به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: امیدوارم طرف مقابل متوجه شود که تحریمها نه تنها به ملت ایران بلکه به آنها نیز آسیب رسانده است. برخی متاسفانه بر این باورند که تحریم ها اثر داشته است، اگر بخواهیم راه حلی داشته باشیم و به نتیجه ای برسیم راه حلی که می تواند ما را به نتیجه برساند، مذاکرات است.
وی تصریح کرد: ما همواره از صلحامیز بودن برنامه هستهای مان دفاع می کنیم و این هدف خود ماست. اگر توافق نشود کسی ما را سرزنش نمیکند بلکه زیادهخواهیهایی که شد را سرزنش میکنند، این موضوع نشانگر زیادهخواهیهای غرب است. بیاعتمادی بسیاری وجود دارد و ایرانیها درباره نیات آمریکا بدبین هستند.
وزیرامورخارجه کشورمان افزود: طرف های مذاکره کننده باید به دولت ایران احترام بگذارند و بازی برد و باخت را مطرح نکنند. تعریف من از شکست با بقیه متفاوت است، باید تعاریف را درست تبیین کنیم. اگر ما در آخر به توافق نرسیم، تلاش خودمان را کرده ایم و فرایند دیگری را پیش خواهیم گرفت. اگر به توافق نرسیم آخر جهان نخواهد بود.
ظریف ادامه داد: طی یک دهه گذشته، ایران احتمالا بیش از هر کشور دیگری تحت نظارتها و بازرسیهای آژانس بوده است، با این حال حتی یک مدرک پیدا نشده که نشان دهد برنامه هستهای ایران، غیر صلحآمیز است.
وزیرامورخارجه کشورمان در مورد تمدید مذاکرات گفت: تمدید مذاکرات موثر نخواهد بود و نتایجی نخواهد داشت، دوستان 1+5 هم بر این باورند که هرچه زودتر به توافق برسیم.
وی درمورد انتقادها به پیادهرویاش با کری گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که در ایران افکار مختلف وجود دارد و ما رویکردهای مختلفی در جامعه خودمان داریم و این اصلا بد نیست و من به آنها توضیح خواهم داد. آماده هستم که سوال هایی که از طرف مجلس درباره گفتگوهای هسته ای مطرح می شود را توضیح دهم و بگویم که در گفتگوهای هسته ای چه اقدامات و رفتارهایی صورت گرفته است.
ظریف خاطرنشان کرد: تاکید می کنم که که از عرف دیپلماسی خارج نشده و مردم می توانند درباره سخنان من قضاوت کنند.
وزیرامورخارجه ادامه داد: بدبینی بسیار زیادی در ایران نسبت به غرب بویژه به آمریکا وجود دارد، به دلیل سابقهای که وجود دارد از جمله حمایت از صدام و همچنین سرنگون کردن حکومتی قانونی در ایران، اقداماتی که ما انجام میدهیم، مورد موشکافی قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه رویکرد منتقدان داخلی و مشخصا حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه کیهان درباره این که اجماع و توافق با ایالات متحده آمریکا زیر سوال بردن تمام حرکاتی است که به خاطر آن انقلاب شده است، اظهار داشت: پیش از این تمامی دلایلی که برای بدبینی وجود دارد را گفته ام. من با آن ها احساس همدردی می کنم، من هم مشکوک و بدبین هستم، ما داریم تلاش می کنیم به توافقی برسیم که برنده و بازنده نداشته باشد و همه داریم تلاش می کنیم تمامی منافع خود را در منطقه و جهان تامین کنیم.
چرا ظریف کند کاری که باز آرد پشیمانی !؟