نشست خبری «مزار شریف»/ عبدالحسین برزیده: آقای روحانی عذر خواهی کنید؛ خواهش می کنم دولتی که مدعی است جبران کند
در ابتدای جلسه عذرخواهی جشنواره بابت اشکال پیش آمده طی اکران «مزار شریف» در سینما فلسطین قرائت شد.
شهسواری (تهیه کننده):
* در مورد اکران با اشکال فیلم در سینما فلسطین:
- یکی از وظایف اصلی ما این است که از طریق ارتباط تنگاتنگ با جشنواره از بروز اینگونه اشکالات جلوگیری کند.
- بدون رعایت اخلاق حرفهای سینما سامان نحواهد گرفت.
- در سال های اخیر دچار یک معضل شده ایم، وضعیت انقطاع تاریخی داریم. گاهی گذشته خود را تکه و پاره می کنیم و انگار جز پنجول کشیدن چیز دیگری نداریم. اگر باور داریم در یک کشور و در یک کشتی زندگی می کنیم، همه به یک اندازه در حفظ آن سهیم هستیم. حقی نداریم که دیدگاه های شخصی خود را به موضوع فیلم وارد کنیم
عبدالحسین برزیده (کارگردان):
* کارگردان از حضور جناب شاهسوند، قهرمان اصلی فیلم در نشست خبر داد.
- امروز سیمرغ خود را از جشنواره گرفتم. مدت ها بود موضوع مزار شریف بر روی شانه هایم سنگینی می کرد.
- برخی از مسئولان کشور چون بروجردی اصرار داشتند که این فیلم ساخته نشود اما استدلال آن ها مرا برای ساخت فیلم بیشتر تحریک کرد.متاسفم مسئولان تا این حد از خود سلب مسئولیت می کنند.
- هیچ کشوری راضی نمی شود دیپلمات های کشورش را در کشوری خطرناک مثل یک گوشت قربانی دم دست بگذارد.
- دکتر روحانی در آن زمان دبیر شورای امنیت ملی بودند و نقش مهمی را ایفا کرد و همه ما را از وقوع جنگ نجات داد.
- در این فیلم گفته می شود «هیچ جنگی به نفع هیچ مردمی نیست» ،اما من اینجا می گویم به جز جنگ با زنجانی ها... نه مردم زنجان بلکه منظورم امثال معاون رییس جمهور دولت قبل است که اتفاقا جنگ با آن ها خیلی معنا دارد.
-اگر قرار بود وزات امور خارجه نقد شود ، وحشی گری طالبان مخفی می شد. تمام این فیلم می گوید که ای کاش این اتفاق نمی افتاد . سعی کردیم بی طرفانه باشیم و دلایل آقایان را آوردیم وقضاوت ها را به عهده مخاطب گذاشتیم .
-خواهش می کنم دولتی که مدعی است ، به خاطر آن که اقای روحانی آن زمان دبیر شورای امنیت ملی بودند و به خاطر بداخلاقی های چند سال اخیر با یک رفتار درست انسانی جبران کنند . آقای روحانی از مردم ایران و خانواده های شهدای مزار شریف عذر خواهی کنید.
حسین یاری (بازیگر):
- از ترس برزیده نخواستم شاهسوند را ببینم که نکند مرا دچار دوگانگی کند.
- میخواستم بین آنچه که شاهسوند بوده و آنچه که برزیده میخواست یکدستی در نقش به وجود آید.
زرین دست (مدیر فیلمبرداری):
- از جریان مزار شریف اطلاع داشتم ولی وقتی فیلمنامه را خواندم حس کردم میتواند این واقعیت بزرگ را از حیث بی انصافی نشان دهد.
مسعود رایگان (بازیگر):
- زمانی که این واقعه به وقوع پیوست خارج از کشور بودم اما آنچنان تکان دهنده بود که ساعتها در بهت به سر میبردم که چنین اتفاق و خشونت را در کجا میتوان سراغ گرفت.
مهتاب کرامتی(بازیگر):
-تمام تلاشم را کردم که نقشم را باورپذیر بازی کنم.
- وقتی پیشنهاد برزیده را در مورد نقش زن افغان شنیدم بهت زده شدم.
-شاهسوند شخصیت واقعی فیلم: با دیدن این فیلم حال و هوای خاصی داریم اما وظیفه می دانم از جمعی که در ارتباط با این فیلم کار کرده اند تشکر کنم. من ناامید بودم از اینکه برزیده بتواند فیلم را بسازد اما با مقاومت و صبر و حوصله مزار شریف را ساخت و امروز یاد و خاطره تلخ شهدای مزار شریف با دیدن این فیلم تازه شد.
شهسواری: در سال های اخیر دچار یک معضل شده ایم، وضعیت انقطاع تاریخی داریم. گاهی گذشته خود را تکه و پاره می کنیم و انگار جز پنجول کشیدن چیز دیگری نداریم. اگر باور داریم در یک کشور و در یک کشتی زندگی می کنیم، همه به یک اندازه در حفظ آن سهیم هستیم. حقی نداریم که دیدگاه های شخصی خود را به موضوع فیلم وارد کنیم.