيوستگي ارضي و جغرافيايي آن با بلندي هاي استراتژيک جولان زير اشغال خود نگه داشته است و حزب الله لبنان و ارتش اين کشور از حق قانوني خود براي آزاد سازي اين مناطق برخوردار است و به لحاظ حقوقي مشمول قطعنامه 1701 شوراي امنيت نمي شود که بعد از جنگ سال 2006 براي نظارت بر آتش بس بين لبنان و رژيم صهيونيستي به تصويب رسيد.
از طرف ديگر در بررسي چرايي رويکرد نه چندان خشمگينانه کشورهاي غربي در قبال حمله تلافي جويانه حزب الله به کاروان نظامي ارتش صهيونيستي در مزارع اشغالي شبعا نبايد از فضاي آتش زير خاکستر حاکم بر روابط کشورهاي غربي و دولت نتانياهو نيز غافل شد و مصاديق عيني آن را مي توان در عرصه هاي مختلف از تشکيل دولت فلسطيني گرفته تا موضوع هسته اي ايران مشاهده کرد.
در هر دو مورد دولت هاي غربي بعد از سال ها تعلل در نهايت به اين نتيجه رسيده اند که منافع و امنيت ملي آنها جز از طريق حل بحران فلسطين بر اساس طرح تشکيل دو دولت و حل موضوع هسته اي ايران بر اساس شناسايي حقوق هسته اي ايران برابر معاهدات بين المللي امکان پذير نخواهد شد حال انکه در مقابل راستگراهاي رژيم صهيونيستي به رياست نتانياهو تمام وقت خود را براي شکست تلاش ها در هر دو عرصه بسيج کرده است و حتي يکي از اهداف نتانياهو از توسل به برگزاري انتخابات زودهنگام اين بوده است که چهره هاي طرفدار غرب همچون ليوني و لاپيد رادر کابينه جديد راه ندهد و با اتکاء به تشکيل دولت يکدست اهداف يکجانبه خود را در سه عرصه مختلف شامل: مقابله با تشکيل دولت فلسطيني در محدوده اراضي اشغالي سال 1967، اجراي لايحه ملي يهود و جلوگيري از امضاي موافقتنامه نهايي بين ايران و گروه 5+1 پيش ببرد.
با توجه به اينکه دست نتانياهو و راستگراهاي حاکم براي دولت هاي غربي رو شده است لذا به نظر مي رسد اين کشورها نخواستند مواضعي اتخاذ کنند که نتانياهو بتواند از آن در انتخابات پيش رو بهره برداري کند.
اما در مجموع مي توان گفت که راز اتخاذ مواضع اغماض گونه دولت هاي غربي در قبال عمليات تلافي جويانه حزب الله در مزارع شبعا از يک سو از ويژگي هاي خاص اين عمليات ناشي مي شود که همه ضوابط و شرايط حقوقي دفاع مشروع را در خود داشت و از ديگر سو به ناتواني رژيم صهيونيستي براي ورود به جنگ فراگير با حزب الله بر مي گردد که همه اينها از برتري حزب الله حکايت دارد. با اينهمه به نظر مي رسد وضعيت آتش زير خاکستر گونه روابط دولت نتانياهو و دولت هاي غربي نيز در اتخاذ چنين مواضعي موثر بوده است.
منبع : جوان آنلاين